Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαίτηση Πιστοποιητικου Πυρ/σιας σε Ζαχαροπλαστειο


LeftLane

Recommended Posts

Οπως αναφερω και στον τιτλο, ηθελα να ρωτησω για απαίτηση Πιστοποιητικου Πυρ/σιας σε Ζαχαροπλαστειο με παρασκευαστηριο για τις αναγκες του καταστηματος και ΧΩΡΙΣ τραπεζοκαθισματα οπου δεν χρησιμοποιει φυσικο αεριο ή υγραεριο.

 

Σύμφωνα με την νομοθεσια ειναι κατηγορια Α (χαμηλου κινδυνου), οπου δεν απαιτειται πιστοποιητικό αλλα απο την πυροσβεστικη μου απαντησαν τηλεφωνικα οτι λογω οτι αδειοδοτειται απο τον Δήμο και οχι απο το Αναπτυξης χρειαζεται μελετη/πιστοποιητικο συμφωνα με την 8γ (δλδ ΔΕΝ θα χρειαζοταν Πιστ/κο αν εντασσοταν απο πλευρας αδειοδοτησης στις βιομηχανικες/βιοτεχνικες εγκ/σεις- εργαστηρια συμφωνα με τον Ν3325/2005) .

 

Ο Δήμος ζηταει πιστ/κο αλλα δεν ηξερε να μου απαντησει στο ερωτημα μου περι απαλλαγης που του εθεσα συμφωνα με τα παραπάνω...

 

Υπαρχει συναδελφος με γνωμη επ αυτου ? 

 

ευχαριστω

Edited by LeftLane
Link to comment
Share on other sites

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο Δήμος ζητάει πιστοποιητικό Πυρασφάλειας. Θέλει κάποιο χαρτί από Πυροσβεστική. Δεν γνωρίζει την κείμενη Νομοθεσία Πυρασφάλειας και δεν τον ενδιαφέρει.

Αν λόγω Νομοθεσίας Πυρασφάλειας, η επιχείρηση βγάζει πιστοποιητικό, ΟΚ, αν όχι, τότε η Πυροσβεστική εκδίδει ένα χαρτί (απαλλακτικό το λέμε πολλές φορές) το οποίο λέει ότι: Η επιχείρηση σύμφωνα με τη Νομοθεσία δεν μπορεί να βγάλει πιστοποιητικό κλπ.

Αυτό το χαρτί έχει τη θέση αντί Πιστοποιητικού, και έχει ισχύ αόριστη.

Μου έχουν τύχει περιπτώσεις σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους να δώσω αυτό το χαρτί (το απαλλακτικό) και όλα ΟΚ

Για να βγει το χαρτί αυτό, κάνεις όλες τις ενέργειες που θα έκανες σαν να έπαιρνες Πιστοποιητικό. (ΥΔ, πυροσβεστήρες, φωλιές, κατόψεις, κλπ)

Κάθε χρόνο φτιάχνεις τους πυροσβεστήρες κανονικά...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.