Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ασφαλιστική ενημερότητα και έκδοση Αδειών Δόμησης


RizospastikhPM

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 154
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επισυνάπτω προς ενημέρωση το σχετικό έγραφο του ΤΕΕ

 

attachicon.gifΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΕΕ 2016.jpg

...το οποίο βέβαια δεν εφαρμόζεται παντού...

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα οδηγιών-εντολών για τις ασφαλιστικές εισφορές. Η προτελευταία παράγραφος μπήκε καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του.

Επίσης το ΤΕΕ δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας. Δεν μπορεί απλά να φωνάζει για το υπέρογκο των ασφαλιστικών εισφορών.

Οφείλει να μελετά και να προτείνει λύσεις καθώς και να εξετάζει τη νομιμότητα των πρακτικών που αντιμετωπίζουν τα μέλη του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και νεώτερη αλληλογραφία για το προαναφερθέν έγγραφο του ΤΕΕ: http://www.eetem.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=771:2017-01-25-12-37-05&catid=69:flash2&Itemid=77

Αλήθεια το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που στηρίζει νομικά την απαίτηση προσκόμισης αυτών των βεβαιώσεων;

Γιατί απευθύνεται στο ΤΕΕ και την ΕΕΤΕΜ και όχι στις δημόσιες υπηρεσίες τις οποίες ελέγχει;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

To ΣΕΕΔΔ θα έπρεπε να υπενθυμίσει, στις υπηρεσίες που εκδίδουν άδειες, τη νομοθεσία βάσει της οποίας οι υπογράφοντες κατά τη διαδικασία έκδοσης έχουν το δικαίωμα να το κάνουν (τη "δικαιοδοσία" που λέγαμε παραπάνω).

Αυτή αποδεικνύεται από τα εξής δύο :

- πιστοποιητικό της ειδικότητας του μηχανικού (για έλεγχο δικαιωμάτων υπογραφής), που εκδίδεται από το ΤΕΕ (ή την ΕΕΤΕΜ ;;; όχι κατά το νόμο) και

- βεβαίωση ότι στην πορεία της άσκησης του επαγγέλματός του η παραπάνω ιδιότητα δεν έχει περιοριστεί (ποινή μετά από πειθαρχικό παράπτωμα), που εκδίδεται μόνο από το ΤΕΕ.

 

Το τελευταίο γιατί, η πειθαρχική διαδικασία του ΤΕΕ σήμερα καθορίζεται από τις διατάξεις των άρθρων 28-34 του από 27-11/14-12-1926 Π.Δ/τος «Περί Κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως ΤΕΕ κειμένων διατάξεων», όπως οι διατάξεις αυτές τροποποιήθηκαν και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 1 του ΝΔ.783/70 (και αυτές με το άρθρο 18 του Ν.1486/84).

2. Εις την δικαιοδοσίαν των Πειθαρχικών Συμβουλίων των μελών του Τ.Ε.Ε. υπόκεινται πλην των μελών αυτού άπαντες οι βάσει των Νόμων 4663/1930 "περί ασκήσεως επαγγέλματος Πολιτικού Μηχανικού, Αρχιτέκτονος και Τοπογράφου και 6422/1934 "περί ασκήσεως επαγγέλματος του Μηχανολόγου, του Ηλεκτρολόγου και του Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, ως και του Ναυπηγού", ως ούτοι ισχύουν, ασκούντες εν όλω ή εν μέρει τα υπό των Νόμων τούτων καθοριζόμενα επαγγέλματα, αλλά μόνον ως προς τας, υπό στοιχεία α, β και γ της παραγράφου 1 του άρθρου 30, παραβάσεις, ως επίσης και πάντες οι υποπίπτοντες εις τας κατά το άρθρον 4 του αν.ν.410/1968 "περί αυθαιρέτων οικοδομικών κατασκευών" παραβάσεις.

 

Το ΤΕΕ λοιπόν μόνο μέχρι εδώ μπορεί να φτάσει. Είναι προς εξέταση αν θα πρέπει να συνδέσει την ταμειακή του ενημερότητα με την ιδιότητα μηχανικού και αν γίνει πρέπει να οριστεί νομοθετικά για να συμπεριληφθούν και οι μηχανικοί της ΕΕΤΕΜ. Προφανώς δεν έχει αρμοδιότητα να επεκταθεί και σε ασφαλιστικές ενημερότητες ή να στέλνει ατεκμηρίωτες εγκυκλίους δεξιά-αριστερά.

 

Η ΕΕΤΕΜ επίσης, αν θέλει, ας κινήσει διαδικασίες τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου περί πειθαρχικού ελέγχου αντί να στέλνει μη νόμιμες συστάσεις προς κάθε κατεύθυνση.

 

Τέλος, αν ήθελαν όλοι, θα μπορούσε όλα αυτά να τα κάνει νόμιμα και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Δεν τόχεις, δεν μπαίνεις, δεν έχει άδεια.

Το ΝΟΜΙΜΟ όμως, όχι αυτό που θέλει η εκάστοτε ΥΔΟΜ !

Η πλατφόρμα υπάρχει ήδη έτοιμη (την κοιτάμε εδώ και μήνες) και είναι κατασκευής ΤΕΕ.

Θα μου πείτε και το ηλεκτρονικό μητρώο των μελών ΤΕΕ υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά δεν ψηφίζουμε ηλεκτρονικά στο ΤΕΕ ... όσοι πάμε ψηφίζουμε.

Link to comment
Share on other sites

@armenopoulos

Το εγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δεν το χει δει καμια δημοσια υπηρεσια

Ο κ. Στασινος επικαλειται ενα εγγραφο που δεν το κοινοποιει.

 

@kan 62

Ειναι πραγματι παραλογο να απαιτει ελεγχο ενημεροτητας και διαγωγης απο το ΤΕΕ στις ΥΔΟΜ ενω σου αφηνει ανοικτο το ηλ. Συστημα αμοιβων και αυθαιρετων.

Επισης εχεις δικιο πως δεν πρεπει ναι συνδεονται η ιδιοτητα με τις ωφειλες στο τεε.

Το θεμα των ηλ. ψηφοφοριων ειναι κατι που το ζηταμε διαρκως και για τις εκλογες και για θεματα σοβαρα που αφορουν τους μηχανικους και δεν ειναι δυνατον να αποφασιζει η ΔΕ του ΤΕΕ για αυτα οπως π.χ. το ασφαλιστικο θεματα της τρ. Αττικης κλπ

Link to comment
Share on other sites

Προς τους φίλους της ΡΠΜ.

1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ. Είμαστε σε θέση να διαβάσουμε την επίμαχη εγκύκλιο ΤΕΕ η οποία λέει 

α. Βεβαίωση εξόφλησης οφειλών ΤΕΕ
β. Βεβαίωση διαγωγής για μηχανικούς ΠΕ και ΤΕ 

και στο τέλος ότι πρέπει ΚΑΙ οι μηχανικοί ΤΕ να υποβάλουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Δεν ανοίγει αυτή θέμα ασφαλιστικής ενημερότητας για τους ΠΕ (γιατί ήταν δεδομένο) αλλά το επεκτείνει στους ΤΕ.

2. Η ιστορία αυτή κρατάει ήδη αρκετά χρόνια  πολύ πριν το έγγραφο Στασινού και όλοι το ξέρετε. (Με αναγκάζετε να "υπερασπιστώ" τον Στασινό τον οποίο δεν στηρίζω !  ) και οι Πολεοδομίες ζητούσαν ασφαλισιτκή ενημερότητα. Να εδώ ένα σχετικό thread από το 2014 http://www.michanikos.gr/topic/41285-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%B3/
 
και έρχεστε το 2017 !!  να μας πείτε "έχουμε γίνει αποδέκτες, τους τελευταίους μήνες"  !!
 
3. Ο κάθε Στασινός μπορεί να στέλνει ότι θέλει , αλλά οι  ΥΔΟΜ δεν υπάγονται στο ΤΕΕ. Το έγγραφο Στασινού για τις ΥΔΟΜ έχει την ίδια ισχύ με το να το έστελνα και εγώ.
 
4. Στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινοβουλευτική ομάδα έχετε κάμποσους μηχανικους ΤΕΕ . Αρα αντί να μας κάνετε ενημερώσεις άνευ ουσίας , θα μπορούσατε να έχετε ΗΔΗ κάνει τα εξής :
 
α. Η ΔΟΚΚ με εντολή του Υπουργού να έχει  στείλει σχετική εγκύκλιο στις ΥΔΟΜ που να μην ζητάει ενημερότητα.
β. Οι  βουλευτες μηχανικοί του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κάνει  μια ερώτηση στην βουλή
γ. Οι  βουλευτες μηχανικοί του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν φέρει  μια τροπολογία με την οποία να τροποποιείται και να αποσαφηνίζεται η σχετική παράγραφος του Ν.4030
 
 
Υστερα από τα παραπάνω , θερμή παράκληση , μην λέτε εξυπνάδες σε συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες  που είναι χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται. 
 
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ψήφος από εμένα γιατί  ενώ συμφωνώ με την άποψη , θεωρώ ότι το κείμενο είναι απλά προπαγανδιστικό και μας δουλεύετε. 
Edited by avgoust
  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Τραβανε 2-2 τις δοσεις οι καρανικες...................μαυρα μαντατα ελαβαν και τρεχουν......δυσμοιροι ραγιαδες μια χαψια σας εχουν....

Link to comment
Share on other sites

Μερικές ακόμη διευκρινίσεις :

- το ΣΕΕΔΔ είναι εσωτερικό σώμα ελέγχου του Δημοσίου αλλά και των ΝΠΔΔ.

- το ΤΕΕ είναι ΝΠΔΔ, η ΕΕΤΕΜ όχι.

 

@RizospastikhPM,

Δεν μίλησα για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες σφυγμομέτρησης ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Μίλησα για τις εκλογές του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

@avgoust

Εισαι επιθετικος χωρις λογο

Τα τελευταια χρονια ειχε ατονησει απο τις πολεοδομιες ο ελεγχος ασφαλιστικης ενημεροτητας η οποια επανηλθε παλι με το εγγραφο Στασινου

Δεν εισαι ο μονος ελευθερος επαγγελματιας χρονια στο κουρμπετι.

Εσυ τι εκανες ολα αυτα τα χρονια?

Επισης δεν ειμαστε οι μηχανικοι του ΣΥΡΙΖΑ οποτε τα υπολοιπα που γραφεις σχετικα με βουλευτες θα πρεπει να τα απευθυνεις σε αυτους.

Παρολα αυτα εχουμε κανει παρεμβασεις στο υπουργειο εδω και καιρο για το θεμα οπως γραψαμε και πριν

Και ευχαριστουμε για την αρνητικη που ενω συμφωνεις διαφωνεις.

Ελπιζουμε αν καταφερουμε να δωσουμε καποια λυση στο προβλημα να μας δωσεις κα μια θετικη ετσι για τη σημαια

@kane62

Και εμεις στις εκλογες αναφερομαστε βασικα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.