Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

10.000 νέες συνδέσεις, ο στόχος της ΕΠΑ Αττικής για το 2017


Engineer

Recommended Posts

Σε αύξηση κατά 10.000 των συνδέσεων φυσικού αερίου εντός του 2017 στοχεύει η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

 

Η ζήτηση για σύνδεση στο δίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

 

Αντίθετα, στο φυσικό αέριο ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης μειώθηκε, με αποτέλεσμα στα οικιακά τιμολόγια η τιμή να διαμορφώνεται σε 0,05388 ευρώ/KWh, επίπεδο που συνεπάγεται για τον οικιακό καταναλωτή εξοικονόμηση που φθάνει ως το 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Τα νοικοκυριά που είναι σήμερα συνδεδεμένα στο δίκτυο φυσικού αερίου ανέρχονται σε 330.000, περίπου, ενώ περί τις 6.500 είναι οι επαγγελματικοί καταναλωτές και 200 οι μεγαλύτεροι βιομηχανικοί και εμπορικοί πελάτες.

 

Συνολικά, το 2016 η κατανάλωση φυσικού αερίου από τα νοικοκυριά ήταν μειωμένη κατά 16% λόγω των σχετικά ήπιων καιρικών συνθηκών του περυσινού χειμώνα.

 

Για την επίτευξη του στόχου των 10.000 νέων συνδέσεων η ΕΠΑ Αττικής έχει παρουσιάσει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης της εγκατάστασης.

 

Το πρόγραμμα προβλέπει την άτοκη χρηματοδότηση του κόστους εσωτερικής εγκατάστασης σε κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις φυσικού αερίου. Το ύψος του χρηματοδοτούμενου ποσού και η διάρκεια αποπληρωμής κυμαίνεται ανάλογα με την ισχύ του λέβητα της εγκατάστασης από τα 1.200 ευρώ και 2 έτη αποπληρωμής για μικρές εγκαταστάσεις ίσες ή κάτω των 35.000kcal/h (μονοκατοικίες) ως τα 12.300 ευρώ και τρία έτη αποπληρωμής για ισχύ ίση ή άνω των 200.000 kcal/h (πολυκατοικίες).

 

Το πρόγραμμα αυτό ισχύει για όσους καταθέσουν αίτηση σύνδεσης στο δίκτυο ως τις 31 Μαρτίου και με την προϋπόθεση ότι ο καταναλωτής θα ενεργοποιήσει τη σύνδεση μέσα σε διάστημα 9 μηνών από την τοποθέτηση. Οι δόσεις της άτοκης χρηματοδότησης εξοφλούνται μαζί με τον λογαριασμό, ανά δίμηνο.

 

Η ΕΠΑ Αττικής παρέχει και έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών.

 

Πηγή: http://www.b2green.g...kis-gia-to-2017

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.