Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

νεο τοπογραφικο;


αλεξανδρος62

Recommended Posts

καλησπέρα σας εχω καποια οικόπεδα στην επαρχια που σκοπευω να πουλησω.χρειαζεται να κανω καποια νεα τοπογραφικα; ένα προσφατο τοπογραφικο του 2015 αναφερει αναλυτικα ορους δόμησης.ενα του 1989 μονο το εμβαδον για αυτό χρειαζεται καινουργιο;και γενικα ποσο παλιο μπορει να είναι ένα τοπογραφικο;

ευχαριστω αλεξανδρος

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σημασία το πόσο παλιό είναι, αλλά το αν πληρεί τις σημερινές προδιαγραφές. Το πιο πιθανό είναι πως όχι, οπότε ναι θα χρειαστείτε καινούριο τοπογραφικό.

Επίσης, αυτό που είναι σημαντικό είναι αν έχει αλλάξει κάτι στην περιοχή, στους όρους δόμησης.

Σε κάθε περίπτωση για να κάνετε την όποια μεταβίβαση θα χρειαστείτε βεβαίωση μηχανικού, οπότε πάρτε το φάκελό σας, επισκεφτείτε ένα συνάδελφο και αυτός θα σας κατατοπίσει.

Edited by dada
Link to comment
Share on other sites

Κύριε. Πλάκα έχετε. ζητάτε δηλαδή να κάνει μαντεψιά ο Μηχανικός του micahnikos.gr. Ενώ έχετε στα χέρια σας τα τοπογραφικά δεν επισκέπτεστε έναν Μηχανικό της περιοχής σας να σας ενημερώσει?

Edited by Arche
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

κυριε dada ευχαριστω για την απαντηση θα επισκεφθω μηχανικο της περιοχης.κυριε arche de σας ζητησα κατι προσωπικα εκανα μια ερωτηση στο forum ιδιωτων να ενημερωθώ αν καποια σχεδια ισχυουν.χαρακτηρισμούς για πλακα με το συναφι σας.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ ιδιώτη μην βρίζετε "το συνάφι μας" ενώ ταυτόχρονα μας ζητάτε απαντήσεις.

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, μια επίσκεψη σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σας θα σας λύσει την απορία.

 

Εγκυκλοπαιδικά πάντως, μου έχει τύχει συμβολαιογράφος που δεν αποδέχεται τοπογραφικό πλέον του 6μήνου αλλά και συμβολαιογράφος που κάνει συμβόλαιο με τοπογραφικό 2ετίας.

Άρα ασχέτως από το εάν πληροί τις προδιαγραφές, κάντε και μια ερώτηση στο συμβολαιογράφο εάν το αποδέχεται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχάριστο που καταλαβαίνεις το άκομψο της φράσης σου, θα έλεγα άκομψο ήταν //Πλάκα έχετε // του συναδέρφου, παρ ότι τα περί μαντεψιας κλπ που συχνά πυκνά υπαρχει αναζήτηση εδώ μέσα ισχύει πολλές φορές, μα πολλές.


 

Επί του ερωτήματος σου θα έλεγα ότι η αρχική απάντηση του data είναι η βάση με την οποία θα πρέπει να κινηθείς και φυσικά το ερώτημα στον συμβολαιογράφο - μηχανικό.

 

Θα ήθελα να προσθέσω μερικά (με μαντεψία φυσικά), για και μπορέσω λίγο ακόμα να έχεις μια βοήθεια, ότι τα τοπογραφικά για συμβόλαια έχουν κάποιες δικες τους απαιτήσεις να περιλαμβάνουν. Μια απ αυτές είναι και η δήλωση 651/77 που πρέπει να εμπεριέχει και να έχει υπογραφεί.

 

Το καλό σενάριο λοιπόν για το τοπογραφικό σου του 2015 να την έχει οπότε 90% πας μ αυτό.

 

Αν ου μη γένοιτο έχει κενά ή ο συμβολαιογράφος εντοπίσει κάποιο πρόβλημα για την μεταβίβαση τότε μια πιο εύκολη, γρήγορη και πιθανά πιο οικονομική λύση είναι να επικοινωνήσεις με την ίδιο μηχανικό που το έχει συντάξει το 2015 και να του ζητήσεις να σου κάνει μια επικαιροποίηση ή ότι χρειαστεί (θα ξέρει αυτός)….

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι και να επισημαίνουμε και κάτι άλλο πέρα της τυπικής πληρότητας. Είτε το τοπογραφικό είναι 100ετίας είτε έχει συνταχθεί πριν ένα μήνα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον έλεγχος ότι τα αναγραφόμενα ισχύουν. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά (από όρους δόμησης, αρτιότητες, θεσμοθέτηση ειδικών ζωνών, απαλλοτριώσεις κα). Αυτο κυρίως αφορά τον αγοραστή, αλλά καλό είναι να το έχει στο μυαλό του και ο πωλητής για να μην τον "τρέχουν" μετά.

Link to comment
Share on other sites

Παντως μπραβο για την υπομονη που δειχνετε καποιοι συναδελφοι(και δεν ειρωνευομαι) και απαντατε με σοβαροτητα στην οποια μαλ!@!!!%^&* ρωτησει ο καθε ενας, ο οποιος θα ειναι επικινδυνα αφελης να πιστευει οτι πισω απο ενα πληκτρολογιο μπορει να δωθει καποια σοβαρη απαντηση για το αν χρειαζεται το νεο τοπογραφικο(στην προκειμενη περιπτωση). Ο συγκεκριμενος κιολας ξεφευγει στους χαρακτηρισμους αλλα το τζαμπα να ειναι καλα! 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

κυριε dada ευχαριστω για την απαντηση θα επισκεφθω μηχανικο της περιοχης.κυριε arche de σας ζητησα κατι προσωπικα εκανα μια ερωτηση στο forum ιδιωτων να ενημερωθώ αν καποια σχεδια ισχυουν.χαρακτηρισμούς για πλακα με το συναφι σας.

παρομοιως κ. Συναδελφε ειχα καποιους ενδοιασμους για το τζαμπα που στερει κοσμο και συναντησεις- δουλειες. ξερετε η κριση οδηγει καμια φορα περι εκφρασεων και ουτε ο τροπος μου ειναι συνηθως ετσι οπως μιλησα του κυρίου και ουτε σιναφι εχω.

εσας ενοει?

εσεις ειστε το συναφι μου, που συνδιαλεγομαι εδω πέρα :)

ηθελα να πιασω με παραθεση το "forum ιδιωτων" που λεει ο κ. παραπανω να επισημανω κιολας οτι, ειναι "Μηχανικων".

Ναι ειναι πολιτική του φόρουμ οτι θα απαντάμε όσοι θέμε, ναι δεν απάντησα σωστά.

Με μαντεψιά :) λεω ότι έχοντας σχέδια και γνωρίζοντας τα φόρουμ θα παρακολουθώ συζητήσεις να καταλάβω, διαφορετικές απόψεις.

Παραδέχομαι οτι εκφράστηκα λάθος.

Και ακόμα θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ένα τοπογραφικό σχέδιο έχει πολλές πληροφορίες, το του "1989" δεν αρκεί για να σου απαντήσει ο Μηχανικός από το κομπιούτερ, τον υπολογιστή του σήμερα χωρις να το έχει δει αν κανει.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.