Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δήλωση ιδιοκτήτη πάνω σε τοπογραφικό


aquar

Recommended Posts

Να επισημάνω, στα όσα πολύ σωστά αναφέρει ο nbr, ότι το όριο του οικισμού ΔΕΝ θα ληφθεί από τον 5ρη, αλλά από την τεχνική έκθεση ορίων του οικισμού.

Ο 5ρης χρησιμοποιείται ενδεικτικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...αλλά....

Όταν είπα έκανα ένα τοπογραφικό εννοώ ότι έκανα τις απαιτούμενες εργασίες με το τοπογράφο μηχανικό που μόνιμα συνεργάζομαι με αποτέλεσμα να προκύψει ένα πλήρες σχέδιο με την ΄΄γραμμή'' του οικισμού σύμφωνα με τον χάρτη του οικισμού (έχει αρκετή ακρίβεια γιατι το όριο του οικισμού περνάει από δύο παρακείμενα κτίρια τα οποία και αποτυπώσαμε και έτσι φαίνεται στο σχέδιο τα τ.μ. του εντός και εκτός τμήματος. Εννοείται πως βάλαμε την δήλωση του Ν.651/77 που αφορά την οικοδομησιμότητα και αρτιότητα των δυο τμημάτων δηλ. δηλ. ότι το οικόπεδο(εντός οικισμου) είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και το εναπομείναν εκτός οικισμού μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Επίσης φαίνεται στο τοπογραφικό και η βάση οπλισμένου σκυ/τος  που ανέφερα ποίο πάνω.

Τώρα όσον αφορά το ερώτημα που έθεσα αν έχει ασχοληθεί κάποιος θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη του για να πάω κάπως προετοιμασμένη αύριο στην ΥΔΟΜ. Δηλάδη από εδώ και πέρα την βεβαίωση είναι αυτή που ζητάει η εφορία από τον δήμο για να τροποποιήσει το ε9.

Link to comment
Share on other sites

Μου έχει συμβεί αρκετές φορές (κληρονομιές). Ζητάς βεβαίωση για εντός-εκτός. Στις περιπτώσεις που είχα κτίσμα δεν χρειαζόταν η επιβεβαίωση της ΥΔΟΜ.

όμως

πρόσεξε το εξής

το γεωτεμάχιο ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ

άρα, μία δήλωση 651/77 για το όλον, στην οποία γράφεις : ....το γεωτεμάχιο με στοιχεία ...... ευρίσκεται εντός ορίων οικισμού ..... κατά το τμήμα με στοιχεία..... κι εκτός των ορίων αυτού, αλλά εντός της ζώνης των 500 μ κατά το τμήμα ......

και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο..... 

 

edit

και θα κάνεις 3 εμβαδομετρήσεις

μία για το ενιαίο, μία για εντός και μια για το εκτός

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Ναι σαν ένα γεωτεμάχιο το δηλώσαμε και εμβαδομετρήσαμε το όλο και σειμειώσαμε τα τμήματα εντός και εκτός. Όποτε με αυτό το τοπογραφικό στα χέρια μου θα πάω στην υδομ να ζητήσω βεβαίωση? Και στο ε9 που ο θανών δήλωνε κτίσμα με τάδε τ.μ. κύριας χρήσης ενώ στην απότύπωση δεν υπάρχει κτισμα?? Η εφορία τους ζήτησε βεβαίωση από υδομ ότι δεν υπάρχει το κτίσμα που δήλωνε για να το ''σβήσει'' από το ε9.

Link to comment
Share on other sites

Η ΥΔΟΜ θα "πιστοποιήσει" τη βάση?

Αλλά, σε μια αντίστοιχη περίπτωση (και σε κεντρικό σημείο) ο κληρονόμος αφού γκρέμισε (αυθαίρετα) το κτίσμα, τους είπε (ΔΟΥ) να κάνουν αυτοψία (όπως υποχρεούνται).

Κι επειδή βαριόντουσαν να πάνε 400 μ. απόσταση, του ζήτησαν υ.δ..... 

Αν βρεις ζόρι, ας αναλάβει ο λογιστής

Link to comment
Share on other sites

Η υδομ δεν μπορεί να κάνει αυτοψία και να βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κτίσμα, παρά μόνο μια βάση από σκυρόδεμα??

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω αν είναι στην αρμοδιότητά της, όμως μπορεί να θεωρηθεί αυθαίρετη η βάση και να μπλέξεις

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Αρχίζω να πιστεύω οτι αυτά τα RTK κάνουν χειρότερη τη δουλειά μας, αντί να μας διευκολύνουν...

 

Για να μη γράφω τα ίδια ξανά, +10 στον nbr.

 

Απλά μια ένσταση/επισήμανση. Η Χ πολεοδομία, έχει μαύρα μεσάνυχτα. Το μόνο που μπορεί να κάνει ώς έλεγχο είναι ενας στο περίπου με το Google earth απο διακριτό όριο συνοικισμού στο κληροτεμάχιο. 

 

Επειδή έχ φρέσκια περίπτωση, που θα παω για άδεια δόμησης. Δε μπορώ στο τοπο να βάλω το οριο του οικισμού και οφσετ τα 500μ της ζώνης, διοτι θα βγει ενα τοπο...2.5 μέτρα. Και δεν υπάρχει λόγος. Εγώ στο ψηφιακό μου αρχείο, γνωρίζω με ακρίβεια εκατοστού πόσο κόβει απ'το κληροτεμάχιο η ζώνη.

 

Η πολεοδομία πως θα το πιστοποιήσει, επιβεβαιώσει; πολυ απλά, δε μπορεί...θα κανει χονδρικο έλεγχο και θα εμπιστευτεί το τοπογραφικό.

 

Γιατί αν τους αρχίσω τα "οριοθέτησα με Ηαττ την οριογραμμή συνοικισμού. Την αποτύπωσα με συν/νες Ηαττ αγροκτήματος, τα πάντρεψα και εβγαλα το πόρισμα. Μετά έδωσα ΕΓΣΑ." θα με κοιτάν στη πολεοδομία σα χάνοι.

 

Υ.Γ. το γενίκευσα λίγο, γιατί πραγματικά έχω απορία πως μια ΥΔΟΜ μπορει να ελέγξει μια αντίστοιχη περίπτωση. (Δε μιλάμε για χονδροειδής σφάλμα,μπαλαμούτι, κει φαίνεται δια γυμνού...κλιμακόμετρου).

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Επιστρέφοντας από πολεοδομία τα ίδια μου είπαν ότι δλδ. για να βεβαιώσουν εντος και εκτος σε οριοθετημένο οικισμό δεν είναι στην αρμοδιοτητά τους, μόνο σε μη οριοθετημένους. Το ίδιο και για το οτι δεν υπάρχει το κτίσμα που δήλωνε ο θανών στο ε9. Τώρα αν ο εφοριακός τους πει με ποια νομοθ. διάταξη το ζητάει το ξανασυζητάνε και αυτοί. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.