Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική Έκθεση για αυτουσια διανομη - Αμοιβες


Recommended Posts

Καλημερα

Πρεπει να συνταξω τεχνικη εκθεση στην οποια να απαντησω σε 2 ερωτηματα:

1) Αν ειναι δυνατη η αυτουσια διανομη μιας μεζονετας (πολεοδομικα και τεχνικα) 

2) Να εκτιμησω κοστος κατασκευης (ετσι ωστε να αποφασισουν αν θα προχωρησουν σε αυτουσια διανομη ή αν θα βγει το ακινητο στον πλειστηριασμο)

 

Απο την εμπειρια σας, ποιες ειναι οι τιμες "στην αγορα" σημερα για μια τετοιου ειδους τεχνικη εκθεση?

Απο ποιους παραγοντες εξαρταται?  (απο τα τετραγωνικα της κατοικιας? απο τον αριθμο των επισκεψεων στο ακινητο? απο τον ογκο της δικογραφιας και τις πολεοδομικες ιδιαιτεροτητες?)

Ευχαριστω.

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Γενικά δεν υπάρχει μια τιμή, υπάρχει μεγάλη διακύμανση. Εσύ θα πρέπει να υπολογίσεις όχι μόνον τις ώρες εργασίας αλλά και την μελλοντική ενασχόληση (απαντήσεις σε ερωτήματα - εξώδικα - κλήσεις σε δικαστήρια) αλλά και το μέγεθος και την αξία του ακινήτου που αποδίδουν και διαφορετικό ρίσκο για εσένα αλλά και διαφορετικές απαιτήσεις αμοιβής. Υπολόγισε όχι μόνον τις ώρες αλλά και τους προαναφερόμενους παράγοντες. 

Link to comment
Share on other sites

Moυ ειπαν οτι κληση σε μηχανικο στο δικαστηριο γινεται μονο στο ποινικο.

Για υποθεσεις αστικου κωδικα δεν σε καλουν. 

υ.γ. Μου ειπαν επισης οτι, σε καθε περιπτωση, μπορεις να μην παρουσιαστεις στο δικαστηριο αλλα να στειλεις υπομνημα. Αληθευει?

Εχει κανεις εμπειρια επι του θεματος?

 

υ.γ. Σχετικα με το υψος της αμοιβης, αν υποθεσουμε οτι το δικαστηριο ορισει πραγματογνωμονα, αυτοι εχουν καποια συγκεκριμενη "ταριφα" αμοιβων ή κρινουν κι'αυτοι κατα περισταση αναλογως με το ειδος και το μεγεθος του αντικειμενου?

(σε απλα Ελληνικα δεν θελω η αμοιβη μου να εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση εκεινη του πραγματογνωμονα (αν και εφοσον κληθει))

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Εστω και αν δεν χρειάζεται να παραστείς, εσύ δεν θέλεις να υποστηρίξεις την δουλειά σου? Αν το αποτέλεσμα της δουλειάς σου γίνει αιτία για δυσμενή σχόλια δεν θα πρέπει να τεκμηριώσεις και να αιτιολογήσεις?

(μπορείς πράγματι να απαντήσεις με υπόμνημα)

Οσο για την αμοιβή σου τι σχέση έχει με αυτή του Πραγματογνώμονα? Αν αυτός ζητήσει 500 ευρώ εσύ θα αρκεστείς σε αυτά? 

Link to comment
Share on other sites

Ρωταω για το αν υπαρχει υποχρεωση παραστασης ή οχι γιατι καλο ειναι να ξερει κανεις τι ειναι υποχρεωτικο και τι δεν ειναι, ασχετα με το ποια θα ειναι η τελικη του επιλογη.

Σχετικα με την αμοιβη ρωτησα γιατι αν δεν εχεις αντιμετωπισει στο παρελθον ενα θεμα, δεν ειναι παντα ευκολο να κοστολογησεις τη δουλεια σου.

πχ. αν επρεπε να κοστολογησω εγω την εκδοση ενος Π.Ε.Α., η τιμη που θα ζηταγα θα με πεταγε αυτοματως εκτος αγορας και ταυτοχρονα οι πελατες θα ελεγαν οτι προσπαθω να τους εκμεταλλευτω...

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη δουλειά έχει πολλές παραμέτρους, και θα έχεις πολλές οχλήσεις στο μέλλον σίγουρα. Η αναφορά στο ΠΕΑ μάλλον σε οδηγεί σε κοστολόγηση βάσει μειοδοτικής προσφοράς....

Link to comment
Share on other sites

Άτυπες ελάχιστες αμοιβές : 1000-1500 € για σύνταξη τεχνικής έκθεσης - πραγμ/σύνης και 400-500 € για παράσταση στο δικαστήριο. Όλα αυτά πλέον ΦΠΑ 24%

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.