Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΜΕΑ σε Καταφύγιο σκαφών (προβλήτα)


zio7

Recommended Posts

Σε καταφύγιο σκαφών θα γίνει ένα κτίριο το οποίο θα έχει τους εξής χώρους:  χώρος συγκέντρωσης γονέων -  επισκεπτών, χώρος αναμονής αθλητών, χώρος δραστηριοτήτων, χώρος ενδιαίτησης, Αποδυτήρια, WC.

 

Η ερώτηση μου είναι αν χρειάζεται ΜΕΑ, που θεωρώ ότι χρειάζεται, και τι χρήση μπορούμε να δηλώσουμε το κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

Την κύρια, αν όντως οι υπόλοιπες είναι βοηθητικές αυτής. Π.χ. "αίθουσα πολλαπλών χρήσεων" και οι υπόλοιπες είτε σαν ξεχωριστές θερμικές ζώνες είτε ενσωματωμένες στην θερμική ζώνη της κύριας χρήσεις. Ρωτά και την ΕΥΕΠΕΝ, για τον χαρακτηρισμό της κύριας. ΜΕΑ χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτηκα τη λύση της "αίθουσας πολλαπλών χρήσεων" αλλά ΤΟΤΕΕ σε αυτή τη χρήση "δίνει" ημέρες λειτουργίας ανά εβδομάδα τρεις και τεράστια απαίτηση για νωπό αέρα (με εναλλάκτη αναγκαστικά) 22,50 m3/h/m2

 

Μια ζώνη θα βάλω τους χώρους : χώρος συγκέντρωσης γονέων -  επισκεπτών, χώρος αναμονής αθλητών, χώρος δραστηριοτήτων, χώρος ενδιαίτησης, αλλά δεν ξέρω με τι χρήση

 

Και μια δεύτερη ζώνη τα αποδυτήρια και τα WC με χρήση "Διάδρομοι και άλλοι βοηθητικοί κοινόχρηστη χώροι"

Link to comment
Share on other sites

Ρώτα στην ΕΥΕΠΕΝ που έχουν τα χτένια, να σου προτείνουν αυτοί μια εβδομαδιαία χρήση συνάθροισης κοινού που να ταιριάζει. Όχι τίποτα γυμναστήρια και τα συναφή. Στην πυροπροστασία σαν τι θα το εξετάσεις; Η λέσχη ταιριάζει αλλά η ΤΟΤΕΕ δεν έχει κάτι τέτοιο. Μισές δουλειές κάνουν ρε γαμώτο. Νομοθετήματα στο ποδάρι.

Και κάτι ακόμα.  Όλο κι όλο τρεις χρήσεις της συνάθροισης κοινού έχουν απαιτήσεις για κατανάλωση ΖΝΧ. Οι βοηθητικοί χώροι δεν έχουν. Εσύ θα έχεις κατανάλωση ή όχι;

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Πάντως σαν λειτουργία και γενικά σαν συνθήκες από τη ΤΟΤΕΕ μου ταιριάζει το "κατάστημα" ή το "γραφείο" και σαν ωράριο λειτουργίας αλλά και σαν απαιτήσεις αερισμού και φωτισμού (δεν θεωρώ ότι ο χώρος αυτός έχει απαιτήσεις νωπού αέρα τις τάξεως των π.χ. 20m3/h/m2 που θέλουν οι χώροι συνάθροισης κοινού και ούτε χαμηλό φωτισμό 200-250lux)

 

Έστειλα email στο teekenak (Τεχνική υποστήριξη για την εφαρμογή των ΤΟΤΕΕ και του λογισμικού ΤΕΕ - ΚΕΝΑΚ) και να δούμε αν και πότε θα απαντήσουν 

 

 

 

edit : Το ΖΝΧ είναι ακόμα ένα θέμα. Στα αποδυτήρια έχει ντουζιέρες οπότε θα έχω κατανάλωση ΖΝΧ. Πολύ μπέρδεμα η χρήση του  :confused:

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.