Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ειδικός συνεργάτης δημάρχου


Harker88

Recommended Posts

Συνάδελφοι καληπέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσω να απασχολούμαι ως ειδικός συνεργάτης δημάρχου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας όσον αφορά τα εξής θέματα :

α. Γνωρίζετε ποιο το μισθολογικό καθεστώς των ειδικών συνεργατών; Καθορίζεται από την εν λογω εγκύκλιο :

http://www.minfin.gr/sites/default/files/financial_files/N.4354_%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3.pdf ; Τα ποσά που βλέπω στη συγκεκριμένη εγκύκλιο είναι μικτά να υποθέσω;

β. Σε επικοινωνία που είχα με το οικονομικό τμήμα του Δήμου μου είπαν ότι οι ειδικοί συνεργάτες υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς και ενώ αμοίβονται ως μισθωτοί δεν υποχρεούται ο Δήμος να καταβάλλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Στο τοπικό τμήμα του ΤΣΜΕΔΕ μου αποκρίθηκαν ότι από τη στιγμή που θα αμοίβομαι σα μισθωτός, ο φορέας οφείλει να καταβάλλει τις ασφαλιστικές μου εισφορές. Είναι ποτέ δυνατόν να αμοίβεσαι ως μισθωτός και να καταβάλλεις εισφορές ελεύθερου επαγγελματία; Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο; Εάν δεν ισχύει και εφόσον προς το παρόν θα διατηρήσω τα βιβλία μου ανοικτά, όσο απασχολούμαι ως ειδικός συνεργάτης θα πληρώνω παράλληλα και εισφορές ελεύθερου επαγγελματία ακόμη κι αν δε δηλώνω εισόδημα από ελεύθερο επάγγελμα αλλά μόνο από μισθωτές υπηρεσίες;

γ. Μου ζητήθηκε επίσης αριθμός μητρώου ΙΚΑ γιατί υποτίθεται θα καταβάλλω κάποιες εισφορές στο ΙΚΑ. Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο και πώς θα τον αποκτήσω; Όσα χρόνια βρίσκομαι στο επάγγελμα δε χρειάστηκα ποτέ ΙΚΑ, ακόμη και όταν ξαναδούλεψα σε Δήμο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν τα ξερω καλα....παλιοα που ειχα ασχοληθει

Πραγματι θα πρεπει να εχεις και ΙΚΑ (ποτε δεν το καταλαβα) και κατι "ψιλα" θα μπαινουν και ως εισφορες εκει. Την διαδικασια θα σου την πουν στο ικΑ παντα με επικοινωνια του λογιστηριο του Δημου με αυτο. (οχι μονο μονος σου).

Ως για τις εισφορες νομιζω μαλλον πρπει να ειναι η μεταξυ σας συμφωνια. Ποσο θα σε πληρωνουν αν θα κοβεις παροχη υπηρεσιων και τι παρακρατηση θα σου κανουν. Σε συμφερει να πληρωνουν τις εισφορες αυτοι.

Βεβαια ολα αυτα με το παλιο καθεστος. Τωρα ολα ειναι ΕΦΚΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Νομίζω ότι εξαρτάται από τον κάθε δήμο. Ψάξτε στον προϋπολογισμό του δήμου για ειδικό συνεργάτη για τυχόν δαπάνες που έχουν προβλεφθεί για το ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.