Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέες εισφορές - Ψηφοφορία


georgios_m

Νέες εισφορές  

132 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Οι εισφορές σας για Ιανουάριο 17 είναι (ή θα είναι):

    • Μεγαλύτερες από του Β16 (ανά μήνα).
      56
    • Ίσες με του Β16 (ανά μήνα).
      6
    • Μικρότερες από του Β16 (ανά μήνα).
      34
    • Οι ελάχιστες.
      32
    • Δεν είμαι ΕΕ.
      4


Recommended Posts

Ενημερωτικά τα 30Κ, στο προηγούμενο post, υποθέτοντας ότι είναι τα φορολογητέα (έχουν δηλαδή αφαιρεθεί δαπάνες) δίνουν για μέχρι 31/12/2020 μειωμένο ασφαλιστέο 20.046,50 που αντιστοιχεί σε εισφορές 633,97€/μήνα.

(ή 7600/έτος)

 

Για μετά τις 31/12/2020 που σταματάει το μειωμένο ασφαλιστέο αντιστοιχεί σε εισφορές 948,75 €/μήνα.

(ή 11.385/έτος)

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μέχρι το 2020, ποιός ζει, ποιος πεθαίνει, που λένε...... ετσι κι αλλιώς αποκλείεται το ασφαλιστικό αυτό να επιβιώσει μέχρι τότε.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

... ή το ασφαλιστικό ή εμείς ... ένας από τους δύο δεν θα επιβιώσω.

Δειτε και αυτο εχει ενδιαφερον.

https://www.forin.gr/articles/article/20443/o-neos-asfalistikos-nomos-thigei-misthwtous-epaggelmaties-suntaksiouxous-kai-dikastes?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Εχω τοποθετηθεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο θέμα και έχω πει ότι ο νέος νόμος είναι πολύ πιό δίκαιος για τους ασφαλισμένους όσον αφορά τις εισφορές και πιό άδικος ως προς τις συντάξεις αφού συνεχίζει την προκαθορισμένη πορεία του εξορθολογισμού τους σε σχέση με την χρεοκοπία της χώρας .

 

Η λογική του νέου νόμου , είναι να πληρώνονται οι τρέχουσες εισφορές και σε λίγους μήνες να υπάρξει λύση των ληξιπρόθεσμων μέχρι και το 16 που θα δίνει στον ασφαλισμένο την δυνατότητα , είτε να παγώσει μέχρι την σύνταξη ή για κάποια χρόνια , είτε να διαγράψει με απώλεια ασφαλιστικού χρόνου τις εισφορές που χρωστάει και έτσι να λυθεί το θέμα των ληξιπρόθεσμων .

 

Στο θέμα του ΟΑΕΕ η κατάσταση είναι ξεκάθαρη , ενώ στο θέμα των ταμείων του ΕΤΑΑ , η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει κάνοντας προαιρετικά το επικουρικό και το εφ΄ άπαξ . 

 

Ακόμα καλό θα ήταν να τεθεί λίγο χαμηλότερα το ανώτερο όριο εισφορών , ώστε να σταματούν στα 45000 , όσο ήταν παλιά , πριν το 12 οι μέγιστες προαιρετικές εισφορές του ΟΑΕΕ . 

 

Για εμάς τους μεσήλικες , η μείωση των αναμενόμενων συντάξεων είναι δεδομένη , οπότε η μείωση των εισφορών ήταν πολύ καλό νέο . Ακόμα καλύτερο θα ήταν να γλυτώναμε και ότι χρωστάμε μέσα στην κρίση , αφού έχουμε ήδη δώσει πάρα πολλά λεφτά , όλα αυτά τα χρόνια και ενώ το 12 θα παίρναμε στα 37 χρόνια , γύρω στα 2300 σύνταξη , τώρα θα πάμε στα μισά και λιγότερο , οπότε το να δώσουμε λιγότερα λεφτά είναι αναγκαίο .

 

Τα μπλοκάκια για ορισμένες κατηγορίες , όπως των δημοσιογράφων , ήταν πρόκληση για τον υπόλοιπο κόσμο , αφού μετά το αίσχος του αγγελιόσημου , είχαμε αστείες εισφορές για τεράστια εισοδήματα .

 

Γενικά έχω να πω ότι το νέο ασφαλιστικό είναι μνημονιακό μέτρο , οπότε οι φωνές των διαφόρων βολεμένων των μμε , είναι απλά γραφικές και δείγμα των τρομακτικών ανισοτήτων που υπήρχαν στην χώρα .

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Καμιά πραγματική λύση δεν παρέχει το νομοσχέδιο.

Στο λεωφορείο που τρέχει προς τον γκρεμό βάζει το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών στα πίσω καθίσματα και ένα μικρό μέρος που έχουν αυτήν την εποχή ένα κάποιο εισόδημα, στα μπροστά καθίσματα.

Και πατάει το γκάζι.

 

Οποιος νομίζει ότι η λύση στα προβλήματα είναι να απαλλοτριώσουμε το εισόδημα των λίγων (που θα μου άρεσε να συμβεί γιατί δεν ανήκω σ' αυτούς) είναι ένας άξιος έλληνας σανοφάγος ψηφοφόρος και του αξίζει το ότι θα τρώει σε λίγο καιρό από τον κάδο των σκουπιδιών έχοντας την απορία για το τι πήγε στραβά.

 

Στον διπλανό κάδο θα ψάχνω εγώ αλλά δεν θα έχω απορίες.

 

Την αγελάδα την σφάζεις μόνο μια φορά και αν την πιάσεις.

 

Την περίπτωση να δίνονται μόνο οι συντάξεις που μπορούν να δωθούν καθώς και να ανοίξει καμιά δουλειά από επένδυση ούτε περνά από το μυαλό τους. Ούτε θέλουν να περάσει.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τώρα απαλλοτριώναμε το εισόδημα όλων όσων έχουν μείνει ενεργοί στον ιδιωτικό τομέα , όχι μόνο των εχόντων .

 

Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι έχουμε τον πόλεμο των γενεών . Και δεν μιλάω για δημόσιους κλπ , αλλά αυστηρά και μόνο για ιδιωτικούς .

 

Εχουμε συνταξιούχους που πλήρωναν επί 35-40 χρόνια , από την δική τους τσέπη , πολλά λεφτά , ιδιαίτερα στον ΟΑΕΕ που δεν είχε -όσημα να τον στηρίζει και τώρα παίρνουν την μισή σύνταξη από ότι είχαν υπολογίσει και θα χάσουν και άλλο ένα 30 % .

Εχουμε μεσήλικες που έχουν πληρώσει ήδη 30-35 χρόνια και θα πάρουν το 30 % της σύνταξης που έχουν πληρώσει .

Εχουμε 45άρηδες που έχουν δώσει κάποια και δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί αύριο και 

 

Εχουμε κάποιους που ΕΤΥΧΕ να μην έχει θιχτεί  πολύ η δουλειά τους από την κρίση και να βγάζουν κάποια λεφτά , αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν τις ανάλογες εισφορές που θα πλήρωναν ως μισθωτοί με τα ίδια εισοδήματα . 

 

Τα περί αγελάδας μάλλον θα αφορούν την ιερή αγελάδα των δημοσιογράφων που επειδή μέχρι τώρα δεν πλήρωναν τίποτε , κάνουν το άσπρο μαύρο .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτούς που ξέρω ότι βγάζουν κάποια λεφτά δεν είναι θέμα ΤΥΧΗΣ.

Τα αξίζουν και τα βγάζουν και μαγκιά τους.

 

Επίσης ξέρω ότι δεν είναι τόσο μεγάλα κορόιδα και έχουν ήδη βρει ή θα βρούνε σύντομα τρόπους ώστε να μην ταΐζουν ένα κάρο από

1) συνταξιούχους που δεν πλήρωσαν ουσιαστικά ποτέ ή τουλάχιστον δεν πλήρωσαν όσα έπρεπε για να απολαμβάνουν εδώ και πολλά χρόνια συντάξεις που σου προκαλούν ίλιγγο και δεν τους κόβουν γιατί >

Ξηγημένα: εάν μπορεί το ταμείο να δώσει μόνο 500 ευρώ τότε πρέπει να δώσει μόνο 500 ευρώ. Τα > είναι λόγια του αέρα.

 

2) τα επιδόματα που παίρνουν τα άνεργα παιδιά των άνωθεν συνταξιούχων. Δεν είναι υποφερτό να πληρώνεις όλο το σόι.

 

3) τον λούμπεν κομματικό στρατό, απαρτιζόμενo από αμόρφωτους μπαρ τέντερ, ραπεράδες της πλάκας κλπ καθώς και τον φέρελπι γραβατωμένο νέο κομματικό στρατό του >..

 

.... (καμιά χιλιάδα άλλα νούμερα που είναι γνωστά και δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνουμε χώρο στο φόρουμ)

 

Και επειδή κανένας δεν μένει σε αυτόν τον τόπο έχοντας την προοπτική της μηδενικής εξέλιξης, άσχετα με το πόσο ικανός είναι και έχοντας στο μυαλό του ότι θα ταϊζει τα παιδιά του από τα συσσίτεια και τα εγγυημένα εισοδήματα της Θεανούς άσχετα με το πόσο πολύ μπορεί και θέλει να δουλεύει....

προτρέπω τους συναδέλφους, ως μόνη λύση να μεταναστεύσουμε ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε (γιατί κι εκεί τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα).

Edited by hkamp
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η παρούσα δημοσκόπηση είναι λάθος διότι σημασία δεν έχει μόνο το ύψος της εισφοράς αλλά και το ύψος της απολαβής, δηλ. της συνταξης

 

αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να υπολογίσουμε τον λόγο: (ποσό εισφοράς)/(ποσό σύνταξης)

Ο λόγος αυτός σίγουρα θα βγει δυσμενέστερος σε όλες τις περιπτώσεις

Link to comment
Share on other sites

Βασίλη

τηρουμένων των αναλογιών, με βάση το ότι πας να δώσεις μια > σ' αυτό το νομοθετικό εξάμβλωμα

θα χαρακτήριζα την παραπάνω ανάλυσή μου σαν > και >.

:)

No hard feelings.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.