Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχέδιο εκχώρησης δημόσιας γης, ακινήτων και εξοπλισμού σε αγρότες


Engineer

Recommended Posts

Σχέδιο εκχώρησης δημόσιας γης σε αγρότες φαίνεται να μελετά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με το Έθνος, στο χαρτοφυλάκιο της ΔΙΑΓΕΠ, που συστάθηκε γι’ αυτό τον σκοπό, περιέρχονται ήδη όλα τα ανεκμετάλλευτα ή καταπατημένα ακίνητα, καθώς και ο εξοπλισμός των υπό εκκαθάριση συνεταιρισμών.

 

Το σχέδιο προβλέπει η περιουσία να αξιοποιηθεί για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας και να δίδεται με μακροχρόνια ενοικίαση στο πλαίσιο σχεδίων βελτίωσης ή για παραγωγή ζωοτροφών, ώστε να μειωθεί το υψηλό κόστος παραγωγής της ελληνικής κτηνοτροφίας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, θα ενοικιάζονται αγροτικές εκτάσεις και ακίνητα έναντι μισθώματος που θα προκύπτει σε συνάρτηση με την οικονομική απόδοση των καλλιεργειών ή των γεωργικών μονάδων, ώστε να είναι βιώσιμες.

Προτεραιότητα θα έχουν οι ομάδες παραγωγών και θα ακολουθούν σε σειρά οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι νέοι αγρότες και ιδιώτες με ανώτατο όριο ηλικίας τα 55 έτη.

 

Βασικό κριτήριο για την επιλογή θα αποτελέσει η εντοπιότητα. Οι ομάδες παραγωγών ή οι αγρότες που θα κάνουν αίτηση για ενοικίαση αγροτικής έκτασης θα πρέπει να ανήκουν στους όμορους δήμους.

 

Επιπρόσθετο ρόλο στην τελική επιλογή θα παίζουν η ηλικιακή σύνθεση της ομάδας παραγωγών, ο βαθμός εμπειρίας και η πληρότητα του επενδυτικού σχεδίου.

 

Πηγή: http://www.ellinikig...mou-se-agrotes/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.