Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταφορές προϊόντων καθαίρεσης


Quartzj

Recommended Posts

Καλημέρα, θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα:

 

Είμαστε στο στάδιο σύνταξης οικονομικών τευχών μελέτης αναστηλωτικού έργου, με πολύ δύσκολη πρόσβαση, και έχει προκύψει το εξής θέμα.  Πως τιμολογούνται οι μεταφορές από (υλικά καθαίρεσης) και προς (νέα υλικά) το έργο; Στα ΝΕΤ , δίπλα από κάποια άρθρα υπάρχει αστερίσκος, που σύμφωνα με την περιγραφή σημαίνει πως οι μεταφορές υπολογίζονται πρόσθετα.

 

Από διευκρινήσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο:  «Σε κάθε περίπτωση προσδιορίζεται η μέση απόσταση μεταφοράς (π.χ. από το κέντρο βάρους των χωματισμών του έργου μέχρι τον αποθεσιοθάλαμο ή τον δανειοθάλαμο ή τη μέση απόσταση προς αυτούς εάν προβλέπονται περισσότεροι - από το κέντρο βάρους του έργου μέχρι το συγκρότημα παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος που λειτουργεί στην περιοχή του έργου κ.ο.κ.).»

 

Στην περίπτωση εκσκαφών σε οικοδομικό έργο (αναστηλωτικό), ας πούμε υπογείου, πως κοστολογούνται; Οι εκσκαφές και οι μεταφορές γίνονται αναγκαστικά δια χειρός και χωρίς μηχανικά μέσα. Είναι σωστό το παρακάτω παράδειγμα;

 

20.04.01 Eκσκαφή θεμελίων και τάφρων χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων, σε εδάφη γαιώδη-ημιβραχώδη: 20 m3

20.40 Χειρονακτική διακίνηση προϊόντων εκσκαφών και κατεδαφίσεων: 1.8 (ton/m3) x 20 (m3) x 2(20 m) = 72 ton/10m

20.31.02 Φορτοεκφόρτωση προϊόντων εκσκαφών χωρίς χρήση μηχανικών μέσων, χωρίς την διάστρωση των προϊόντων μετά την εκφόρτωση: 20 m3

10.07.02 Μεταφορές με αυτοκίνητο, διά μέσου οδών περιορισμένης βατότητας: 36 ton.km

 

Δηλαδή, εκσκαφή 20 κυβικών (περίπου 36 ton), μεταφορά με ζεμπίλι ή μονότροχο εντός του κτιρίου έως τη θέση φόρτωσης (20 μέτρα απόσταση από το κέντρο βάρους των εκσκαφών), φόρτωση σε όχημα, και μεταφορά σε απόσταση 1 km.

 

Αντίστοιχα, τι συμβαίνει στις μεταφορές υλικών προς το έργο; Σε όλα τα άρθρα σημειώνεται πως οι εργασίες είναι επί τόπου του έργου, επομένως συμπεριλαμβάνουν και τη μεταφορά των υλικών (ανηγμένη τιμή). Όταν ένα έργο είναι ειδικό και με πολύ περιορισμένη πρόσβαση, υπάρχει κάποια διαφοροποίηση; Δηλαδή αν η μόνη λύση είναι να μεταφέρονται με μονότροχο σε απόσταση 70 μέτρων, υπολογίζεται πρόσθετη επιβάρυνση μεταφορών ή όχι;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δε γνωρίζει κανένας; Γνωρίζει κάποιος να μου πει που μπορώ να απευθυνθώ για να λάβω μια "επίσημη" απάντηση; Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.