Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χιλιοστά κατανάλωσης.


miltiadis 45

Recommended Posts

Αυτό ακριβώς, επειδή είστε πελάτες τους, έχετε δικαίωμα να τους κάνετε ότι ερωτήσεις θέλετε μέχρι να νιώσετε καλυμμένος.

Αυτό για τη διαφορετική-παλιά μέθοδο μη σας προβληματίζει, οι διαδικασίες και τα πρότυπα αλλάζουν συνεχώς.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλέον έχετε ένα συγκεκριμένο τρόπο υπολογισμού και δε βασίζεστε στις προσωπικές εκτιμήσεις του διαχειριστή.

Link to comment
Share on other sites

Τα χιλιοστά υπάρχουν μόνο σε πολυκατοικίες με οικοδομική άδεια πριν την ισχύ του κανονισμού που ανάφερα στο #2.

Από την στιγμή που έγινε νέα μελέτη πρέπει να έχει γίνει με αυτό τον κανονισμό.

 

Θα πρέπει να κάνεις δύο πράγματα:

1. Να ζητήσεις την μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης και να σιγουρευτείς  ότι έγινε με βάση τον κανονισμό αυτό.

2. Να επικοινωνήσεις με το γραφείο διαχείρισης και να σιγουρευτείς ότι γίνεται η κατανομή των δαπανών με βάση την μελέτη αυτή.

 

@41ex

Το ότι θα πρέπει να ρωτήσει και τον μηχανικό του το θεωρούμε αυτονόητο, το forum είναι για μια γνώμη και όχι για υπεύθυνη απάντηση. Ο καθένας λέει την γνώμη του χωρίς να φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Το αναφέρω και στην υπογραφή μου κάτω από τα μηνύματά μου, όποιος μπορεί ας βάλει κάτι αντίστοιχο για να είναι ενημερωμένος ο κόσμος.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

παιδια σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας,

οπως προειπα εγω ειμαι ενοικος οποτε δεν μου πεφτει λογως ουτε να βρω τον μηχανικο ουτε να ζητησω χαρτια κτλ..

αυτο που καταναλωνω αυτο πληρωνω και με σφραγιδα επισημη πλεον,αντιθετα με πριν....

 

πιστευω οτι ο μηχανικος που ηρθε ξερει τη δουλεια του,αλλωστε η πολυκατοικια απο οσο μου ειπαν  ειναι 6-7 ετων καινουργια και ο μηχανικος ειναι 55+ ετων με επαγγελματικη πειρα 

 

εννοειτε οτι εσεις απο ενα πληκτρολογιο μπορειτε μονο να πειτε τη γνωμη σας και την συμβουλη σας και μετα ο καθενας πραττει αναλογως.

 

η ερωτηση μου η αρχικη ηταν τι ειναι τα χιλιοστα καταναλωσης και αν ειναι τα ιδια με τα χιλιοστα διαμερισματος αλλα στην πορεια μπερδευτηκα λιγο με το αν ο τροπος που τα βγαζουν ηταν σωστος ή ξεπερασμενος πλεον

 

οπως και να χει ο μηχανικος θα συνεχισει να βγαζει την καταναλωση θερμανσης  με τον τροπο που ξερει ειτε σωστος ειτε ξεπερασμενος,δεν προκειτε να ασχοληθω με τετοια θεματα,αλλωστε ουτε διαχειρηστης ειμαι ουτε επιθυμω να γινω ποτε

 

συνεχιστε την ενημερωση που κανετε οσο μπορειτε γιατι πραγματικα βοηθατε εστω και ενημερωτικα

Link to comment
Share on other sites

Το ΦΕΚ του 85 (κανονισμός κατανομής δαπανών) μιλούσε για ενδείξεις θερμιδομετρητών. Αργότερα στο ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ δημοσιεύτηκε ο τύπος για χρήση των ενδείξεων ωρομετρητων, διαφοροποιημενος από τον αρχικό τύπο του ΦΕΚ. Οι ωρομετρητες είναι μία παγκόσμια ελληνική πατέντα. Φυσικά, ο σωστός και πιο αξιόπιστος τρόπος κατανομής δαπανών είναι με θερμιδομετρηση, για κάθε ιδιοκτησία. Συνήθως μπαίνει ενας θερμιδομετρητής πριν το συλλέκτη προσαγωγής της κάθε ιδιοκτησίας (με κυαθιο στην επιστροφή για μέτρηση και θερμοκρασίας επιστροφής). Μην μπερδεύεσαι με τους θερμιδομετρητες ανα σώμα (μαζί με θερμοστατικους διακόπτες) που χρησιμοποιούνται για αυτονόμηση παλιών εγκαταστάσεων με κλασσικοί δισωληνιο.

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

ερωτηση,ξερω δεν ειναι στο σωστο θεμα απλα για να μην δημιουργω νεο..

 

ενα θερμαντικο σωμα (καλοριφερ) σταζει  και ειπε ο ιδιοκτητης οτι θελει αλλαγη

εφερε ενα αλλο να το αντικαταστησει αλλα ειναι πιο μεγαλο κατα 10 εκατοστα περιπου και πιο χοντρο

 

λογικα αλλαζουν οι θερμιδες που ειναι στο διαμερισμα και τα χιλιοστα διαμερισματος ή οχι?

επειδη το ανεφερα στον ιδιοκτητη αλλα ειπε οτι ο μηχανικος του ζητησε αλλα 100€ για να του βγαλει τα νεα χιλιοστα διαμερισματος και τις θερμιδες,γιατι πρεπει να τα ξαναβγαλει σε ολα τα διαμερισματα απο την αρχη  οποτε να μην με απασχολει γιατι δεν εχει σκοπο να το κανει και θα μεινουν με τα ηδη υπαρχον στοιχεια..

 

δεν ξερω αν ειναι σωστο ή λαθος αυτο απλα το θεμα ειναι να μην γυρισουν οι υπολοιποι ενοικοι εναντιον μου,με σκοπο οτι επωφελουμε εις βαρος τους...

αν ο ιδιοκτητς ειναι ενημερος ,αφου ο ιδιος το αλλαξε,αλλα δεν θελει ή δεν εχει τα χρηματα,εγω δεν μπορω να κανω κατι σωστα?

Link to comment
Share on other sites

λογικα αλλαζουν οι θερμιδες που ειναι στο διαμερισμα και τα χιλιοστα διαμερισματος ή οχι?

 

Κατ' αρχήν ναι αλλάζουν οι συνολικές θερμίδες του διαμερίσματος και εννοείται εις βάρος των άλων ενοίκων.

Κατά δεύτερον δεν υπάρχει ο όρος χιλιοστά διαμερίσματος στη μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης, υπάρχουν το εi και fi που αντιστοιχουν σε χιλιοστά δαμερίσματος αλλά επιτυγχάνονται με άλλους υπολογισμούς και όχι με αυτούς των κοινοχρήστων.

 

Κατα την άποψη μου υποψιάζομαι μάλλον ότι ο συναδελφος μηχανικός έχει κάνει μελέτη κοινοχρήστων και μέσα απο τα χιλιοστά που αντιπροσωπεύει το κάθε διαμέρισμα (στη συνολική δόμηση του κτηρίου) έχει αναγάγει την επιβάρυνση θερμανσης των διαμερισμάτων !

Link to comment
Share on other sites

Η κατανομή δαπανών θέρμανσης, βάσει νόμου, δεν σχετίζεται με την ισχύ των θερμαντικών σωμάτων, αλλά μόνο με τις θερμικές απώλειες της κάθε ιδιοκτησίας. Συνεπώς δεν θα πρέπει να τροποποιείται, εφόσον δεν έχουν προκύψει δομικές ή θερμομονωτικές αλλαγές στο κτίριο.

 

Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι έχουν τοποθετηθεί τα θερμαντικά σώματα που προβλέπονται από την μελέτη θερμικών απωλειών. Εφόσον δεν γίνει αυτό, είναι μονόδρομος η χρήση θερμιδομέτρησης για να επιτευχθεί το δικαιότερο αποτέλεσμα επιμερισμού των δαπανών (αντί χρήσης ωρομέτρησης).

 

Όποιος συνάδελφος σφραγίζει πίνακα κατανομής δαπανών λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ των σωμάτων, αντί για τις απώλειες των ιδιοκτησιών, βρίσκεται εκτός νομοθετικού πλαισίου και είναι ακάλυπτος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.