Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χιλιοστά κατανάλωσης.


miltiadis 45

Recommended Posts

μαλιστα..

οποτε με λιγα λογια απο την αρχη του θεματος εχουμε και λεμε

 

Α ) με την αλλαγη των καλοριφερ με νεα,θα επωφελουμε εις βαρος αλλων ενοικων - ενημερος ειναι ο ιδιοκτητης και την ευθυνη για αλλαγη θερμιδων κτλ την εχει ο ιδιος για να απευθυνθει σε μηχανικο κτλ κτλ..

 

Β ) απο οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα ο σωστος τροπος υπολογισμου καταναλωσης θερμανσης ειναι ο τροπος με εναν τυπο (ei  fi) βαση νομου που μου

εχετε πει - υπευθυνος ο μηχανολογος μηχανικος που τα εβγαλε αυτα τα στοιχεια υπογεγραμενα ολα με δικες του σφραγιδες,τηλ,ΑΦΜ...

 

εδω να πουμε την αληθεια ο ιδιοκτητης ηταν μπροστα μας στη συνελευση οταν πηρε τηλ τον μηχανικο και του ειπε τι χρειαζετε για να βγαινουν τα εξοδα θερμανσης πετρελαιου,οπου του απαντησε τα χιλιοστα διαμερισματος κτλ κτλ...

οποτε ο ιδιοκτητης δεν εχει ευθυνη σε αυτο το θεμα απλα καποιος πρεπει να τον ενημερωσει οτι ο τροπος υπολογισμου πρεπει να βγαινει βαση με αυτο που ολοι σας μου ειπατε βαση νομου τον τυπο (ei   fi)

 

οποτε ξανα τηλ στο μηχανικο κτλ κτλ..

 

πραγμα που σημαινει οτι δεν εχει προθεση να το κανει γιατι σιγουρα θα πρεπει να ξαναπληρωσει οποτε συνεχιζουμε μαλλον ως εχουν τα πραγματα...

 

και ολα αυτα απο μια απορια που ειχα σχετικα με το τι ειναι χιλιοστα καταναλωσης που ειδα στο χαρτι που πηρα στα χερια μου...

 

επομενως σαν ενοικος διαμερισματος ουσιαστικα δεν μπορω να κανω κατι αλλο γιατι πλεον ειναι υπευθυνοτητα-αρμοδιοτητα αλλων , οπου για τον ενα θεμα ειναι ενημερος ο ιδιοκτητης (αλλαγη καλοριφερ) , για το αλλο θεμα (τροπος υπολογισμου καταναλωσης θερμανσης) πρεπει να ενημερωθει ο ιδιοκτητης  πραγμα που σημαινει οτι και να ενημερωθει δεν νομιζω οτι θα κανει κατι καθως θα πρεπει μαλλον να ξαναπληρωσει για καποια μελετη ενδεχομενως ή κατι αλλο (δεν εχω γνωσεις πανω σε αυτο το θεμα,εσεις ξερετε καλυτερα)

 

με λιγα λογια με καλυψατε σε πολλα απο εκει που δεν το περιμενα 

 

και παλι σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και την βοηθεια σας

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα σας,

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης συζήτησης ήθελα να ρωτήσω κ εγώ κάτι.

Ζω τα τελευταία 5 χρόνια σε πολυκατοικία 6 διαμερισμάτων, όλοι ιδιοκτήτες. Ο διαχειριστής, ανήκε στην εταιρεία που έχτισε τη πολυκατοικία προ 20 ετίας κ έχει ο ίδιος εδώ και 20 έτη τη διαχείριση, επίσης του ανηκει η εταιρεία διαχείρισης κοινόχρηστων που έχει η πολυκατοικία μας.

Έχω παρατηρήσει πως το δικό μου διαμέρισμα 105τμ έχει τα ίδια χιλιοστά θέρμανσης, εγώ βρίσκομαι στον πρώτο όροφο με εκεινου. Το διαμέρισμα εκείνου (2ος όροφος) όμως δεν είναι μόνο 105τμ, καθώς πέραν των 105 τμ, έχει εν δυνάμει κ άλλα τόσα τετράγωνικα που εκτείνονται από πάνω δλδ στον 3ο όροφο, αφού έχει εσωτερική σκάλα και εκεί βρίσκονται τα δωμάτια του σπιτιού του (μάλλον ως ημιηπαιθριος;). Το θέμα μου είναι πως ενώ σαν τμ δηλώνει μόνο τα 105τμ θα έπρεπε στα χιλιοστά θέρμανσης να του αναλογεί και αυτός ο  υπερβάλλον χώρος, ώστε να γίνεται σωστά η κατανομή του κόστους.

Τι ισχύει;

Μπορείτε να με συμβουλευσετε;

 

Link to comment
Share on other sites

παρεμπιπτόντως

41 λεπτά πριν, Angelika_vl said:

Μπορείτε να με συμβουλευσετε;

Επειδή είναι πονεμένη ιστορία η χρέωση δαπανών θέρμανσης...θα σας συμβούλευα να αλλάξετε σπίτι! (χωρίς να γνωρίζω το μηνιαίο ποσό που πληρώνεται)

Αν έχετε πρόθεση να εμπλακείτε σε ένα κυκεώνα αντιπαραθέσεων με τον διαχειριστή (που περεμπιπόντως είναι και ιδιοκτήτης διαχείρησης κοινοχρήστων) και τους άλλους 5 ιδιοκτήτες, περι μη σωστής χρέωσης πρέπει να πάτε σε μηχανολόγο μηχανικό προτίμησης σας και να τα πείτε...

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν μια λύση να καλέσω την πολεοδομία και να εξετάσει εκτός από τυχόν παρανομιες - τις οποίες έχει κάνει ο διαχειριστής ήδη πχ έχει κλείσει το πάρκινγκ του - και αυτό το θέμα; Γιατί αν καλέσω έναν ιδιωτη μηχανικό μπορεί να μη δεχθεί να εξεταστεί το σπίτι του, ο διαχειριστής.

 

Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, dimitris GM said:

υπαρχει κανονισμος?

Δεν γνωρίζω, για να είμαι ειλικρινής. Μπορώ να ζητήσω το καταστατικό της διαχείρισης της πολυκατοικίας. Απλά αν θέσω το θέμα στη συνέλευση δεν γνωρίζω αν θα συμφωνήσουν όλοι να γίνει αυτή η επανεξέταση καθώς και άλλοι μπορεί τυχόν να επωφελούνται από αυτή την αυθαιρεσία η αν θα θέλουν να εναντιωθούν στον διαχείριστη ο οποίος είναι σχετικά τραμπούκος. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 27/4/2020 at 4:42 ΜΜ, Angelika_vl said:

Θα ήταν μια λύση να καλέσω την πολεοδομία ..... - και αυτό το θέμα;....

 

Δεν υπάρχει περίπτωση η Πολεοδομία να ασχοληθεί καν με αυτό το θέμα.

99,99%

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, dimitris GM said:

συν 00,01 απο μενα😀

..

έχω ειδικούς λόγους που κράτησα και το 00.01% αγαπητέ ..... 🤪

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.