Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαγωνισμός για ξενοδοχείο στο Κολωνάκι


Engineer

Recommended Posts

Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον ο διαγωνισμός που διενεργεί το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας των πρώην εργαζόμενων της Αγροτικής Τράπεζας για κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

 

Και δεν πρόκειται για ένα τυχαίο κτίριο αλλά για 9όροφο με συνολική επιφάνεια 13.244 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη γωνία Πανεπιστημίου και Κριεζώτου 2 στο Κολωνάκι.

 

Βασικός στόχος του Ταμείου είναι η αξιοποίησή του ως ξενοδοχείο, κάτι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή. Φαίνεται, επίσης, (για να βγαίνει ο διαγωνισμός) ότι επιλύθηκαν οι εκκρεμότητες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει το ακίνητο. Πολλά κενά υπήρχαν και πολλοί διεκδικητές ενώ μέχρι πρόσφατα το ΙΚΑ το είχε εντάξει στο περιουσιολόγιό του, αλλά με μικρότερα τετραγωνικά, περίπου 10.560 τ.μ.

 

Το κτίριο που κτίστηκε το 1958 δεν είχε αναγνωρισθεί από το 2004, οπότε και ιδρύθηκε το σημερινό Ταμείο (ως ΝΠΙΔ) αποτελώντας το διάδοχο του κλάδου Πρόνοιας του τότε ενιαίου Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού ΑΤΕ (ΤΣΠΑΤΕ), η κυριότητά του: (α) στο 50% εξ αδιαιρέτου του κτιρίου, που κατείχε ο τότε κλάδος Πρόνοιας επειδή είχε συνεισφέρει ανάλογα στην αγορά του κτιρίου, και (β) στο 50% που «μεταβιβάστηκε λογιστικά» στον τότε κλάδο Πρόνοιας κατόπιν «αγοράς», έναντι 29,347 εκατ. ευρώ, από τον κλάδο Σύνταξης του ενιαίου τότε ΤΣΠΑΤΕ. Αποτέλεσμα είναι, μετά από 12 χρόνια, το σημερινό Ταμείο Πρόνοιας να μην έχει ακόμα τίτλους ιδιοκτησίας.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...i/#.WKqQ3m-LS70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.