Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Από τα μέσα του 2018 το Χρηματιστήριο Ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Από τα μέσα του 2018 θα λειτουργήσει το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το οποίο παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης , ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) Μιχάλης Φιλίππου και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης.

 

Στόχος, όπως επεσήμανε ο υπουργός, είναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού και της διαφάνειας με άμεσα οφέλη για μείωση του κόστους της ενέργειας και διασφάλιση καλύτερων τιμών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η βελτίωση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και η αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα.

 

Το Χρηματιστήριο Ενέργειας θα περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές αγορές (προθεσμιακή, προημερήσια, ενδοημερήσια και αγορά εξισορρόπησης) και θα αντικαταστήσει το σημερινό μοντέλο της λεγόμενης υποχρεωτικής αγοράς. Στο Χρηματιστήριο θα ενταχθούν και τα συμβόλαια ΝΟΜΕ που έχουν διατεθεί ή θα διατεθούν το επόμενο διάστημα.

 

Στους στόχους του Χρηματιστηρίου όπως τόνισε ο κ. Φιλίππου περιλαμβάνεται «να απαλλαγούμε από ρυθμιστικούς μηχανισμούς που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν» αλλά και η αποφυγή φαινομένων του παρελθόντος όπως είναι το έλλειμμα που επιβάρυνε προμηθευτές και καταναλωτές.

 

Οι δυο φορείς (ΛΑΓΗΕ και Χρηματιστήριο) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία του χρηματιστηρίου, με τεχνική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Πηγή: dealnews.gr - http://polytexnikanea.gr/WP3/?p=48006

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μετά το Stock Exchange και το Power Exchange, ok αρκεί να μπορούμε να τζογάρουμε, short selling και τέτοια.
http://energypress.gr/news/etsi-tha-leitoyrgei-hrimatistirio-energeias-metohoi-oloi-oi-paihtes-tis-agoras
Και να μην κόβουν το ρεύμα στον κοσμάκη που δεν έχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.