Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αττική: Εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από τον ΔΕΔΔΗΕ


Engineer

Recommended Posts

Στην εγκτάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους στην Αττική προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Αναλυτικότερα, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Ν . Χατζηαργυρίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γ. Καραμέρο, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΔΕΔΔΗΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα διεξάγουν από κοινού μελέτη προκειμένου να καθοριστούν τα σημεία που θα εγκατασταθούν οι σταθμοί φόρτισης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, θα σχεδιαστεί η γενικότερη στρατηγική ανάπτυξης των δημόσιων υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ν. Χατζηαργυρίου, «η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής είναι πολύ σημαντική, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στη δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο εν εξελίξει εξηλεκτρισμός του τομέα των οδικών μεταφορών, εισάγει νέο επιπρόσθετο και ευέλικτο φορτίο στο Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Η σταδιακή αύξηση της διείσδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας, θα επηρεάσει τη λειτουργία και τη διαχείριση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενεργή συμμετοχή του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισής τους.

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας ως πάγια στρατηγική την προώθηση των νέων φιλικότερων προς το περιβάλλον τεχνολογιών, θα στηρίξει ουσιαστικά όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας».

 

Από την πλευρά του, ο Γ. Καραμέρος δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή αποτελεί το πρώτο έμπρακτο βήμα προκειμένου να ενισχύσουμε τη χρήση καθαρών οχημάτων. Με τη συνδρομή καθ΄ύλην αρμόδιων φορέων, όπως είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, πρόκειται να προσδιορίσουμε 120 τελικά σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική και όχι 30 όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει. Καινοτομούμε στην προστασία του περιβάλλοντος και άμεσα θα επιδιώξουμε την εμπλοκή και άλλων φορέων στην πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ και της Περιφέρειας».

 

Πηγή: http://www.topontiki...HQk6LQ.facebook

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ευχάριστο το νέο, αλλά δεν δίνω στις υποδομές μεγάλη διάρκεια ζωής. Βανδαλισμοί, απόπειρες ηλεκτροδότησης για οτιδήποτε σκαρφιστεί ο καθένας και μόνιμη στάθμευση ιδιοκτητών στις λιγοστές τέτοιες θέσεις, θα ακυρώσουν το εγχείρημα στην πράξη πολύ φοβάμαι..

 

Η φωτογραφία από επίσκεψή μου το καλοκαίρι στο Rotterdam της Ολλανδίας. Οι υποδομές είναι διάσπαρτες στην πόλη και τα κυκλοφορούντα οχήματα πραγματικά πάρα πολλά και εντελώς αθόρυβα..

post-28360-0-62833800-1487869337_thumb.jpg

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Από μια γρήγορη έρευνα που έκανα έχουν πουληθεί περί τα 150-200 ηλεκτροκίνητα οχήματα από το 2013.

Το vw e-up κοστίζει περί τις 28000€ ( το συμβατικό κοστίζει λιγότερο από τα μισά). Ποιός θα πάει να αγοράσει καινούργιο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο όταν ξέρει ότι μετά από λίγο καιρό θα του βάλουν αυξημένα τέλη (δες πετρελαιοκίνητα), θα το έχουν ως τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης, θα είναι άνεργος επειδή δεν υπάρχει ανάπτυξη και βιομηχανία;

Εγγυηθείτε και δώστε κίνητρα.

http://heliev.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA/

 

Επίσης η πράσινη ενέργεια του αυτοκινήτου είναι πράσινη όταν παράγετεαι από πράσινη ενέργεια

http://www.sealab.gr/download/attachments/15566620/02_Sealab_Carport_Spyropoulos.pdf?version=1&modificationDate=1426213698000

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι πιο επίκαιρο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Νορβηγία...

http://www.naftemporiki.gr/story/1208289/norbigia-100-ilektrikos-stolos-autokiniton-os-to-2025

Link to comment
Share on other sites

Καλά νέα. Θα αγόραζα ένα Tesla Model S αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα...

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

Καλά νέα. Θα αγόραζα ένα Tesla Model S αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα...

Πάρε το BMW i8 που έχει αντιπρόσωπο. Κοστίζει περίπου τα διπλά  αλλά είναι ετοιμοπαράδοτο:)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.