Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε δημοπράτηση με 12,3εκ.ευρώ η κατασκευή 6 Πεζογεφυρών σε Λεωφόρους της Αθήνας


Engineer

Recommended Posts

Σε δημοπράτηση μετά από αναμονή ετών είναι από σήμερα το έργο κατασκευής 6 Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Πρόκειται για Πεζογέφυρες σε Α. Λεωφόρο Ποσειδώνος και Λεωφόρο Καλαμακίου, Άλιμος, Β. Λεωφόρο Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα, Γ. Λεωφόρο Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή, Δ. Λεωφόρο Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι, Ε. Λεωφόρο Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, ΣΤ. Λεωφόρο Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

 

Το έργο έχει κόστος 12.350.000 (ποσό με ΦΠΑ, χωρίς ΦΠΑ 9.959.677,42 ευρώ). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η ημέρα δημοπράτησης είναι στις 28 Μαρτίου 2017.

 

Το έργο έχει διάρκεια υλοποίησης 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, οπότε αν ξεκινήσει το Φθινόπωρο τότε θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020».

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Οι πεζογέφυρες αποτελούνται από τον φορέα, τα δύο ακρόβαθρα (δεν υπάρχουν μεσόβαθρα) και τις προσβάσεις των πεζών.

 

Ο φορέας είναι σε όλες τις περιπτώσεις χαλύβδινος με τοξωτή μορφή. Τα βάθρα και οι προσβάσεις με τις θεμελιώσεις τους κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα. Οι φορείς των τεσσάρων πεζογεφυρών Α, Β, Γ, Δ είναι παρόμοιοι μεταξύ τους και έχουν άνοιγμα 43,50 μ. (Φορέας τύπου 1). Οι φορείς των υπολοίπων δύο πεζογεφυρών Ε,ΣΤ είναι επίσης παρόμοιοι μεταξύ τους και έχουν άνοιγμα 57,00 μ. (Φορέας Τύπου 2). Σε κάθε βάθρο αντιστοιχεί από μία κλίμακα και ένας ανελκυστήρας εκτός από τις Πεζογέφυρες Α και Ε για τις οποίες και έχουν προβλεφθεί δύο ανελκυστήρες σε κάθε πλευρά.

 

Ο Φορέας τύπου 1 αποτελείται από μονό τόξο και ελκυστήρα, με τη πλάκα καταστρώματος κατασκευαζόμενη από την μία πλευρά του φορέα, δηλαδή ο φορέας έχει ασύμμετρη διατομή μορφής L.

 

Ο Φορέας τύπου 2 κατασκευάζεται από δύο παραβολικά τόξα κυκλικής διατομής εκατέρωθεν του καταστρώματος. Τα τόξα αποκλίνουν κατά 20ο από την κατακόρυφο και αλληλοτέμνονται σε δύο σημεία.

 

Η θεμελίωση των ακρόβαθρων και των λοιπών κατασκευών των πεζογεφυρών γίνεται με πασσάλους. Η στήριξη των φορέων πάνω στα ακρόβαθρα γίνεται μέσω εφεδράνων σφαιρικού τύπου, τα οποία τοποθετούνται δύο ανά ακρόβαθρο.

 

Τα υλικά και τα τελειώματα των βάθρων και των προσβάσεων είναι σε γενικές γραμμές κοινά για τις 6 πεζογέφυρες. Ο φέρων οργανισμός παραμένει γενικά ανεπίχριστος. Στα δάπεδα του περιβάλλοντος χώρου και των πέριξ πεζοδρομίων προβλέπεται τοποθέτηση πλακών διαμορφωμένων κατάλληλα έτσι ώστε να περιλαμβάνουν τις οδεύσεις των τυφλών ατόμων.

 

Η προβλεπόμενη εγκατάσταση φωτισμού των Πεζογεφυρών έχει σκοπό την ανάδειξη της κατασκευής και όχι να φωτίσει το υποκείμενο οδόστρωμα καθώς επίσης και το κατάστρωμα της κάθε Πεζογέφυρας. Για τον φωτισμό οδοστρώματος υπεύθυνη θα είναι η υφιστάμενη εγκατάσταση οδοφωτισμού.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....ous-tis-athinas

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.