Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρήση Ημιορόφου σε παλαιότερο Κτίριο


vag37

Recommended Posts

Καλημερα σας! εχω 4/οροφο κτιριο με αδεια του 1965. Το κτιριο εχει ημιοροφο με ελευθερο υψος 2.15. Ο ιδιοκτητης θελει να μετατρεψει το κτιριο σε ενοικιαζομενα δωματια. Με τον ημιοροφο τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? ο ιδιοκτητης θελει να τον χρησιμποιησει και αυτο σε δωματια. Εχει κανεις αντιμετωπισει κατι αναλογο λαμβανοντας το σημερινο απαιτουμενο υψος 2.65 νοκ) ενω ο κτιριοδομικος αλλο. Σας εχαριστω!
 
 
----
Ξεχασα να αναφερω οτι μεχρι σημερα ο ιδιοκτητης το ενοικιαζε ως γραφειο. Υπαρχει περιπτωση τακτοποιησης λογω υψους και να το βαλω σε κυρια χρηση? αυτο δεν θα δημιουργησει προβλημα στην τουριστικη αδειοδοτηση?

 

  • Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Έγινε διόρθωση από την ομάδα συντονισμού.
  •  Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".
  • Μη βάζεις το ίδιο θέμα πολλές φορές.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis

Edited by Didonis
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕ ΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΕ ΚΥΡΙΑ ΧΡΗΣΗ? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ?

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε  καλημέρα. Δυο επισημάνσεις τυπικού χαρακτήρα. Πρώτον δεν γράφουμε με κεφαλαία ούτε στις δημοσιεύσεις, ούτε στους τίτλους θεμάτων. Δεύτερον δεν κάνουμε διαδοχικές παραθέσεις. Αν ξεχάσουμε κάτι το συμπληρώνουμε πατώντας στο κουμπί "επεξεργαστή κειμένου" (διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ).

Επί του ερωτήματος, ακόμη και αν ο ημιώροφος είχε το ύψος κύριας χρήσης, υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης;

Με τις τότε διατάξεις, από όσο μπορώ να θυμάμαι στους κανονισμούς ο ημιώροφος (ανοικτός εσωτερικός εξώστης) θα είχε βοηθητική χρήση χωρίς να συμμετέχει στη δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Δυστυχως υπολοιπο συντελεστη δεν υπαρχει καθωτι εγινε μειωση συντελεστη το 1998. Ισχυει οτι ειχε βοηθητικη χρηση χωρις να μετραει στο σ.δ.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε ως ανοικτός εξώστης αν πληροί τα κριτήρια του ΝΟΚ θα συνεχίσει να μην προσμετρά στη δόμηση, από κει και ύστερα κάθε κλείσιμο σηματοδοτεί υπέρβαση Σ.Δ οπότε δεν το βλέπω να σώζεται για να γίνει χώρος κύριας χρήσης μελλοντικού ξενοδοχείου.

Link to comment
Share on other sites

ο ιδιοκτητης το εχει ηδη κλεισει στο παρελθον. Οποτε παω για τακτοποιηση υπρβασης δομησης  Με το ελευθερο υψος τι κανω που ειναι μονο 2.15

Link to comment
Share on other sites

και να το τακτοποιήσεις θα έχεις μια υφιστάμενη χρήση. Έστω θα είναι χρήση γραφείου.

Πολεοδομικά ας πούμε ότι θα είσαι εντάξει.

Από άποψη έγκρισης ΕΟΤ πως θα εγκρίνουν χώρο που δεν πληροί τα κριτήρια χώρου κύριας χρήσης για διαμονή πελατών ή για κοινόχρηστους χώρους της μονάδας;

Συμπληρωματικά για να δεις τι γίνεται, ρίξε μια ματιά στην παράγραφο 6 του άρθρου 24 ν. 4178/13:

 

6. Η υπαγωγή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις των Ν-3775/09 (ΦΕΚ-122/Α/09), Ν-3843/10 (ΦΕΚ-62/Α/10), Ν-4014/11 (ΦΕΚ-209/Α/11) και του παρόντος, δεν συνεπάγεται απαλλαγή αυτών των κατασκευών από άλλες τυχόν προβλεπόμενες ή απαιτούμενες εγκρίσεις ή όρους που αφορούν στη λειτουργία της συγκεκριμένης χρήσης. 

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε αν το τακτοποιησω ως κατοικια τοτε αφου τα ενοικιαζομενα επιπλωμενα δωματια δομουνται με ορους κατοικιας τοτε δεν θα ειμαι ενταξει?

Link to comment
Share on other sites

90% δεν θα είσαι εντάξει.

Άλλο η ένταξη στις διατάξεις του 4178/13 όπου κατοχυρώνεις την υπέρβαση Συντελεστή Δόμησης που έχει γίνει κι άλλο η διαδικασία Άδειας Δόμησης που θα πρέπει να βγάλεις για αλλαγή χρήσης.

Θα ελέγχουν οι όποιες αλλαγές χρήσεις με βάση τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις αλλά και τον κτιριοδομικό κανονισμό (και όλα τα υπόλοιπα πχ παθητική κλπ) με βάση την νέα χρήση που ζητάς κι αν ο κάθε χώρος πληρει τις ελάχιστες προϋποθέσεις.

 

Με 2.10 ύψος δεν το έχεις… τσέκαρε και διαστάσεις κλιμ/σιου αλλά και παθητική.

Άλλες οι απαιτήσεις για κτίρια με δεσπόζουσα χρήση κατοικίες, άλλες για γραφεία και άλλες για τουριστικά καταλύματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.