Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΗΠΑ: Η Καλιφόρνια εισάγει νομοσχέδιο για ηλεκτρική ενέργεια 100% από ΑΠΕ


Engineer

Recommended Posts

Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια προβλέπει ότι η πολιτεία θα πρέπει να λαμβάνει το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2045.

 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο γερουσιαστής Κέβιν ντε Λεόν, η Καλιφόρνια θα πρέπει να φτάσει το 50% χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2025, πέντε χρόνια νωρίτερα από τον τρέχοντα στόχο της πολιτείας για το 2030, και να σταματήσει πλήρως τη χρήση ορυκτών καυσίμων ως το 2045.

 

Το 2016, η Καλιφόρνια προμηθεύτηκε το 27% της ηλεκτρικής της ενέργειας μέσω αιολικής, ηλιακής, και άλλων «καθαρών» πηγών ενέργειας, και οι έρημοι της περιοχής προσφέρονται για πολλές περισσότερες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η ενεργειακή μετάβαση προσφέρει επίσης ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης, με τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας να έχει ήδη δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας στην Καλιφόρνια.

 

Ο στόχος του 100% θεωρείται εφικτός, δεδομένου ότι το κόστος για την ηλιακή και αιολική ενέργεια πέφτει σταθερά, με την ηλιακή ενέργεια να αποτελεί ήδη τη φθηνότερη επιλογή σε πολλές περιοχές της πολιτείας.

 

«Δεν ξέρω αν πρόκειται για μια άμεση απάντηση στην κυβέρνηση Τραμπ, αλλά είναι σίγουρα μια ένδειξη ότι η Καλιφόρνια θα συνεχίσει να ηγείται αυτού του τομέα. Είναι άλλωστε η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Πιστεύω ότι με τον προσδιορισμό αυτών των στόχων, πραγματοποιούμε μία πολύ ισχυρή δήλωση, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλιακής Ενέργειας Μεγάλης Κλίμακας, Τζιμ Γούντραφ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον γερουσιαστή ντε Λεόν για το νομοσχέδιο.

 

Εξάλλου, η πολιτεία της Μασαχουσέτης εισήγαγε πρόσφατα ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, και μάλιστα ελαφρώς πιο φιλόδοξο από αυτό της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η Μασαχουσέτη θα λαμβάνει όλη την ηλεκτρική της ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2035, και τομείς όπως η θέρμανση και η μεταφορά θα έχουν προθεσμία ως το 2050 για τη μετάβασή τους.

 

Πηγή: http://www.naftempor...eia-100-apo-ape

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.