Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Microplastics: Η μαζική αόρατη απειλή των ωκεανών(Infographic)


Engineer

Recommended Posts

Τεράστιες ποσότητες μικροσκοπικών αόρατων σωματιδίων πλαστικού (microplastics) βρίσκονται στους ωκεανούς μας. Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία μιας νέας έκθεσης που δημοσιεύθηκε από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

 

Τα μικροσκοπικά αυτά αόρατα σωματίδια συμβάλουν πάνω από το 30% των 9,5 εκατομμυρίων τόνων πλαστικών που επιπλέουν στους ωκεανούς μας και είναι η μεγαλύτερη πηγή ρύπανσης από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση.

 

Posted Image

 

Τα 2/3 προέρχονται από τα ελαστικά των αυτοκινήτων αλλά και από τις μικροΐνες των ρούχων κατά το πλύσιμο τους. «Οι καθημερινές δραστηριότητές μας, όπως το πλύσιμο των ρούχων, η οδήγηση συμβάλλουν σημαντικά στη ρύπανση των ωκεανών με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες για την πλούσια βιοποικιλότητα αλλά και την ανθρώπινη υγεία», επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης Ίνγκερ Άντερσεν.

 

Οι πλαστικές «μπουκιές» τρώγονται από τα θαλάσσια ζώα και αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στο πεπτικό τους σύστημα αλλά και την αναπαραγωγή των ψαριών και άλλων ζώων. Περίπου το 90% των θαλάσσιων πουλιών έχουν ποσότητες πλαστικού στα στομάχια τους.

 

Επίσης, σοβαρές ανησυχίες υπάρχουν για τις ποσότητες πλαστικού που περνά στην τροφική αλυσίδα και στους ανθρώπους.

 

Πηγή: http://greenagenda.g...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.