Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

κατασκευη φυτεμενου δωματος σε παλιο κτιριο


vag37

Recommended Posts

καλησπερα συναδελφοι! Εχω κτιριο του με οικοδομικη αδεια του 65 και πραγματοποιουμενο υψος 17.5μ. Το 1998 εγινε αλλαγη ορων δομησης με επιτρεπομενο υψος 15.50μ. Ο ιδιοκτητης θελει στο υφισταμενο κτιριο λογω θεας να προσθεσει φυτεμενο δωμα. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση. Στατικα ειμαστε καλα με την προσθηκη, αλλα με το υψος τι γινεται εφοσον λεει ο Νοκ οτι το παχος της φυτευσης συν τη μονωση δεν μπορει να υπερβει τα 40 εκ απο το μεγιστο επιτρεπομενο υψος κτιριου (αρθρο 18). Πως τοτε επιτρεπεται στα υφισταμενα κτιρια να κατασκευαστει φυτεμενο δωμα? Εχει κανεις αντιμετωπισει κατι αντιστοιχο?

 

 

Link to comment
Share on other sites

μήπως επιτρέπει ο  "Νοκ" την κατασκευή ζαρντινιέρων και σημειακά να μείνει το υπάρχον δάπεδο να θεωρείται οτι το ύψος το μέγιστο κτιρίου δεν μεταβάλεται?

Link to comment
Share on other sites

αφου η φυτευση πρεπει να γινει συνολικα στο 80% το δωματος, πως μιλαμε για ζαρντινιερες? και η τεραστια αυτη ζαρντινιερα παλι θα ηταν πανω απο το επιτρεπομενο υψος

Edited by vag37
Link to comment
Share on other sites

το κτιριο εχει εξαντλησει το συντελεστη δομησης. Οποτε ο μονος τροπος να βγαλει κατι  στην ταρατσα ειναι να κανει φυτεμενο δωμα καλυπτοντας το 80% της ταρατσας με φυτευση και κτιζοντας 1/5.

Edited by vag37
Link to comment
Share on other sites

ΝΟΚ, Άρθρο 15, παρ.1

...

Σε περιπτώσεις κατασκευής φυτεµένων δωµάτων επιφάνειας µεγαλύτερης του 50% από την καθαρή επιφάνεια του δώµατος επιτρέπεται η υπέρβαση του ύψους, όπως αυτό εκάστοτε ισχύει, κατά 1,00 µ. και των στεγών κατά 0,40 µ. και οµοίως σε υφιστάµενα κτίρια στα οποία έχει γίνει εξάντληση ύψους περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

αρα μπορω να παω σε κατασκευη φυτεμενου στην περιπτωση μου ασχετως το σημερινο επιτρεπομενο υψος? Νομιζα οτι στα υφισταμενα δινουν απλως ενα μετρο  επιπλεον του σημερινου επιτρεπομενου υψους!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.