Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν εικονική περιήγηση στην αρχαία Ρώμη


Engineer

Recommended Posts

Όσοι εγγραφούν στο νέο online σεμινάριο για την αρχαία Ρώμη, που διοργανώνει το πανεπιστήμιο του Reading, θα έχουν τη δυνατότητα να «επισκεφθούν» τα μνημεία και τους ναούς, αλλά και να περιηγηθούν στους δρόμους της πόλης, μέσω του πιο λεπτομερούς ψηφιακού μοντέλου της πρωτεύουσας της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που έγινε ποτέ.

Το μοντέλο δημιουργήθηκε από τον Matthew Nicholls, λέκτορα στο τμήμα κλασικών σπουδών του πανεπιστημίου, ο οποίος χρειάσθηκε 10 χρόνια για να το δημιουργήσει.

 

Ο Nicholls είναι και ο υπεύθυνος του σεμιναρίου, το οποίο όπως λέει απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την αρχαία Ρώμη – από αρχαιολόγους και φοιτητές ιστορίας, μέχρι υπεύθυνους τουριστικών πρακτορείων.

 

Στην αναπαράσταση εμφανίζεται η πόλη όπως ήταν το 315 π.Χ., ενώ σε αυτήν φαίνονται στα σημαντικότερα αξιοθέατα της εποχής, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Έτσι, ανάμεσα σε άλλα, ο «επισκέπτης» μπορεί να θαυμάσει το Κολοσσαίο τόσο από το θεωρείο του αυτοκράτορα, όσο και από τις πιο «ταπεινές» ξύλινες κερκίδες.

 

 

Πηγή: http://www.insomnia....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.