Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτίριο με μικρά ρυμοτομούμενα τμήματα


Recommended Posts

Σε γωνιακό οικόπεδο εντός σχεδίου υπάρχει αυθαίρετο κτίριο κατοικίας που εξαιρέθηκε από την κατεδάφιση με απόφαση νομάρχη.

Στο τοπογραφικό μεταγενέστερης μεταβίβασης, εφαρμόστηκαν οι ρυμοτομικές γραμμές του σχεδίου και προέκυψε ότι το γωνιακό κτίριο εξέχει 18 εκ και 6 εκ της ρυμοτομικής γραμμής στις δύο γωνίες και εισέχει 12 εκ. στην άλλη.

Συνεπώς, αναφέρει ότι το οικόπεδο δεν είναι αρτιο και οικοδομήσιμο μέχρις ότιου τακτοποιηθεί με τις όμορες προς αυτό ιδιοκτησίες.

Η διερεύνησή μου αφορά την ύπαρξη δυνατότητας έκδοσης άδειας ενίσχυσης και αλλαγής χρήσης του υφισταμένου και προσθήκης κατ' επέκταση (κλιμακοστασίου και χώρων υγιεινής) στο υπόλοιπο του οικοπέδου, με δεδομένο ότι η ύπαρξη του κτιρίου απαγορεύει την οποιαδήποτε παραχώρηση.

Ποιά είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί εν προκειμένω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για να σε απαντήσουν κάποιοι συν., ειδικοί σε τέτοια θέματα καλό έιναι να δόσεις κι' άλλα στοιχεία. Νομίζω πως η ρυμοτόμηση (των.... 6 πόντων ) είναι πιο δευτερεύων θέμα. Πρέπει σίγουρα να αναφέρεις τους όρους δόμησης της περιοχής (σημαντικότατο!). Υπάρχει όμορο οικόπεδο που είναι μη άρτιο??. Πρέπει να γίνει πρώτα "πράξη τακτοποίησης" κλπ, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

ok, παράληψή μου.

Η κατά κανόνα αρτιότητα στην περιοχή είναι 500 τμ με πρόσωπο 15 μ και οι παρεκκλίσεις είναι 300 τμ με πρόσωπο 10 μ για τα προ του '88 και 100 τμ με πρόσωπο 6 μ. για τα προ του '71.

Το δικό μας οικόπεδο (εφόσον συνενωθούμε με διπλανά ιδιοκτησίας μας στα οποία σκοπεύουμε να κάνουμε τις προσθήκες) έχει την δεύτερη παρέκκλιση, όπως και τα γειτονικά που έχουν οικοδομηθεί και είναι εξίσου παλιά.

Λοιποί όροι δόμησης: ΣΔ 1,2, κάλυψη 70%, ύψος 14 μ (8μ για δρόμο < 6μ).

Ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.