Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δημόσια Διαβούλευση για "Κανονισμό Πυροπροστασιας Κτιρίων"


dimitris GM

Recommended Posts

Με μια πρόχειρη ανάγνωση:

καταργείται η ειδική διάταξη για τις οδεύσεις διαφυγής μικρών καταστημάτων (άρθρο 7: Εμπόριο) και επίσης <<Επισημαίνεται ότι εφόσον σε κατάστημα υφίσταται αποθήκη για τη αποκλειστική εξυπηρέτησή του, η οποία δεν είναι υψηλού βαθμού κινδύνου (κατηγορία Ζ3 (πυροθερμικό φoρτίο > 2000 MJ / m2) βάσει του άρθρου 10) και έχει επιφάνεια έως 250 τ.μ., χωρίς να υπερβαίνει την επιφάνεια που καταλαμβάνει το κατάστημα, τότε η αποθήκη θεωρείται συμπληρωματική χρήση του καταστήματος και ο χώρος αυτός εξετάζεται με το παρόν άρθρο>>.

Ακόμα, στο άρθρο 10 (Αποθήκευση), λέει πως <<Ενδεικτικές συμπληρωματικές χρήσεις στην κατηγορία αυτή είναι μικρά γραφεία, μικρό κατάστημα κλπ.>>, χωρίς να ορίζει τι σημαίνει "μικρό". Πόσο δηλαδή ρε αδελφέ; Μου θυμίζει το "μικρό" δίκτυο διανομής ΖΝΧ της ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010.

Πάλι τα μικρά εμφανίζονται στο άρθρο 7 (εμπόριο): <<Ενδεικτικές συμπληρωματικές χρήσεις στην κατηγορία αυτή είναι μικρή αποθήκη, μικρό εστιατόριο, μικρός παιδότοπος, κυλικείο, κουζίνα, αποδυτήρια κλπ>>.

 

Τα δύσκολα αρχίζουν όταν ζητά εφαρμογή του νέου κανονισμού σε συνολική  ή μερική αλλαγή χρήσης, ή/και σε προσθήκη δόμησης λειτουργικά εξαρτημένη ή /και σε λειτουργικά εξαρτημένες προσθήκες (υπό προϋποθέσεις).

 

Και περιμένουν κατάθεση προτάσεων σε μια εβδομάδα; Θα μου πεις στον κάλαθο θα πάνε οι προτάσεις, αλλά λέω εγώ τώρα.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.