Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δημόσια διαβούλευση για τον «Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων»


Engineer

Recommended Posts

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση δίνεται από σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων». Λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές σχεδιαστικές, κατασκευαστικές και λειτουργικές ανάγκες των κτιρίων, ο νέος Κανονισμός έρχεται να αντικαταστήσει τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτιρίων, ο οποίος ισχύει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια (ΠΔ 71/88), ώστε οι επιβαλλόμενες απαιτήσεις πυροπροστασίας των κτιρίων να συνάδουν με τη βέλτιστη λειτουργία τους, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αυξημένα επίπεδα ασφάλειας του κοινού.

 

Το σχέδιο Κανονισμού εναρμονίζει το εθνικό θεσμικό πλαίσιο με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τα δομικά προϊόντα σε σχέση με την ταξινόμησή τους ως προς την «αντίδραση στη φωτιά». Μέχρι σήμερα υπήρχε εκκρεμότητα συμμόρφωσης της Ελλάδας, με σοβαρές επιπτώσεις στη σχετική αγορά, δεδομένου ότι μέρος των κριτηρίων αξιολόγησης της σήμανσης CE είναι και η απόδοση του δομικού προϊόντος ως προς την αντίδρασή του στη φωτιά.

 

Το σώμα του Κανονισμού αναπτύσσεται σε δύο μεγάλα κεφάλαια, τις γενικές και τις ειδικές -ανά χρήση- διατάξεις, ενώ περιλαμβάνει πληθώρα συγκεντρωτικών πινάκων ώστε να αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο για τους μελετητές μηχανικούς. Από τον Κανονισμό που αντικαθίσταται θα συνεχίσει να είναι ισχύ το Κεφάλαιο Β (Κανονισμός Πυροπροστασίας Υφιστάμενων Ξενοδοχείων), μέχρι την έκδοση Κανονισμού Πυροπροστασίας Υφισταμένων Κτιρίων.

 

Η ισχύς του νέου Κανονισμού προτείνεται να ξεκινήσει τρεις μήνες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να υπάρξει ικανό διάστημα προσαρμογής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων σε θέματα πυροπροστασίας, των ιδιωτών μηχανικών που θα κληθούν να τον εφαρμόσουν, καθώς και της αγοράς.

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, καλεί όλους τους πολίτες, τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις, με σκοπό την βελτίωση του προτεινόμενου σχεδίου. Η δημόσια διαβούλευση θα είναι ανοικτή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/minenv/?p=8497, από την Πέμπτη 16-3-2017 και ώρα 15:00 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 23-3-2017 και ώρα 15:00.

 

Πηγή: http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.