Μετάβαση στο περιεχόμενο

κατατμηση 1988 που πιθανον ειναι ακυρη


Recommended Posts

συναδελφοι καλημερα.

εκδοθηκε αδεια δομησης το 2015 βασισμενη σε κατατμηση του 1988 υπογεγραμένη από τη Νομαρχία Κυκλάδων που οριζε οτι ανηκει στο συνεκτικο κομματι του οικισμου.

από την κατατμηση προεκυψαν 6 οικοπεδα εκ των οποίων τα 4 ειναι ηδη οικοδομημένα με 6 διαφορετικες οικοδομικές αδειες που εκδόθηκαν από το 1993 εως το ετος 2004 απο την αρμοδια πολεοδομία.

υποβλήθηκε καταγγελία για ανάκληση αδειας για την αδεια του 2015 , ισχυριζόμενοι οτι το ακίνητο εχει δειχθεί σε άλλη θέση και οτι η κατατμηση του 1988 ειναι παρανομη. τι μπορει να συμβει;

σημειώνεται ότι βασει της κατατμησης εχουν ήδη συνταχθεί εως σήμερα 16 τιτλοι ιδοκτησίας .

 

Link to comment
Share on other sites

οπως θα δεις στο  σχετικο νημα περι ανακλησης ΟΑ

υπαρχει μια  προθεσμια 5ετιας

εκτος εάν εχει "παραπλανηθει" η Υπηρεσια...

Εχεις αποφαση Νομαρχη, αρα καλυπτεσαι -κατ' αρχας-

 

Κατα τα λοιπά,  υποθετω πως εννοεις οτι,

το προβλημα ειναι οτι -άν -περιεληφθη στην εκταση που ωρισε ο νομαρχης

και αυτο το οικοπεδο...

Εσυ θα κανεις εφαρμογη των τιτλων, για να δεις εάν το δικο σου ακινητο εμπιπτει   στα ορια που καθωρισε η αποφαση του Νομαρχη.

Λογικα, ξεκινας απο το περιεχομενο της καταγγελιας....εκει εχει τα "επειδη" και τα  "διοτι"

 

τα λεμε

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

η κατατμηση εγινε λαμβανοντας υπόψιν το ΦΕΚ που ισχυει εως σημερα. Η καταγγελία ισχυρίζεται οτι η κατατμηση εχει γίνει υποδεικνυοντας σε λαθος σημειο του χαρτη την αρχική εκταη και οτι το αυτό επαναλήφθηκε στις οικοδομικές άδειες αφού όλες προσαρτουν το τοπογραφικό της κατάτμησης. Ισχυρίζονται οτι αν εγινε τοτε λαθος (το 1988) , σημερα δεν μπορει να παραβλεφθεί.Αναζητω ακόμη το φακελλο του 1988 στη Νομαρχία

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, ευσταθεί η καταγγελία? Δλδ φαντάζομαι πως μπορείς να " συνθέσεις" την αρχική ιδιοκτησία και να εξετάσεις εάν αυτή όντως άνηκε ή όχι εντός του οικισμού? 

Link to comment
Share on other sites

Για τον έλεγχο της νομιμότητα της κατάτμησης δεν χρειάζεται χάρτης. Τα όρια του οικισμού καθορίζονται από την τεχνική έκθεση.

Άρα αυτό που ελέγχεις, είναι αν όντως το αρχικά ενιαίο ακίνητο ήταν εντός ορίων οικισμού. Το ότι εκδόθηκαν άδειες δεν λέει τίποτε. Την ευθύνη για τα στοιχεία του τοπ. διαγρ. έχει ο συντάξας μηχανικός. Η υπηρεσία ελέγχει μόνο τους όρους δόμησης. Αν αποδειχτεί ότι τα στοιχεία του τοπ. διαγρ. είναι ψευδή, τότε η ο.α. ανακαλείται, και το κτίσμα θεωρείται αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.