Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλλαγή κυκλοφορητή σε επίτοιχη μονάδα αερίου


tassoskatsi

Recommended Posts

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να αντικατασταθεί ο κυκλοφορητής σε επίτοιχη μονάδα λέβητα αερίου με κυκλοφορητή inverter ίδιων χαρακτηριστικών. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι; Δεν βλέπω κάποιον λόγο να μην μπορεί να γίνει και να προκαλεί πρόβλημα. Π.χ. ο Wilo INTNFSL 12/6 HE-1 για τον επίτοιχο SIME DGT 25 BF, μπορεί να αντικατασταθεί με τον Yonos PARA NFSL 12/6 RKC της Wilo.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι; Δεν βλέπω κάποιον λόγο να μην μπορεί να γίνει και να προκαλεί πρόβλημα. Π.χ. ο Wilo INTNFSL 12/6 HE-1 για τον επίτοιχο SIME DGT 25 BF, μπορεί να αντικατασταθεί με τον Yonos PARA NFSL 12/6 RKC της Wilo.

 

Συγκεκριμένα έχω έναν επίτοιχο της chappee (20kw)  όπου δεν γράφει μοντέλο επάνω και φαντάζομαι δε θα έχει inverter μιας και είναι 3ετίας.

Link to comment
Share on other sites

Για τον chappee δεν μπορείς να βρεις τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε να δεις τον κυκλοφορητή από εκεί; Το ότι είναι τριετίας δεν σημαίνει πως πολύ πιθανόν να μην έχει inverter κυκλοφορητή. Οι inverer έχουν αρκετά χρόνια που έχουν βγει στην αγορά.

Αν πρόκειται να ασχοληθείς με την εγκατάσταση, και δεν βρίσκεις στοιχεία για τον κυκλοφορητή αλλά ξέρεις το μοντέλο του λέβητα, θα μπορούσες να επικοινωνήσεις με την Chappee και να ζητήσεις στοιχεία από αυτούς. Θα μπορούσαν να σου προτείνουν και κυκλοφορητή inverter για την αντικατάσταση του μαμίσιου.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Όταν λες να αλλάξεις τον κυκλοφορητη εννοείς να βάλεις κάποιον άλλον μέσα στο μηχάνημα ή απέξω;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά να αλλάξω το μαμίσιο εναλλακτικά να δημιουργήσω δεύτερο κύκλωμα. Το θέμα είναι να ξέρω αν αλλάζει ο βασικός. 

Link to comment
Share on other sites

Δεύτερο κύκλωμα; Εννοείς να συνδεθούν σε σειρά; Αν ναι, δες αν θες αυτό.

Πάντως, την μόνη σίγουρη απάντηση για αλλαγή του εσωτερικού κυκλοφορητή, θα στην δώσει ο κατασκευαστής του λέβητα.

Link to comment
Share on other sites

Τον μέσα κυκλοφορητή ΔΕΝ μπορείς να τον αντικαταστήσεις με κάποιον του εμπορίου λόγω των ιδιόμορφων συνδέσεων που έχει στα δύο άκρα του. Επίσης το πιο πιθανό είναι πως ακόμα και αν ο κυκλοφορητής είναι wilo grunfos κτλ θα είναι κάποιο μοντέλο για oem κατασκευαστή μη διαθέσιμο για αγορά.

 

Οπότε τον μέσα κυκλοφορητή μπορείς να τον αντικαταστήσεις μόνο με ανταλλακτικό από την εταιρεία που είναι το μηχάνημα σου. Μερικές δίνουν δυνατότητα να μπει μεγαλύτερος κυκλοφορητής (βλ riello) άλλες πάλι έχουν ένα και μοναδικό μοντέλο κυκλοφορητή χωρίς δυνατότητα αλλαγής.

 

Τώρα για αλλαγή σε inverter που θες ΙΣΩΣ αν το μοντέλο του λέβητα σου παράγεται και πωλείται μέχρι και σήμερα (δλδ μετά την εφαρμογή το erp) πλέον θα εφοδιάζεται με καινούργιο inverter κυκλοφορητή με μεγάλη πιθανότητα να κάνει στο μηχάνημα σου.

 

Όπως και να έχει όμως επειδή η ερώτηση σου αναφέρει πως θες κυκλοφορητή των ίδιων χαρακτηριστικών δεν νομίζω πως το κέρδος που θα έχεις σε ηλεκτρική ενέργεια από την αλλαγή σε inverter αξίζει την αλλαγή και την φασαρία αφού έτσι και αλλιώς πάντα τα επίτοιχα είχαν μικρούς κυκλοφορητές με μικρή σχετικά κατανάλωση. (εκτός και αν το θες για κάποιο άλλο λόγω)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή με το θέμα είχα ασχοληθεί και παλιότερα, όπως θα διαβάσετε και στο topic που παρέθεσε ο panos-vicious, θα συμφωνήσω ως προς τις δυσκολίες που αναφέρει ο deathlok,  για την αντικατάταση του μαμίσιου κυκλοφορητή με κάποιον του εμπορίου.

 

Συνήθως, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα σε υφιστάμενα δίκτυα θέρμανσης, τα οποία παρουσιάζουν υψηλό μανομετρικό και ο υπάρχων κυκλοφορητής του επίτοιχου δεν επαρκεί.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις βάζουμε extra εξωτερικό κυκλοφορητή. Η επίσημη παρκτική της υδραυλικής συνδεσμολογίας του είναι να χρησμιμοπιηθεί μικτοδιαχωριστής και δημιουργία πρωτεύοντος (με τον μαμά κυκλοφορητή) και δευτερεύοντος (με τον εξωτερικό κυκλοφορητή) κυκλώματος και όλες τις απαιτήσεις της εγκατάστασης σε παροχή να τις αναλάβει ο εξωτερικός κυκλοφορητής. Αυτό προτείνεται κι από τις κατασκευάστριες εταιρείες των επίτοιχων.

 

Ωστόσο, όπως θα δείτε και στο topic του panos-vicious, συνδέσαμε με τον aithilenio τον εξωτερικό κυκλοφορητή σε σειρά με τον εσωτερικό και μάλιστα πήραμε και κάποιες μετρήσεις στις διάφορες παροχές που προέκυπταν, ανάλογα με το ποιός κυκλοφορητής ήταν σε λειτουργία κλπ. Η συγκεκριμένη εγκατάταση δουλεύει μία χαρά. Χρείαζεται όμως προσοχή και εξαρτάται και από τον επίτοιχο, γιατί πρέπει να γνωρίζουμε που είναι συνδεδεμένος ο μέσα κυκλοφορητής (προσαγωγή ή επιστροφή), σε ποιό ακριβώς σημείο είναι συνδεδεμένο το δοχείο διαστολής και αν θα τοποθετήσουμε και εξωτερικό δοχείο διαστολής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.