Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Εμπλοκή στην ολοκλήρωση του Ανισόπεδου Κόμβου 16


Engineer

Recommended Posts

Σε περιπέτειες μπαίνει η ολοκλήρωση του έργου του Μεγάλου Ανισόπεδου Κόμβου 16 που θα συνδέει την Περιφερειακή Θεσσαλονίκης με τον Αυτοκινητόδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη (ΠΑΘΕ).

 

Η εταιρεία J&P ΑΒΑΞ που είναι η ανάδοχος του έργου με αρχικό κόστος 89,5εκατ.ευρώ ζήτησε με αίτηση τη διάλυση της σύμβασης κατασκευής στις 5 Δεκεμβρίου δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην ολοκλήρωση του έργου.

 

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν ανταλλάξει στις 19 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια απέρριψε την αίτηση διάλυσης. Κατόπιν στις 3 Ιανουαρίου 2017 η ανάδοχος εταιρεία επανήλθε και υπέβαλε ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης για την διάλυση και τελικά στις 3 Μαρτίου με νέα απόφαη της Περιφέρειας έγινε δεκτή η ένσταση της εταιρείας.

 

Αυτό σημαίνει ότι είμαστε και πάλι σε περίοδο μη έργων, μέχρι Περιφέρεια και ανάδοχος να βρουν ένα κοινό τόπο συμφωνίας και να συμφωνηθεί και πάλι η έναρξη του έργου.

 

Το ποσοστό προόδου του έργου είναι πολύ μεγάλο και φτάνει το 82% πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου. Ο πολυεπίπεδος Ανισόπεδος Κόμβος 16 θα είναι ο μεγαλύτερος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και θα εξυπηρετεί πολλαπλές κατευθύνσεις.

 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Περιφέρειας το έργο που ξεκίνησε απο το 2011 με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2014 έχει ταλαιπωρηθεί από τις απαλλοτριώσεις οι οποίες ξεκίνησαν το 2011 και ακόμα και σήμερα εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, αφού υπάρχουν ακόμα υποθέσεις στο δικαστήριο και συγκεκριμένα στις 24/4/2017.

 

Το έργο μαζί με τις 2 εργολαβίες της Εγνατίας Οδού ΑΕ θα δημιουργήσει ένα κλειστό ανισόπεδο αυτοκινητόδρομο στο δυτικό τμήμα της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, όμως οι καθυστερήσεις είναι πολύ μεγάλες και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βρίσκεται και πάλι στις μελέτες που δεν προέβλεψαν την ύπαρξη κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ ο οποίος χρειάστηκε επιπλέον διαγωνισμό για να μετακινηθεί, γεγονός που κόστισε σχεδόν 2 χρόνια καθυστερήσεων στο συνολικό εγχείρημα.

 

Τώρα εφόσον προχωρήσει τελικά η εργολαβία της J&P το μεγαλύτερο μέρος του Ανισόπεδου Κόμβου 16 θα ολοκληρωθεί φέτος με ένα τμήμα που έχει να κάνει με το παράπλευρο δίκτυο να χρειάζεται πιθανότατα μίας ξεχωριστής δημοπράτησης.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....pedou-komvou-16

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

"...και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βρίσκεται και πάλι στις μελέτες που δεν προέβλεψαν την ύπαρξη κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ ο οποίος χρειάστηκε επιπλέον διαγωνισμό για να μετακινηθεί, γεγονός που κόστισε σχεδόν 2 χρόνια καθυστερήσεων στο συνολικό εγχείρημα....."

 

η σωστή έκφραση είναι " που δεν έλαβαν υπόψιν "

 

όπως όμως και να έχει, προβλέπονται κυρώσεις για τους υπεύθυνους?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.