Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΕΔΕ: Εξώδικο στο ΥΠΕΝ για τα τετραγωνικά των τακτοποιημένων αυθαιρέτων


Engineer

Recommended Posts

 

 

Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να φωτίζει τα πεζοδρόμια (εδώ γελάμε) και τους δρόμους (τους μίσο-φωτίζει, ενίοτε μένουν και για ώρες χωρίς φωτισμό ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα)  και να (κάνει πως) καθαρίζει τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους
, να φροντίζει για στέγη, τροφή και προστασία των αστέγων, να συνδράμει τους ηλικιωμένους και τα α.μ.ε.α., να νοιάζεται για τα σχολεία, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, να συντηρεί τους δρόμους και την οδική σήμανση, να να να ..., από τα έσοδα των δημοτικών φόρων και τα τελών (φόρων πάλι δηλαδή).
Link to comment
Share on other sites

Ποιές απαιτήσεις σε καθαρισμό και φωτισμό; Ο δήμος πληρώνει για να φωτίζεται το κτίριό μου ή να καθαρίζεται το κτίριό μου; Μην τρελαθούμε. Αυτά είναι έξοδα του κάθε ιδιοκτήτη.

 

Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να φωτίζει τα πεζοδρόμια και τους δρόμους και να καθαρίζει τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Και το σωστότερο για μένα θα ήταν η χρέωση να γίνεται με βάση το εισόδημα του καθενός που διαμένει μόνιμα στον δήμο και ο φόρος να υπολογίζεται μέσω της εφορίας και οχι μέσω της ΔΕΗ με τα τετραγωνικά.

 

 Προφανώς μιλάμε για τους κοινόχρηστους χώρους και ότι όσο πιο πολλά τ.μ. έχει ένα κτίριο τόσο πιο πολλοί κοινόχρηστοι χώροι του αναλογούν. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις ? Έπρεπε να βρεθεί ένας αντικειμενικό τρόπος υπολογισμού των τελών και αυτός είναι το εμβαδόν. Νομίζω σε όλον τον κόσμο έτσι υπολογίζονται !

 

Και είναι άδικο μεταξύ δύο κτιρίων που έχουν διαφορετικά τ.μ. να πληρώνουν τα ίδια τέλη από την στιγμή που τα τέλη καλώς ή κακώς υπολογίζονται με τα τ.μ. .

 

Από εκεί και πέρα τι κάνουν οι δήμοι και που πάνε τα λεφτά....είναι εκτός θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Στα περισσότερα τμ αντιστοιχούν και περισσότεροι κοινόχρηστοι στο οικόπεδο όχι στο δρόμο.

Πάντως στη Χαλκιδική Καλλικράτεια κλπ, τουλάχιστον εκτός σχεδίου που είναι σχεδόν όλα αυθαίρετα το κάνουν αλλιώς. Στέλνουν σε όσους με κάποιον τρόπο είναι δηλωμένοι, ένα καλό λογαριασμό, μετά τρέχει ο ιδιοκτήτης, του λένε να προσκομίσει την τακτοποίηση. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.