Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επίγεια η επέκταση προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία


Engineer

Recommended Posts

Μετά την ενεργοποίηση των μελετών για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Ευκαρπία και Κορδελιό, σειρά έχει η ανατολική επέκταση της Γραμμής 2 (της Καλαμαριάς) προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία.

 

Όπως ανέφερε στο ypodomes.com o Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, ξεκινούν το επόμενο διάστημα οι επαφές με τους Δημάρχους της περιοχής προκειμένου να συνδράμουν για να εκτιμηθούν οι απαλλοτριώσεις και να επιχειρηθεί να γίνουν σχετικά γρήγορα.

 

Το νέο που προκύπτει από όσα είπε ο κος Μυλόπουλος είναι πως η γραμμή μετά το σταθμό ΜΙΚΡΑ σχεδιάζεται να είναι εξ`ολοκλήρου επιφανειακή (όπως είναι και στην Αθήνα μετά τη Δ.Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο). Η επιλογή αυτή θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα γιατί δεν θα χρειαστεί υπόγεια διάνοιξη (με τα όσα απρόοπτα μπορεί να έχει) αλλά και η χρήση ΤΒΜ που επιβαρύνει πολύ το κόστος κατασκευής.

 

Η επέκτασης της Γραμμής 2 προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία έχει μήκος περίπου 5χλμ και προβλέπεται (αρχικά) η κατασκευή 4 σταθμών: Γεωργική Σχολή, ΙΚΕΑ, Θέρμη, Αεροδρόμιο Μακεδονία (οι ονομασίες είναι ενδεικτικές).

 

Η χρήση επίγειας ή υπέργειας γραμμής θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 4 χρόνια καθώς γραμμή και σταθμοί θα είναι στην επιφάνεια διευκολύνοντας πολύ τις σχετικές εργασίες.

 

Αν πάρουμε σαν υπόθεση εργασίας πως η γραμμή αυτή κάποια στιγμή θα λειτουργήσει τότε η απόσταση Ν.Σ.Σταθμός-Αεροδρόμιο Μακεδονία θα εκτελείται σε μόλις 30 λεπτά, χρόνος ρεκόρ σε σχέση με το χρόνο που απαιτείται σήμερα που στην καλύτερη περίπτωση φτάνει την μία ώρα ειδικά σε ώρες αιχμής.

 

Η ανάπτυξη Μετρό στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης θα βοηθήσει στην αστικοποίηση της περιοχές, όπως άλλωστε έχει γίνει σε όσες πόλεις της Ευρώπης έχουν αντίστοιχη γραμμή.

 

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2021

 

Ο Γιάννης Μυλόπουλος σχολιάζοντας δημοσίευμα που κάνει λόγο για λειτουργία του Μετρό το 2021, λέει χαρακτηριστικά "το δημοσίευμα δεν είναι σωστό γιατί αναδημοσιεύει την πρόταση του κατασκευαστή που αναφέρει "μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021" άρα μιλά για την οριακή προθεσμία. Εμείς όπως έχουμε δηλώσει και πρόσφατα έχουμε στόχο να παραδώσουμε τους 9 σταθμούς από το Συντριβάνι μέχρι την Νέα Ελβετία μέχρι τον Νοέμβριο του 2020 και το 2021 την επέκταση προς Καλαμαριά και στις αρχές του 2022 τους 4 πρώτους σταθμούς της βασικής γραμμής μαζί με το σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟ".

 

Να σημειώσουμε πως το δημοσίευμα επικαλείται επιστολή του κατασκευαστή που αναφέρει ως έτος έναρξης λειτουργίας το 2021 και στο σύνολο της τη γραμμή το 2023.

 

Σε σχέση με το νέο χρονοδιάγραμμα ο κος Μυλόπουλος ανέφερε στο ypodomes.com "το σημαντικό σε αυτή την επιστολή είναι έχουμε για πρώτη φορά την πρόθεση του κατασκευαστή να αποσύρει την αίτηση διάλυσης της εργολαβίας που υπάρχει εδώ και χρόνια. Μόλις γίνει αυτό τότε η Αττικό Μετρό θα αποφασίσει για το νέο, τελικό χρονοδιάγραμμα που θα μας φέρει στο τέλος των έργων και στην λειτουργία του Μετρό που περιμένουν οι Θεσσαλονικείς".

 

Πηγή: http://www.ypodomes....romio-makedonia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.