Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βγαίνουν στο σφυρί σπίτια και οικόπεδα για χρέη στο Δημόσιο


Engineer

Recommended Posts

Ασε το αφορολογητο. Μιλαω για επιχειρησεις. Εχουν αφορολογητο οι επιχειρησεις στην Αγγλια? Κανα 20% θα εχουν απ το πρωτο ευρω.

 

Εισψορες δεν θα χουν....αφου εχουν ιδιωτικη ασφαλιση την οποια λογικα την πληρωνουν οι εταιριες στους εργαζομενους.

 

Και ενας θεος ξερει τι εμμεσες εισφορες θα πληρωνουν για διαφορες υπηρεσιες, εγγραφες σε συλλογους, πιστοποιησεις, ασφαλιση εργασιας, νομικη καλυψη κτλ που εδω απλα δεν τα τηρουμε η τα κανουμε χυμα και φτηνα.

 

Ειμαστε εντος θεματος γιατι ξαναλεω ολα αυτα τα χρεη προς κρατος και ιδιωτες που αναφερει το αρθρο εχουν προελθει απο λαθος δομη οικονομιας η οποια παραγει χρεωκοπημενους επιχειρηματιες. Ακομη και σημερα ο μεσος ελληναε προσπαθει να πουλησει π.χ. πιο καλο η πιο φτηνο φρεντο απ τον διπλανο του.

Link to comment
Share on other sites

O Nik λέει ότι μια επιχείρηση  για να δουλέψει χρειάζεται ένα επίπεδο τζίρου και πάνω . Εχει δίκιο σε αυτό και σήμερα δεν είναι εύκολο να βρεθεί ο τζίρος αυτός . Γιατί εδώ έχει δίκιο ο συνάδελφος που λέει ότι οι φόροι πήραν τον τζίρο της αγοράς , οπότε πλέον δεν υπάρχει τζίρος να στηρίξει την αγορά και είμαστε στον φαύλο κύκλο που ο χαμηλός τζίρος κλείνει επιχειρήσεις , οι κλειστές επιχειρήσεις αυξάνουν την ανεργία και έτσι μειώνουν και άλλο τον τζίρο της αγοράς αφού αφαιρείται εισόδημα . 

 

Αρα ο λόγος είναι γιατί έχουμε ψηλούς φόρους . Εδώ το έχουμε ξαναπεί . Γιατί έχουμε τεράστιο κράτος . Και πολύ ακριβό . Οταν από τα 50 δισ έσοδα του προυπολογισμού , τα 33 πάνε σε μισθούς του δημοσίου και συντάξεις δημοσίου και επιχορηγήσεις ταμείων , το πρόβλημα είναι προφανές .

 

Από την άλλη το να μεγαλώσουμε σαν επιχειρήσεις δεν είναι και τόσο βολική λύση , αφού οι οικονομίες κλίμακας σε εποχή χαμηλών τζίρων δεν υπάρχουν . Το βασικό λοιπόν είναι να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά και αυτό σημαίνει μείωση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις . Κάθε άλλη προσέγγιση είναι απλά ιδεοληπτική .

 

Ακόμα να πω στον Νικ ότι σωστά γράφει για τα έξοδα που έχουν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό , αλλά εκεί περνάνε έξοδα και οι επιχειρηματίες έχουν μισθούς και αφορολόγητα και όχι τέλη επιτηδεύματος . 

Link to comment
Share on other sites

Δεν σώζεσαι ρε παιδί μου μειώνοντας τα έξοδα....είτε είσαι επιχείρηση είτε κράτος. Τα λίγα έσοδα είναι το πρόβλημα και σε αυτό που λες εσύ ΜΠΑΣ όχι τα πολλά έξοδα ! 

 

Εγώ πιστέυω ότι και στις υπόλοιπες χώρες παρόμοια έξοδα υπάρχουν. Αλλά τα έσοδα και το ΑΕΠ είναι πολύ μεγαλύτερα.

 

Μην παγιδεύεστε στη φτώχεια και την μιζέρια. Είναι λάθος αυτός.

 

Δεν είπα επίσης να φτιάξουμε σούπερ εταιρίες. Να ενωθούν στο χειρότερο σενάριο π.χ. 3 μηχανικοί και ας έχουν μόνο κοινή έδρα, μία εισφορά ΤΣΜΕΔΕ με τα άλλα ΙΚΑ, λιγότερα λειτουργικα έξοδα και ας κάνουν ό,τι κάνανε και πριν ο καθένας. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι άλλες χώρες πληρώνουν ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ το 20 του ΑΕΠ τους για μισθούς του δημοσίου και συντάξεις . Γιατί πέραν αυτών για τις συντάξεις υπάρχουν και οι εισφορές .

 

Δηλαδή η Ολλανδία που έχει 1 τρις ΑΕΠ πληρώνει 200 δισ για μισθούς ΔΥ και επιχορηγήσεις για τα ταμεία πέραν των εισφορών των εργαζομένων ?

 

Ούτε για αστείο , ούτε για πολύ αστείο....

 

Στο σενάριο που λες , οι 3 μηχανικοί , έχουν τις ίδιες εισφορές , είτε μόνοι τους , είτε σαν συνέταιροι . Απλά αντί για 650 τέλος επιτηδεύματος ο καθένας έχουν από 333 € . Τα οφέλη της κοινής έδρας τα έχουν και με απλή συστέγαση . Και εγώ που σου τα λέω είμαστε δύο συνέταιροι εδώ και 20 χρόνια . Αλλά αυτό δεν επηρέασε τον τζίρο μας . Απλά ακολούθησε την εποχή και τον γενικό κανόνα . 

 

Το πρόβλημα είναι να υπάρχουν πελάτες . Αλλά σε μια οικονομία που μόλις το 4 % ασχολείται στον πρωτογενή , το 15 % με τον δευτερογενή και το 80 % παρέχει υπηρεσίες . Σε ποιούς ? Αρα μειώνεις δαπάνες σαν κράτος, αφήνεις την αγορά να αναπνεύσει και να έχει λεφτά για επένδυση και προχωράς . Αλλιώς άντε γειά ....

Link to comment
Share on other sites

Οκ, προφανως και πρεπει να εχεις τζιρο.

 

Επειδη ασχολουμαι με πολλους επ. χωρους, τουριστικα και βιομηχανικα.

Ο αλλος που εχει κερδος 1.000.000Ε, ποσα θα πληρωσει για φορο?

Για υπολογιστε.

Σχεδον τα μισα.

Μηπως θα ηταν καλυτερα, το 25% (το μισο του φορου) να τα επενδυσει πχ σε μια επεκταση?

 

Δεν μπορουμε να λεμε οτι το υψος των φορων/τελων/ασφαλιστικων εισφορων δεν δημιουργει προβλημα στις επιχειρησεις και δεν ειναι ανασταλτικος παραγοντας της οποιας επενδυσης.

 

 

ΥΓ. Τωρα κανουμε επεκταση σε οινοποιειο που εμφιαλωνει 150.000 φιαλες ετησιως. Τους εβαλε φορο νομιζω 0.50Ε ανα φιαλη. Ξερετε τι σημαινει αυτο? 75.000Ε κερατιατικα το χρονο... Αυτα δεν μπορουσε να τα επενδυσει? Δε του δημιουργει προβλημα η οποια εισφορα/τελος/φορος?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

τα έχετε βάλει όλα σε ένα σακί.

Ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.kathimerini.gr/845081/article/oikonomia/epixeirhseis/oi-praktikes-poy-akoloy8oyn-oi-epixeirhseis-gia-foroapofygh

δεν είναι μόνο οι μικρομεσαιοι με προβλήματα .

υπαρχουν εταιρείες που χρόνια ολόκληρα δεν πληρώνουν φόρους με ζημιες δωρεες επενδυσεις κλπ.αγόρασαν αυτοκίνητα,σκαφη,βιλες και στο όνομα τους έχουν ενα δυάρακι στην κυψέλη.δεν είναι κάθε περίπτωση ίδια.αναφέρθηκε για το 1/4 οικοπεδακι.δεν αναφέρθηκε όμως πόσα χρωστάει.Υπάρχουν εταιρίες που σε δεκα Χρόνια ζωής χρωστάνε 2-3 εκατ..Μην τα βλέπετε όλα μονόπλευρα..

εδώ ακόμα και στον κλάδο της οικοδομής μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία χρεωκοπησε και μπήκε φυλακή, και έχουν χτίσει τον μισο Πειραιά..άσε.....

Link to comment
Share on other sites

απλα  η  ελλαδα  εχει  μπει σε  αυτό  το  σπιραλ  οικονομικου  θανατου

που  δειλα  δειλα  συζητουσε  η  ευρωπη  πριν  5-6 χρονια  αυξηση  φορων  ,  μαζι  με  μειωση 

τζιρου  ,  απαγορευτικη  νομοθεσια  για  επενδύσεις  ,  πολυνομοθεσια  γραφειοκρατεια  ,  νομιζω

ότι  εχουμε  μπει  στην  φαση  της  στασιμοχρεωκοπιας  μηδενικη αναπτυξη  μεσω  αυξηση  φορων 

και  μηδενικες  επενδυσεις  , το  ΑΕΠ  δεν  αυξανει  ,  ενώ   το  χρεος  μεσω  τοκων  αυξανει  σαν  ποσοστο  του ΑΕΠ

οι  φοροι  αυξάνονται  παντου  δεη δημοτικα  τελη  αδμηε  ενφια  φοροι εισοδήματος ,

η  λυση δεν  είναι η  καταστροφή  του  μικροεπαγγελματια  πχ  στην  αμερικη που  υπαρχουν  ένα  σωρο  μικροεστιατορια

από  ελληνες   πως επιβιωνουν   οι  ανθρωποι  εκει ;;; γιατι  τοσο  μισος  για  το  ελευθερο  επαγγελμα ;;;;

όλα  τα  ελληνικα κομματα  ξορκιζουν  την  βιομηχανια  και  τις  ξενες  επενδύσεις  ενώ  κυνηγουν  μεχρι  θανατου  τους  ελληνες  επενδυτες 

εσυ  που  λες  nik  να  δουλεψει  ο  μεσος  ελληνας   ;;;  τι  να  κανει  που  να  δουλεψει  εφόσον  δεν  υπαρχει  βιομηχανια 

ενώ  ουτε  ελευθερο  επαγγελμα  μπορει  να  εξασκησει ;;;

νομιζω  ότι  σταδιακα  ο  ελληνας  θα  εηκαταλειψει  την  χωρα  μας   στην  αρχη  θα  φυγουν  οι  πολλοι  καλα  καταρτισμένοι  και  οσοι 

εχουν  υψηλη  εξειδίκευση  ,  αργοτερα  θα  ακολουθησει   το  μεσο  επιπεδο  γνωσεων  και  στο  τελος  θα  αναζητησουν  εξοδο  ακομα  και  οι  δημόσιοι  υπαλληλοι

σε  25-30  χρονια  μονο  συνταξιούχοι  και  μετανάστες  . 

Link to comment
Share on other sites

Σε ολόκληρο τον κόσμο αυτό συμβαίνει. Αυτός που χρωστάει χάνει το σπίτι του και μετακομίζει κάπου φτηνά σε νοίκι. Τώρα εδώ στην Ελλάδα θέλουμε να ανακαλύψουμε τι μαγικό "χρωστάω αλλά δεν πληρώνω". Ε δεν υπάρχει. Σε μία χώρα που είναι ολόκληρη από πάνω μέχρι κάτω λάθος, αυτό θα πάει στους πολίτες της κάποια στιγμή.

 

Αν και συμφωνώ γενικά. Να διορθώσω οτι αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, είναι όταν χρωστάς να σου κάνουν κατάσχεση μετρητών και γενικά περιουσιακού στοιχείου που κατάσχεται ευκολότερα. Επίσης αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο είναι το κράτος να λαμβάνει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και να σου τρίζει τα δόντια πριν το λαμόγιο δεν δώσει σημασία πουθενά και αφήσει ένα μεγαλύτερο χρέος το οποίο είναι και δυσκολότερα εξοφλήσιμο.  Το πρόβλημα που είχαμε στην Ελλάδα είναι οτι δεν ενδιαφερόταν το κράτος να εισπράξει πρόστιμα ή να κατασχέσει περιουσίες (κινητές ή ακίνητες), βάλε νομικά όπλα προσφυγές σε δικαστήρια και γραφειοκρατία, έτσι πέρασαν τα χρόνια, τα περισσότερα λεφτά φαγώθηκαν/χάθηκαν και τώρα το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε κάποιον είναι το ακίνητο. Η νοοτροπία του δεν πληρώνω πέρασε στην κοινωνία επειδή το ίδιο το κράτος δεν ήταν αυστηρό στις εποχές των παχιών αγελάδων.

 

Και καταπιάνομαι από την τελευταία φράση σου που λες οτι αυτό το κόστος/χρέος θα περάσει στους πολίτες, που όντως ισχύει. Αλλά εγώ ξέρεις τι νομίζω οτι θα γίνει, ακίνητα μπορούν να κατασχεθούν πολλά, τα περισσότερα όμως είτε δεν θα αγοραστούν, είτε ο άλλος μπορεί να χρωστάει εκατομμύρια και το ακίνητο να βγεί για λίγες χιλιάδες βάσει αξίας, έτσι δεν θα εισπράξει το κράτος πίσω ολόκληρο το ποσό των χρωστούμενων, το αποτέλεσμα είναι τελικώς οτι και άνθρωποι θα πεινάσουν και αστέγους θα γεμίσουμε αλλα και δεν θα αποφύγει την μετακύλιση κόστους ο σωστός και νομοταγής πολίτης.

 

Αυτό που έπρεπε να είχε κάνει εχτές το κράτος για μένα, είναι να ξεκινήσει από όσους χρωστάνε τα περισσότερα και να αρχίσει κατασχέσεις από αυτούς και μετά να προχωρήσει με φθήνουσα σειρά προς τα κάτω. Αυτό που με κάνει και θυμώνω είναι οτι μάλλον επειδή οι "πάνω" είτε τα φυγάδευσαν έξω είτε έχουν μεγαλοδικηγόρους που μπλόκαραν κατασχέσεις σε δικαστήρια είτε πράγματι δεν τους έχει μείνει κάτι για να κατασχεθεί και να εισπράξει το κράτος τα πολλά εκατομμύρια, ξεκινούνε τώρα κατασχέσεις από τους "κάτω" με τα 3-5-10k ευρώ οι οποίοι δεν θα έχουν ούτε φράγκο στην άκρη ούτε λαμόγια θα είναι ούτε κάτι φυγαδευμένο στο εξωτερικό και θα μείνουν στον δρόμο εντελώς ξεκρέμαστοι οι περισσότεροι, αυτό είναι άδικο.

 

Μιλάμε πάντα υποθετικά σε μαζικό κύκλο κατασχέσεων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.