Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγορα Ηλιακου Θερμοσιφωνα με Υβριδικα Πανελ με αποσβεση 3ετιας


stratis63

Recommended Posts

Γεια σας

Σε μια Ταρατσα Πολυκατοικιας σημερα βλεπουμε πια πολλους Ηλιακους με 1 η 2 συλλεκτες.

ΟΙ λογαρασμοι ρευματος με τις επιπροσθετες χρεωσεις εχουν αυξηθει κατακορυφα.

Απο τη Αλλη η Τιμή ενος ΦΒ Πανελ εχει πεσει σε σχεση με το παρελθον 70% και πλεον  

Αυτο σημαινει οτι 2 χ 250 απλα πανελ στη Ταρατσα που θα επιαναν το χωρο ενος Ηλιακου συλλεκτη παραγουν περιπου 800KW το χρονο  η 80 Ευρω εξοικονομηση απο το Λογσμο ρευματος απο τη Καταναλωση και αντιστοιχη εξοικονομηση επιπροσθετων χρεωσεων.

( 200 Ευρω συνολικη εξοικονομηση κατετος)

 

Αρα πρακτικα θα μπορουσε καποιος να βαλει στο ιδιο αποτυπωμα στη Ταρατσα ενα Ηλιακο με θερμικα πανελ η ενα συμμικτο συστημα

 

 

Αυτο σημαινει οτι η αποσβεση του Ηλιακου θα γινοταν περιπου στο μισο χρονο. 

 

Το μεγαλο προβλημα σε μια κοινοχρηστη ταρατσα σημερα ειναι οτι δεν μπορει καποιος να τη χρησιμοποιησει για ΦΒ παρα μονο για ηλιακους. 

Τι αποψη εχετε και αν καποιος εχει κανει παρομοια εγκατασταση

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα δεν μας λες την ιδιοτητα σου!!!

Δευτερον δεν επιτρεπονται οι διαφημισεις!

Τριτον, 800kW δεν γινεται γτ ειναι ισχυ και οχι ενεργεια.

Μαλλον εννοεις 800 kWh.

Επισης τα πανελ παραγουν DC ρευμα οποτε χρειαζεσαι και inverter.

Εν τελει αυτο που περιγραφεις ειναι ενα μικρο net metering.

Link to comment
Share on other sites

μηχανικος ΗΥ ειμαι αλλα αυτο ειναι σε προσωπικο επιπεδο.

Καμμια απο τις εταιριες που ανεφερα δεν ειναι στη Ελλαδα αλλα δεν ξερω αν υπαρχουν στην Ελλαδα καποιοι που κανουν Εγκαταστασεις σε PVT. καλο θα ηταν αν υπηρχε εστω και ενας να το ξερω . Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να βαλω κατι που σε διαρκει χρονου να κανει αποσβεση τα χρηματα του μια και σε πολυκατοικιες δεν εχεις το δικαιωμα να κανεις οτι θελεις στη ταρατσα  1 3 συλεκτες το πολυ να μπορεουν να μπουν αλλα μεχρι εκει.

Net metering  ειναι αλλα δε μπορει με 2 πανελ να θεωρηθει ακριβως ετσι γιατι απλα θα μειωσει τη καταναλωση ετσι . και φυσικα μπορει καποιος να το συνδεσει με Grid tie Inverter

Link to comment
Share on other sites

Μετά τις σωστές παρατηρήσεις του συναδέλφου @Bill22 το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στο χώρο ιδιωτών.

 

Επί του θέματος έχω να σου πω ότι: 

1) Ο ηλιακός εκμεταλλεύεται μεγαλύτερο ποσοστό της ηλιακής ενέργειας (-:- 20%) απ' ότι ένα φ/β πάνελ ίδιας επιφάνειας (-:- 8%). 

2) Η σημαντικότερη κατανάλωση ενέργειας από τα κτίρια γίνεται για τη χειμερινή θέρμανση, το ΖΝΧ και τον θερινό κλιματισμό. Άρα και από αυτή την άποψη ο ηλιακός θερμοσίφωνας υπερέχει.

Link to comment
Share on other sites

εγκατάσταση PVT δεν γνωρίζω στην Ελλάδα....

σαν "πατέντα" έτρεξε κυρίως από Ιταλούς αλλά γενικά δεν έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής...

και αυτό διότι το θερμικό φορτίο δεν είναι ό,τι καλύτερο για το σκέλος των φωτοβολταϊκών...

 

Γενικά, οι οικονομικές απολαβές των φωτοβολταϊκών ανά μονάδα επιφανείας σε ετήσια βάση είναι υψηλότερες σε σχέση με τα θερμικά, καθώς κάνοντας χρήση του Net-metering εκμεταλλεύσαι πλήρως κάθε παραγόμενη KWh, σε αντίθεση με το θερμικές απολαβές, που συνήθως σε μια οικία δεν χρησιμοποιείται πάντα το σύνολο του παραγόμενου ΖΝΧ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου απαντησατε ομως αν υπαρχει καποιος που να εχει κανει εγκαταστασεις με pvt ωστε να εχουμε  feedback

 

Κάνω εγκαταστάσεις παρόμοιων υβριδικών συστημάτων αλλά όχι τη συγκεκριμένη (ομολογουμένως έξυπνη) πατέντα. Δουλεύω μια δική μας εταιρική και κατοχυρωμένη πατέντα, η οποία παράγει ταυτόχρονα η εναλλάξ ηλεκτρικό ρεύμα και ΖΝΧ και λύνει μάλιστα και το πρόβλημα της υπερθέρμανσης των Φ/Β.

 

Επειδή όμως δεν επιτρέπονται - και πολύ σωστά - οι διαφημίσεις, οι δυσφημίσεις και οι αντιδιαφημίσεις στο φόρουμ, μπορώ να σε βοηθήσω στη γενική εκτίμηση της μεθόδου.

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη τεχνολογία Στρατή είναι η σωστή ιεράρχηση των ενεργειακών αναγκών του χρήστη. Αν δεν μπορεί ο χρήστης (πολύ φυσιολογικό) να αξιολογήσει τις ανάγκες του, ζητάει τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου μηχανικού από τεχνικό γραφείο. Ένα απλό παράδειγμα:

Ποια είναι η πραγματική ανάγκη του χρήστη για ΖΝΧ; Ποιες ώρες της ημέρας; Θέλει να συνδέσει την είσοδο νερού του πλυντηρίου του με τον ηλιακό θερμοσίφωνα; Είναι αυτό τεχνικά εφικτό με χαμηλό κόστος; Μήπως διαθέτει το διαμέρισμα Αντλία Θερμότητας με δυνατότητα παραγωγής ΖΝΧ; κλπ

 

Αν η οικογένεια είναι τετραμελής και μαζεύεται μετά τις 14:00 - 15:00 στο σπίτι, τότε καλύτερα να εκμεταλλευτεί την επιφάνεια που έχει στην ταράτσα με φ/β πάνελ. Το ρεύμα αυτό μπορεί ή να το συσσωρεύσει, ή να το δίνει στο δίκτυο με ρολόι net metering.

 

Αν η οικογένεια λείπει ολοσχερώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα (π.χ. 1 μήνα) και τις υπόλοιπες μέρες λείπει κυρίως τις πρωινές ώρες, τότε θα έλεγα ότι ρολόι net metering είναι η βέλτιστη λύση. 

 

Αντιθέτως αν ο πελάτης έχει μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, ή μεσαία, ή μικρή, ή έχει νοικοκυριό που καταναλώνει ζεστό νερό από το πρωί, τότε περισσότερο τον συμφέρει η παραγωγή ΖΝΧ από ηλιακό.

 

Υπάρχει βέβαια και ενδιάμεση λύση με υβριδικά συστήματα εναλλακτικής λειτουργίας (φ/β - ηλιακά) αλλά πρέπει να σταθμιστεί σωστά το κόστος εγκατάστασης.

 

Περιμένω τις παρατηρήσεις σου και συνεχίζουμε.

Edited by Konstantinos IB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σημερινη υποδομη

Ηλιακος στη ταρατσα 160 λτ 20 ετιας κοντα στα ηλικιακα  ορια του (ΚΑΛΠΑΚ του 97)

Διαμερισμα σε ρετιρε

το διαμερισμα πια εξυπηρετει 2 αρκετα ηλικιωμενους που ειναι σε κοινωνικο τιμολογιο.

ζητουμενο 

Να συνεχισουν  να εχουν ιδια ποιοτητα ζωης αλλα να μπορεσουμε να μειωσουμε τη καταναλωση ρευματος διοτι η ΔΕΗ πανω απο 1500 κιλοβατωρες τη τετραμηνια χρεωνει κανονικα.

Σκεψη  να μπει ενα θερμοσιφωνας με χρονοδιακοπτη νυκτερινου η ενα ταχυθερμοσιφωνας χωρις χρονοδιακοπτη εν σειρα με το ηλιακο ... (Οσο αντεξει)\

τις αποψεις σου Κωσταντινε αναμενω 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.