Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δημόσια διαβούλευση στην ΕΕ για το μέλλον του διαδικτύου


Engineer

Recommended Posts

Δημόσια διαβούλευση πρόκειται να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν προκύψει για το μέλλον του Διαδικτύου. Η προστασία του ιδιωτικού απορρήτου, η ασφάλεια, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, η ουδετερότητα του Διαδικτύου, τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) καθώς και οι επιπτώσεις του Ίντερνετ στην καθημερινότητα των πολιτών είναι ορισμένα από τα καίρια ζητήματα που αποτελούν θέμα πρόσφατων ερευνών.

 

Για τον λόγο αυτόν, η ΕΕ ξεκινά μια άνευ προηγουμένου δημόσια διαβούλευση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανησυχίες των Ευρωπαίων σχετικά με το μέλλον του Διαδικτύου. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μια σειρά από έρευνες που θα διεξαχθούν τις προσεχείς εβδομάδες θα ζητούν από τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα ποικίλα θέματα, από την προστασία της ιδιωτικής ζωής, μέχρι τις επιπτώσεις του ψηφιακού κόσμου στην απασχόληση, την υγεία, την κυβέρνηση και τη δημοκρατία.

 

Τα ερωτήματα των ερευνών αναμένεται να δημοσιευτούν, μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες, από κορυφαίους ευρωπαϊκούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Τα αποτελέσματα θα γίνουν διαθέσιμα περί τις αρχές του Ιουνίου, ενώ οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν στις ερωτήσεις σε αυτή την διεύθυνση.

 

«Η επιστήμη θα πρέπει να είναι ανοιχτή και ανεξάρτητη από τον παραδοσιακό φιλντισένιο πύργο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι η διαβούλευση θα μπορούσε να «αποτελέσει έμπνευση για νέες ιδέες σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να επιλυθούν ορισμένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας».

 

Την δράση έχει αναλάβει η REIsearch, μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ στόχος θα είναι η χάραξη πολιτικής για την καλύτερη κατανόηση των δημόσιων προτεραιοτήτων στη λήψη αποφάσεων. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την αποστασιοποίησή της από το λαϊκό αίσθημα και τις ανησυχίες των πολιτών.

 

Οι εφημερίδες και τα έντυπα που θα συμμετέχουν στην έρευνα είναι οι Der Standard, El País, Frankfurter Allgemeine Zeitung, La Libre Belgique, Gazeta Wyborcza, Luxemburger Wort, Público, Il Sole 24 Ore, The Lancet, Cell και Guardian.

Οι πολιτικοί ιθύνοντες στις Βρυξέλλες κάνουν, εδώ και καιρό, προσπάθειες με σκοπό να αξιοποιήσουν το Διαδίκτυο για την ενίσχυση τόσο της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης όσο και της δημοτικότητας της ΕΕ.

 

«Οι επιπτώσεις του Διαδικτύου στον κόσμο μας είναι ήδη τεράστιες και θα επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια με την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, τη γεφύρωση του πραγματικού και του ψηφιακού κόσμου καθώς και τη διαδεδομένη χρήση των δεδομένων», δήλωσε στον Guardian ο Χεσούς Βιλασάντε, αξιωματούχος της Επιτροπής.

 

«Πιστεύουμε ότι ο ψηφιακός κόσμος θα πρέπει να σέβεται τις ίδιες αξίες και δικαιώματα που απολαμβάνουμε στον πραγματικό. Θεωρούμε επίσης ότι η Ευρώπη διαθέτει τις δυνατότητες για να αποτελέσει βασικό παράγοντα σε θέματα που αφορούν στο Διαδίκτυο, παρά το γεγονός ότι πολλές από τις σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται αλλού», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Πηγή: http://www.huffingto..._hp_ref=gr-tech

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.