Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έκθεση κόλαφος για τις ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ


Engineer

Recommended Posts

«Κόλαφος» για την ΔΕΗ και για άλλες ρυπογόνες εταιρείες ανά την Ευρώπη, που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με καύσιμο κάρβουνο ή λιγνίτη, συνιστά ανάλυση του Αμερικανικού φορέα Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA), που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η σχετική ανάλυση αναφέρει πως εξαιτίας της ρύπανσης του περιβάλλοντος και των νέων κοινοτικών κανονισμών για την μόλυνση του αέρα και τον περιορισμό των αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το 1/3 των «βρώμικων» μονάδων ανά την Ευρώπη θα πρέπει ή να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί.

 

Posted Image

 

Επί της ουσίας πάνω από 100 μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού σε όλη την Ευρώπη, που έχουν ως πρώτη ύλη το κάρβουνο ή τον λιγνίτη, αντιμετωπίζουν ήδη και θα αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον πρόστιμα γιατί ρυπαίνουν.

 

Posted Image

 

 

Η επίκαιρη ανάλυση του IEEFA επιχειρεί να προβάλλει στο μέλλον τι σημαίνει για εταιρείες όπως η ΔΕΗ η προσαρμογή στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για την ατμοσφαιρική ρύπανση, οι οποίοι συμφωνήθηκαν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ στις 28 Απριλίου.

 

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί εισάγουν καινούργια όρια για την εκπομπή τοξικών ρυπαντών, όπως τα οξείδια του θείου, το άζωτο και ο υδράργυρος.

 

Οι μεγάλες μονάδες, όπως αυτές που διατηρεί η ΔΕΗ, θα έχουν διορία μέχρι το έτος 2021, προκειμένου να εναρμονιστούν με τα νέα όρια με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Πηγή: http://greenagenda.g...ρυπογόνες-λιγν/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Εαν θελει η ΔΕΗ να συνεχισει η παραγωγη ενεργειας απο λιγνιτη, εστω μοναχα για στρεφομενη εφεδρεια, τοτε πρεπει αν κοιταξουν CCS (Carbon Capture Sequestration). Ειδαλλως, τα προστιμα θα ειναι τοσο μεγαλα που δεν θα συμφερει να υπαρχει η ΔΕΗ.

 

Για ενα γενικο πλανο των πιο ρυπογονων μοναδων στην χωρα (μεγαλων)

 

http://carma.org/region/detail/390903

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.