Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άνοιγμα επαγγέλματος μηχανικού, χρήσεις γης & ενέργεια στα προαπαιτούμενα


getsakna

Recommended Posts

Δεν λέτε πάλι καλα που ήρθε το ΠΔ 108 και σταματήσανε οι Π.Μ και άλλοι να υπογράφουν και ηλεκτρολογικά ? Γιατι βλέπαν πολλά κουλά τα μάτια μας <3....

 

:D

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...Μαζευόμαστε οι μηχανικοί ΤΕ, φτιάχνουμε το Death Star...

 

Πρέπει να μας το υπογράψει ΠΕ όμως, δεν έχουμε δικαίωμα να υπογράψουμε Space battle station

Link to comment
Share on other sites

Αν οι πολιτικοί είναι για τα μπάζα για τα μπάζα είναι και οι υπόλοιποι τομείς.. Όλα εξαρτώνται από την πολιτική εκτός αν είστε αυτόχθονες στον Αμαζόνιο

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που χαλάρωσε λίγο η συζήτηση , βλέπουμε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια με λογική Πανάρετου , Διαμαντοπούλου και διαδόχων , για το μάζεμα της τεράστιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και την εφαρμογή σπουδών επιπέδου 5 , που ουσιαστικά δεν είχαμε ποτέ στην χώρα , αφού ακόμα και κάποιες  σχολές των ΚΑΤΕΕ , λογιστικής και παραϊατρικών που είχαν διάρκεια 5 εξάμηνα , ενώ οι υπόλοιπες είχαν 7 εξάμηνα , είχαν ως προαπαιτούμενο την κατοχή απολυτηρίου λυκείου και την συμμετοχή σε πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις , κάτι που δεν συνάδει με την λογική του επιπέδου 5 και της μεταδευτεροβάθμιας κατάρτισης .

 

Από την άλλη η μείωση των τμημάτων σημαίνει μεγάλη μείωση του εισοδήματος , από γκαρσονιέρες και καφέ κλπ , μέχρι ΚΤΕΛ και καράβια , για μεγάλο μέρος της περιφέρειας .

 

Αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να λύσει το νέο σύστημα . Σε όσες πόλεις υπάρχουν 1-2-3 τμήματα μόνο , θα πάνε κολέγια διετή  , ώστε να υπάρχουν πελάτες για τα παραπάνω , αν και προφανώς σε αυτά θα υπάρχουν και κριτήρια εντοπιότητας από τους υποψηφίους σπουδαστές , ώστε να πηγαίνουν σε κοντινά τους τμήματα . Προφανώς θα δοθεί και δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε ανώτατες σχολές μετά τα κολέγια , με κάποιας μορφής εξετάσεις μέσα στα ιδρύματα αφού θα ανήκουν τα κολέγια σε αυτά .

 

Στο θέμα των πανεπιστημίων-τει , προφανώς πάμε σε ενός είδους συγχώνευση , όπου θα παρέχονται διαφόρων ειδών σπουδές και βέβαια ο στόχος θα είναι η μείωση των τμημάτων με διάφορους ήπιους τρόπους και κύριο τον αριθμό των φοιτητών που θα τα επιλέγουν . 

 

Δεν είναι λανθασμένη η λογική αυτή , απλά πρέπει να συσκευαστεί και να πουληθεί ανάλογα στον πληθυσμό . Και βέβαια μετά έχουμε τον στόχο να κατευθύνεται η πλειοψηφία στα ΕΠΑΛ ή όπως αλλιώς θα λέγονται , σε σχέση με το γενικό λύκειο , όπως συμβαίνει και αλλού .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.