Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανεκτή απόκλιση αρχικής και τελικής ιδιοκτησίας από Π.Ε


Recommended Posts

Σε πραξη εφαρμογής ποιο είναι το ποσοστό ανεκτής απόκλισης σε σχέση με την πράξη?

Έχουμε διαφορά 2 τ.μ στην αρχική ιδιοκτησία και στην τελική. Εφαρμόζοντας δηλαδή τις συντεταγμένες του σχεδίου πόλης είναι ελαφρώς διαφορετικά της τάξης των 10-20 cm . Eπειδή τα όρια είναι υλοποιημένα με κτίσματα και τοιχία μπορώ να εφαρμόσω αυτό που μέτρησα και αν ναι με τη ανοχή?

Edited by JOHNYMAL
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά πρέπει να πω ότι μπορεί και να μη κατάλαβα καλά την "ερώτηση" και ίσως δεν ικανοποιήσω με αυτά που θα πω. Απ' ότι γνωρίζω στις πράξεις εφαρμογής δεν έχουμε "ποσοστά αποκλίσεων". Όταν αποτυπώνονται οι αρχικές Ιδι/σίες υπάρχει ανάρτηση (πχ στο δήμο) για ενστάσεις γύρο απ' αυτές. Και έτσι συνεχίζεται η υπόθεση της ΠΕ. Όταν δίνεται το τελικό οικόπεδο δεν είναι αναγκαίο να ταυτίζεται με την αρχική ιδιοκτησία(?). Μόνο αν έχει σε κάποια πλευρά κτίριο, σίγουρα προσπαθεί ο μελετητής να το κρατήσει εντός οικοπέδου. Η έννοια του, μετά, είναι να υπολογίσει σωστά τις εισφορές σε γη και χρήμα. Εκεί παίζει μετά την πλάστιγγα (ρυμοτομούμενα -εισφορές σε γη-χρήμα). Πολλές φορές ένα τοιχίο μπορεί και να μην είναι δεσμευτικό. Μπαίνει όμως στον πίνακα επικειμένων (δες αν υπάρχει στην μελέτη) αποζημιώνεται και φεύγει.

 

Δεν μας γράφεις πόσο μεγάλο είναι το οικόπεδο? Τι εισφορές σε γη και χρήμα έχει να δώσει ?? Απορώ πάντα πως ελέγχετε τους 10 πόντους?? Ποιο είνα το μέτρο σύγκρισης ? Το ξαναέγραψα. Ένας τσιμεντοπάσσαλος είναι Φ12min.. Πως μετρήθηκε αυτή η κορυφή? το κάτοπτεο δεξιά ή αριστερα ? (λίγο χιούμορ).

Όπως βλέπεις φίλε Τζων εγώ για να σε απαντήσω έγραψα 7-8 αράδες μέχρι τώρα και εσύ μόνο 2 1/2 και έβαλες το μισό θ'εμα. Αυτό που μέτρησες είναι απλώς η υφιστάμενη κατάσταση και τίποτα παραπάνω. Θα πάρεις τις συντεταγμένες του οικοπέδου σου, όπως προκύπτουν από την μελέτη, θα εξαρτηθείς από σημεία της μελέτης θα τις υλοποιήσεις και μετά θα μας πεις τα αποτελέσματα και θα σου πούμε τι πρέπει να κάνεις αν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Τα γράφω λίγο πιο αναλυτικά για να γινόμαστε έστω στο minimum χρήσιμοι στους νεώτερους. Μπορεί όμως και να μη πετυχαίνει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα..

 

δεν γινεται συγκριση μεταξυ αρχικου και τελικου

 

αφου το τελικο προκυπτει μετα την αφαιρεση της εισφορας σε γη

 

[υποψιαζομαι οτι-μαλλον- δεν μπορεσαν να παρουν ολη την γη που αναλογουσε

 

αρα πρεπει να εχει και προσθετη εισφορα σε χρημα...

 

λεμε εμεις τωωωρα :smile:

 

nbr

καλημερα

 

εδιτ

JOHNYMAL

μηπως να κατεβαζες το σεντονι....

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν μέτρησες ελπίζω να το έκανες από το δίκτυο της ΠΕ, αν όχι ψάξε στάσεις ή τριγωνομέτρικα της. Υπάρχει περίπτωση ανεκτής απόκλισης σε περίπτωση που η ΠΕ συντάχθηκε από φωτογραμμετρικά διαγράμματα, ενδεχομένως να μην υπάρχουν και συντεταγμένες τελικών οικοπέδων.

 

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Οι μετρήσεις μου είναι κουμπομένες στις στάσεις του μελετητή, συντεταγμένες αρχικών και τελικών ιδιοκτησιών υπάρχουν.

Η ερώτηση διατυπωμένη ποιο σωστά είναι το σχέδιο πόλης μου δίνει μια αρχική ιδιοκτησία 180 τ.μ εγω  μετράω είναι 182,70 τ.μ, υπάρχει ποσοστό ανεκτής ανοχής ?

Επόμενο ειναι να αλλαζει η λίγο και η ρυμοτομία μου.

Link to comment
Share on other sites

O νόμος 1337/83 δεν έβαζε ποτέ θέματα ανοχής στα εμβαδά. Αυτό, ίσως, μπορούσε να διορθωθεί κατά την περίοδο που γινόταν η ανάρτηση που αφορούσε ακριβώς τα θέματα  των αποτυπώσεων δηλ.  εμβαδά, σχήμα κλπ.

Το συμβόλαιο που δόθηκε όταν έγινε η δήλωση ιδιοκτησίας τι αναφέρει για εμβαδόν?? κάτι πρέπει να γράφει? (εμένα το 180τμ μου φαίνεται πιο πιθανό). Τα όμορα είναι εντάξη(?), γιατί ο μελετητης έχει την αποτύπωση όλης της περιοχής και τακτοποιεί -εφαρμόζει όλη την περιοχή ταυτόχρονα.

Ο Πίνακας της πράξης επομένως ξεκινά με αρχική 180.00 μ2, άρα επ' αυτού γίνονται όλοι οι υπολογισμοί και δίνεται και το τελικό οικόπεδο ...που είναι ..πόσο ??

Οι συντ/νες του τελικού είναι καλές???

 

Όπως σου έγραψα και πιο πάνω μετά από τη κύρωση της πράξης ξεχνάς το παλιό οικόπεδο. Έχεις πλέον το κομμάτι οικοπέδου που σου δίνουν οι συντ/νες της πράξης. Χάσατε ημερομηνίες. Τώρα αν μπορείς εσύ να τεκμηριώσεις, με μία σωστή αποτύπωση, αφού κάνεις φυσικά έλεγχο και στα όμορα, ζητάς και μπορείς κάλλιστα να το κάνεις, διόρθωση (με διορθωτική πράξη) της 2ης στήλης του πίνακα που αυτό όμως συνεπάγεται και διόρθωση όλων των στηλών του πίνακα (η δεύτερη στήλη είναι η βασική στήλη για όλους τους υπολογισμούς) και ίσως χρειαστεί διόρθωση και των ομόρων οικοπέδων, αν δείξεις ή βρεις πως τα μέτρα αυτά κάποιος τα είχε ή καλύτερα τα έχει ακόμη ! Προσοχή.! Πρέπει να αποδείξεις ότι ΕΧΕΙΣ 182.70τμ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.