Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυθαίρετα: Κληρονομιές, μισθώσεις χωρίς βεβαίωση μηχανικού


jbosdas

Recommended Posts

Ρε παιδιά εγώ καταλαβαίνω ότι στους πλειστηριασμούς γίνεται κανονικά η εκποίηση χωρίς βεβαίωση, χωρίς τακτοποίηση. Τι πάει να πει ο υπερθεματιστής είναι υπεύθυνος μετά ? Πότε μετά ? Όποτε και να θελήσει ?

 

Θα μπορούσαν να ζητάνε βεβαίωση μηχανικού και το έξοδο να μπαίνει στην υπερθεματιστή. Δηλαδή.....να ρωτήσω κατί, δικηγόρος δεν μπαίνει, συμβολαιογράφος δεν μπαίνει ? Αυτούς ποιος τους πληρώνει στους πλειστηριασμούς ? Το ίδιο να ισχύει και για τις αυθαιρεσίες.

 

Το θέμα είναι ότι έτσι θα μεταβιβαστούν τέρατα εκτός σχεδίου. Δεν με νοιάζει για τα διαμερισματάκια της Αθήνας. Εκεί ας μπει και εξαίρεση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μην τα ψάχνεις!

Η συντεχνία των συμβολαιογράφων κάνει ..."θαύματα"!

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κατι. Δεν κάνει αναφορά σε Ταυτότητα ή ΜΣΔ  το άρθρο (Γρυλλακης τεσπα).Γιατί?Για πολιτικούς λόγους (ταυτότητα=χαρατσι κατά τα γνωστά ) ή γιατί θα έρθει εκ των υστέρων.Ελπίζω το δεύτερο μιας και η Ταυτότητα και ο Σ.Δ. θα πρέπει να λύσει διάφορα προβλήματα (σαν νομοι)  και να τεθούν σε ισχύ γιατί η επιτροπή σε 2 μήνες με τόσες παρατηρήσεις κτλ δεν προλαβαίνει και τα τρία μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά εγώ καταλαβαίνω ότι στους πλειστηριασμούς γίνεται κανονικά η εκποίηση χωρίς βεβαίωση, χωρίς τακτοποίηση. Τι πάει να πει ο υπερθεματιστής είναι υπεύθυνος μετά ? Πότε μετά ? Όποτε και να θελήσει ?

 

Θα μπορούσαν να ζητάνε βεβαίωση μηχανικού και το έξοδο να μπαίνει στην υπερθεματιστή. Δηλαδή.....να ρωτήσω κάτι, δικηγόρος δεν μπαίνει, συμβολαιογράφος δεν μπαίνει ? Αυτούς ποιος τους πληρώνει στους πλειστηριασμούς ? Το ίδιο να ισχύει και για τις αυθαιρεσίες.

 

Το θέμα είναι ότι έτσι θα μεταβιβαστούν τέρατα εκτός σχεδίου. Δεν με νοιάζει για τα διαμερισματάκια της Αθήνας. Εκεί ας μπει και εξαίρεση.

Μοιάζει να είναι η ίδια λογική με τις αποδοχές κληρονομιάς. Αν πλειοδοτήσει κάποιος θα πάρει το ακίνητο βάσει περιγραφής τίτλου και θα μετά θα είναι υπόλογος των αυθαιρεσιών στο ακίνητο που αγόρασε.

Αναφορικά με βεβαίωση μηχανικού για τα εκπλειστηριαζόμενα, πως θα μπορούσε ο μηχανικός να έχει πρόσβαση στο ακίνητο; Ο ιδιοκτήτης δεν θα συνεργαζόταν για να μπει μέσα μηχανικός. 

Link to comment
Share on other sites

οπως ειπε και ο παυλος

[με τις καλημερες μου]

".....και θα μετά θα είναι υπόλογος των αυθαιρεσιών στο ακίνητο που αγόρασε."

 

πολυ σωστα

 

"μετα" θα ειναι ιδιοκτητης

και "μετα" θα μπορει να τακτοποιησει

 

αλλα δεν θα εχει πληρωσει τπτ για αυτα τα επι πλεον τμ. κατα τον πλειστηριασμο.[πχ. Η/Χ]

 

Τα προβληματα υπαρχουν σε περιπτωση αυθαιρεσιων, οι οποιες  δεν  αντιστοιχουν  σε επι πλεον τμ

αλλα σε κατι διαμερισματωσεις, αλλαγης θεσης, μικροτερου οικοπεδου, παραβιασης Δ, που δεν φαινονται στην εκθεση πλειστηριασμου..

Στην περιπτωση αυτη,

ο  μονος τροπος ειναι καθε ενδιαφερομενος να ελεγξει το ακινητο με δικο του μηχανικο

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Δημήτρη.

Ο δικαστικός επιμελητής αν δεν κάνω λάθος μπορεί ακόμη και με συνδρομή αστυνομίας να εισέλθει στο ακίνητο προς υπόδειξη του στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους πλειοδότες, αν του παρεμποδίζεται η είσοδος;

Ο μηχανικός πως θα κάνει έλεγχο; Από ποιον θα πάρει την άδεια να εισέλθει στο ακίνητο και φυσικά με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό όταν συνήθως ο οφειλέτης δεν συνεργάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Κωδικας Πολιτικης Δικονομιας

Αρθρο 993 : Τρόπος κατάσχεσης
 

1. Η κατάσχεση γίνεται με τη σύνταξη έκθεσης από το δικαστικό επιμελητή μπροστά σ’ έναν ενήλικο μάρτυρα. Η κατάσχεση του ενυπόθηκου κτήματος μπορεί να γίνει είτε κατά του οφειλέτη είτε κατά του τρίτου κυρίου είτε κατά εκείνου που νέμεται με νόμιμο τίτλο το ενυπόθηκο κτήμα, αφού κοινοποιηθεί η επιταγή στον οφειλέτη και στον τρίτο. Η προθεσμία του άρθρου 926 αρχίζει από την τελευταία κοινοποίηση.

2. Οι διατάξεις των παραγράφων 1 εδ. β και 2 έως 4 του άρθρου 954 εφαρμόζονται και εδώ. Το κατασχεμένο ακίνητο πρέπει, ύστερα από επιτόπια μετάβαση του δικαστικού επιμελητή, να περιγράφεται με ακρίβεια ως προς το είδος, τη θέση, τα όρια και την έκτασή του, με τα συστατικά και τα παραρτήματα που κατασχέθηκαν, ώστε να μη χωρεί αμφιβολία για την ταυτότητά του. Αν για το ακίνητο που κατάσχεται προβλέπεται αντικειμενική αξία για τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης, η εκτίμηση δεν μπορεί να υπολείπεται της αξίας αυτής, όπως ισχύει κατά το χρόνο της κατάσχεσης.

3. Για την επιβολή της κατάσχεσης και την περιγραφή του ακινήτου ο δικαστικός επιμελητής έχει το δικαίωμα να εισέρχεται σε αυτό έστω και αν κατέχεται από τρίτο.

Link to comment
Share on other sites

αυτό  με  την  στατικη  επαρκεια   δεν  είναι  καλο  πως  να  παρει  στατικη  επαρκεια 

ένα  αυθαιρετο  εξ  ολοκληρου    αν  πρωτα  δεν  κανει  ενισχυση  ,  ποιος  θα  πιστοποιησει

τα  υλικα  κατασκευης   ,  και  αν  καποιος  προσπαθησει  να  κανει  ελενχους  καροτα  ,  μαζι  με  καποια  άλλη  μεθοδο , θα  απαιτηθουν  πολλα  χιλιαρικα  ευρω

σκεψου  να  προσπαθήσεις  να  κατασκευασεις  ξυλοτυπο  με  οπλισμους  , και  να  κανεις  στατικες  επιλυσεις  και  ενισχύσεις

μαλλον  οι  ανθρωποι  δεν  ξερουν  τι  σημαινει  στατικη  επαρκεια  η  στατικη  μελετη η  ενισχυση  η  νομιζουν  ότι  είναι  ένα  χαρτι  που  εκδιδουν  οι  σφραγιδοφόροι   τους  υπαλληλοι  ενός  υπουργείου  ..  respect  στην  ανοησια  και  την  ηλιθιοτητα . 

Edited by loser
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.