Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράταση μέχρι 30/11 στις εισφορές του 2016 για το τέως ΕΤΑΑ εξετάσει ο ΕΦΚΑ


Engineer

Recommended Posts

Παράταση πέντε -και όχι δύο (όπως αρχικά εξεταζόταν)- μηνών εξετάζει να δώσει ο ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΑΑ προκειμένου να καταβάλουν τις εισφορές τους για το 2016.

 

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΕΦΚΑ εξετάζει σήμερα να δώσει παράταση εώς 30/11 για την καταβολή των εισφορών του β΄εξαμήνου του 2016 για τους μηχανικούς και τους γιατρούς. Παράλληλα, εξετάζεται να δοθεί η ίδια παράταση για την καταβολή των εισφορών του 2016 για τους δικηγόρους.

 

Σύμφωνα με την εισήγηση την οποία αναμένεται να συζητήσει σήμερα ο ΕΦΚΑ "σύμφωνα με το προϊσχύον καθεστώς, οι εισφορές των ασφαλισμένων των τομέων ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ του τ. ΕΤΑΑ, των οποίων ο ΕΦΚΑ αποτελεί καθολικό διάδοχο από την 1-1-2017, καταβάλλονταν ανά εξάμηνο. Οι εισφορές του β’ εξαμήνου ήταν καταβλητέες μέχρι τις 31-12-2016, ωστόσο η προθεσμία καταβολής τους παρατάθηκε, με απόφαση του Δ.Σ του ΕΦΚΑ, για τις 31-3-2017.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με το προϊσχύον καθεστώς, οι εισφορές των ασφαλισμένων του τομέα ΤΑΝ του τ. ΕΤΑΑ, του οποίου ομοίως ο ΕΦΚΑ αποτελεί καθολικό διάδοχο από την 1-1-2017, καταβάλλονταν άπαξ κατ’ έτος. Οι εισφορές έτους 2016 ήταν καταβλητέες μέχρι τις 28-02-2017, ωστόσο η προθεσμία καταβολής τους παρατάθηκε, με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, για τις 31-3-2017.

 

Με νεότερη απόφαση Δ.Σ. ΕΦΚΑ στις 30-3-2017 η προθεσμία καταβολής των εισφορών για όλους τους τομείς π. ΕΤΑΑ παρατάθηκε έως 30-6-2017.

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι διανύεται το πρώτο έτος μετάβασης στο νέο σύστημα καταβολής μηνιαίων εισφορών, την υποχρέωση ταυτόχρονης καταβολής τρεχουσών εισφορών και εισφορών Β΄εξαμήνου 2016, για τα τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και έτους 2016, για το τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, τη δυνατότητα διατήρησης της εισπραξιμότητας και μη απώλειας ενεργών ρυθμίσεων, αλλά και την αναγκαιότητα διατήρησης δικαιωμάτων-ευεργετημάτων που είναι συνδεδεμένα με την καταβολή εισφορών, θα κατατεθεί σήμερα πρόταση για την περαιτέρω χρονική επέκταση της δυνατότητας καταβολής εισφορών έτους 2016, για τους ασφαλισμένους του τ .ΕΤΑΑ-ΤΑΝ και των εισφορών Β΄εξαμήνου 2016, για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ έως 30-11-2017.

 

Πηγή: http://www.capital.g...ia-to-teos-etaa

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Τελικά δόθηκε για όλους τους ΕΤΑΑτζήδες.

 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ κατά την σημερινή του συνεδρίαση, σε συνέχεια του αιτήματος που είχε υποβάλει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επιστολή του Προέδρου της Β. Αλεξανδρή, αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ έως τις 30/11/2017."

 

Πηγή.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Και γω θα συμφωνησω οτι οι παρατασεις δεν ειναι λυση.

Ειναι κοροιδα οσοι πληρωσαν στην ωρα τους.

Ας κανουν εναν διακανονισμο (πχ 12-24-36 δοσεις), ωστε να μπορεσουν οι συναδελφοι να πληρωσουν.

Link to comment
Share on other sites

Παρατάσεις, διακανονισμούς και λοιπές διευκολύνσεις μόνο για όσους έκαναν έναρξη επαγγέλματος, γραφείου, εταιρίας κ.λπ. από 01/01/2017 και μετά...οι υπόλοιποι να τα πληρώσουν μαζεμένα!

Αλλά ξέχασα εμείς είμαστε τα κορόιδα που πληρώνουμε...

Link to comment
Share on other sites

Το β16 το είχα πληρώσει τα Χριστούγεννα. Τα είχα τότε και ξεμπέρδεψα ούτε που θυμόμουν ότι υπήρχαν παρατάσεις.. Από εκεί και πέρα καλό είναι για τον κόσμο που δεν είχε εκείνη τη στιγμή να μπορέσει να τα δώσει αργότερα. Δεν βρίσκω κάτι κακό. Έτσι και αλλοως δεν τα γλυτώσεις τι σήμερα τι σε 5 μήνες πχ.. Φάουλ θα ήταν αν κάποιοι τα γλύτωναν και οι υπόλοιποι συνεπής πλήρωναν. Καλά έκαναν και έδωσαν παράταση στον κόσμο

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, εμένα κάτι δε μου "κολλαει"...

Αν είναι γύρω στον Αύγουστο να γίνει διακανονισμός για τις οφειλές (με x,y δόσεις)...

και αυτό αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές...

τότε αυτή που έχει πάρει παράταση δεν είναι ληξιπρόθεσμη...

και για να τηρηθεί ο διακανονισμός μετά τη λήξη της παράτασης θα πρέπει να πληρωθεί ολόκληρη...

Μήπως είμαι υπερβολικά καχύποπτος( ; ), επειδή φαντάζομαι ότι αν μπορούσε ο συνάδελφος να πληρώσει, μετά από μισό χρόνο παρατάσεις θα το είχε κάνει (στατιστικά σκέφτομαι/ πάντα θα υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που θα ωφεληθούν και καλώς για αυτές).

Link to comment
Share on other sites

Νταξ υπάρχει και μια λογική.. Αν ένας πχ δεν έχει σήμερα είναι οκ, αν δεν έχει σε 5 μήνες είναι πάλι οκ συμβαίνουν αυτά, αν δεν έχει πάλι σε ένα χρόνο και περιμένει εκ νέου παράταση οκ κάτι δεν πάει καλά και μάλλον δεν είναι οι εισφορές το πρόβλημα. Αλλα αυτό το ξέρει ο καθένας για τον εαυτό του πως κινείται

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.