Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ρύθμιση αυθαιρεσιών απο εργολάβο εν αγνοία των ιδιοκτητών


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

σύμφωνα με το Ν. 4178/13 την αίτηση για ρύθμιση τυχόν αυθαιρεσιών μπορεί να υποβάλλει μόνο ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ακινήτου ή ο νομίμως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 4178/13, ιδιοκτήτης νοείται και ο εργολάβος " ... για τις σε αυτόν περιερχόμενες συνεπεία εργολαβικού προσυμφώνου ιδοκτησίες ". Σε κάθε άλλη περίπτωση, προφανώς, δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση υπαγωγής στον Ν. 4178/13. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που την αίτηση υποβάλλει μή ιδοκτήτης? Υπάρχει κάποια διαδικασία ελέγχου απο τη μεριά του υπουργείου οτι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης είναι όντως ιδιοκτήτης? Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, έχω υπόψη μου περίπτωση που ο ίδιος ο εργολάβος προχώρησε σε ρύθμιση των αυθαιρεσιών, χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών, αφού ενέταξε στη ρύθμιση διαμερίσματα που βάσει προσυμφώνου δεν θα περιέρχονταν στον εργολάβο. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος κάτι παρόμοιο?  

Link to comment
Share on other sites

Ρώτησες μήπως ήδη  είχαν επιβληθεί πρόστιμα στο όνομά του

πριν την ισχύ των νόμων αυθαιρέτων?

(οπότε έτσι έχει το δικαίωμα)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι έχεις δίκιο ... Ευχαριστώ πολύ

 

Εγκύκλιος 4 (03/12/13): Ως φερόµενος ιδιοκτήτης νοείται και το πρόσωπο επί του οποίου έχουν επιβληθεί πρόστιµα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων µετά από αυτοψία, κατά τις κείµενες διατάξεις, ανεξαρτήτως του είδους και του ποσοστού εµπραγµάτου δικαιώµατος που έχει επί του ακινήτου. Σε αυτή την περίπτωση δεν απαιτείται η συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών για την υπαγωγή και µόνο, προκειµένου να ακολουθήσει η διαδικασία διαγραφής βεβαιωθέντων προστίµων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.