Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παρέμβαση ΤΕΕ για την ταλαιπωρία των μηχανικών από τον ΕΦΚΑ – Αδιανόητο εν έτει 2017 να μην βγαίνει ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα


Engineer

Recommended Posts

Παρέμβαση για την αδιανόητη ταλαιπωρία που υφίστανται οι διπλωματούχοι μηχανικοί από τον ΕΦΚΑ έκανε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Έφη Αχτσιόγλου και Τάσο Πετρόπουλο, μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.

 

Στην επιστολή καταγγέλλεται ότι λόγω αδυναμίας των υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ δημιουργούνται τριτοκοσμικές εικόνες και οι μηχανικοί υφίστανται πολύωρη ταλαιπωρία καθημερινά προκειμένου να εκδίδουν κάθε μήνα βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας.

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά:

 

«Είναι αδιανόητο εν έτει 2017 να μην μπορούν να επικοινωνήσουν δύο ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΦΚΑ.

 

Είναι αδιανόητο να ζητούν από όσους λίγους μηχανικούς καταφέρνουν, μετά την λαίλαπα των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να ταλαιπωρούνται κάθε μήνα επί ώρες για να πάρουν ένα χαρτί που μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά χωρίς φυσική παρουσία.

 

Επί ένα χρόνο προετοίμαζαν το νέο ασφαλιστικό και επί επτά μήνες τώρα δεν έχουν καταφέρει να συνδέσουν δύο ηλεκτρονικά συστήματα.

 

Πόσο καιρό νομίζουν ότι έχουν για να κάνουν τα αυτονόητα;

 

Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, που μιλάει, όπως πρόσφατα στο συνέδριο του Economist, για τις μεταρρυθμίσεις, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, για το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και τη δίκαιη ανάπτυξη, ότι το 2017 στην Ελλάδα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν δύο ηλεκτρονικά συστήματα και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας αναγκάζεται να ταλαιπωρείται καθημερινά, σε τριτοκοσμικό επίπεδο, στον ΕΦΚΑ;

 

Γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι διπλωματούχος μηχανικός, ότι αν ήθελε να βγάλει ασφαλιστική ενημερότητα θα έπρεπε να πάρει ο ίδιος νουμεράκι και να σταθεί επί ώρες στην ουρά των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ;

 

Δεν φτάνει που μας επέβαλαν δυσβάσταχτες εισφορές, θέλουν να τους παρακαλάμε, με την φυσική μας παρουσία, να κάνουν τη δουλειά τους.

 

Αναρωτιέμαι πραγματικά: δεν υπάρχει τσίπα και φιλότιμο;»

 

Αναλυτικότερα, στην αυστηρή επιστολή, με έντονο ύφος, το ΤΕΕ ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί είναι αναγκασμένοι να προσέρχονται καθημερινά στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, προκειμένου να αποκτήσουν (μετά από πολύωρη αναμονή) βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας μέγιστης διάρκειας ενός (1) μηνός, παρά το ότι έχουν προηγουμένως εξοφλήσει την ανάλογη εισφορά τους, ώστε να έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν την – έτσι κι αλλιώς ελάχιστη – επαγγελματική τους δραστηριότητα.

 

Το πρόβλημα, από όσα γνωρίζει το ΤΕΕ, αναφέρεται στην επιστολή, οφείλεται στην αδυναμία επικοινωνίας δύο ηλεκτρονικών συστημάτων του ίδιου φορέα, του ΕΦΚΑ, δηλαδή του ηλεκτρονικού συστήματος του πρώην ΤΣΜΕΔΕ (που είναι πλέον υπηρεσία του ΕΦΚΑ) με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα εισφορών του ΕΦΚΑ.

 

Η επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ καταλήγει ότι «προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στην καθημερινότητα των μηχανικών – μελών μας και να μη δημιουργούνται τριτοκοσμικές εικόνες στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, παρακαλούμε για τις αναγκαίες ενέργειες για τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων, ώστε η ασφαλιστική ενημερότητα πλέον να εκδίδεται ηλεκτρονικά και να διαρκεί 6 (έξι) μήνες».

 

Πηγή: http://web.tee.gr/ei...n-apo-ton-efka/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πρόεδρε καλά τα λες όσον αφορά το ΤΜΕΔΕ αλλά για την βεβαίωση πειθαρχικού???

Ούτε αυτή βγαίνει ηλεκτρονικά ούτε καν με ηλεκτρονική αίτηση [email/fax] (έχω υποβάλλει αίτηση με email εδώ και πολλούς μήνες και ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση) αλλά μόνο με φυσική παρουσία σε περιφερειακό ΤΕΕ (έτσι πήρα την βεβαίωση τελικά).....

Link to comment
Share on other sites

λες αυτή που δίνει το τεε ότι δεν έχεις καταδικαστεί;

 

Αν λες την ίδια εμένα δύο φορές που χρειάστηκα μέσω email μου την έστειλαν την ίδια μέρα (και σήκωναν και το τηλέφωνο)

 

 

(Βασική προϋπόθεση να μην χρωστάς....αν χρωστάς δεν ξέρουν αν έχεις καταδικαστεί :P )

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτήν λέω.... Ακόμα περιμένω.....

Αλλά εφόσον σε άλλους την στέλνουν με email μάλλον κάτι έγινε με εμένα :(   (όχι δεν χρωστούσα αλλά και να χρωστούσα ας με το έλεγαν...)

Link to comment
Share on other sites

Για τα δημόσια έργα από τον Ν.4412/16

Για τα λοιπά... δεν γνωρίζω...

 

Αλλά είμαστε off topic!!!!

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Την στέλνουν με μειλ [email protected] τη βεβάιωση πειθαρχικού και μάλιστα άμεσα.

 

Μία αίτηση θέλουν. Δείτε εδώ κάτω κάτω είναι.  http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/kem

Link to comment
Share on other sites

Την στέλνουν με μειλ [email protected] τη βεβάιωση πειθαρχικού και μάλιστα άμεσα.

 

Μία αίτηση θέλουν. Δείτε εδώ κάτω κάτω είναι.  http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/kem

Όσον αφορά για την ταχύτητα έκδοσης της βεβαίωσης να το επιβεβαιώσω και εγώ.

Χρειάστηκε να την πάρω 2 φορές (λόγω λήξης) και την παρέλαβα στο e-mail την ίδια μέρα της κατόπιν της ηλεκτρονικής αίτησης με το τρόπο που αναφέρει ο συνάδερφος. Τώρα για την ασφαλιστική ενημερότητα απλά απαράδεκτες καταστάσεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.