Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το μεγαλύτερο παγκοσμίως σύστημα μπαταριών από την Tesla για αιολικό πάρκο στην Αυστραλία


Engineer

Recommended Posts

Αναβαθμίζει η Tesla την παρουσία της στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ, με τη συμφωνία κατασκευής του μεγαλύτερου συστήματος μπαταριών στον κόσμο, για το αιολικό πάρκο της Hornsdale Wind Farm στην ομώνυμη περιοχή της Αυστραλίας.

 

Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Δεκέμβριο, ενώ θα αποτελείται από συστοιχίες της μπαταρίας Powerpack, δηλαδή του εμπορικού μοντέλου της εταιρείας που προορίζεται για υποδομές με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, είτε βρίσκονται εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης, είτε συνδέονται στο δίκτυο και χρησιμοποιούν την μπαταρία ως εφεδρική λύση σε περίπτωση μπλακάουτ.

 

Το σύστημα θα έχει ισχύ 100 MW και θα αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια από το πάρκο τις ώρες μέγιστης παραγωγής στο σύστημα, ώστε να τη διοχετεύει όταν το δίκτυο τη χρειάζεται. Αν και θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες έως και 30.000 νοικοκυριών περίπου, στόχος είναι να βοηθά στην ευστάθεια του δικτύου, συνεισφέροντας σε ηλεκτρική ενέργεια τις ώρες μέγιστης ζήτησης.

 

Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο σύστημα αποθήκευσης που θα κατασκευάσει η Tesla, καθώς ήδη μία τέτοια εγκατάσταση χρησιμοποιείται σε φωτοβολταϊκό πάρκο σε νησί στη Χαβάη.

 

Πηγή: http://www.insomnia....αριών-απ-r14455

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.