Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σε οριακά επίπεδα η ζήτηση ενέργειας, η ζήτηση αναμένεται να αγγίξει τα 10.000 MW


Engineer

Recommended Posts

Σε οριακά για το σύστημα επίπεδα αρχίζει ανεβαίνει η ζήτηση ηλεκτρισμού, καθώς έρχεται ο δεύτερος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού και τα κλιματιστικά δουλεύουν στο φουλ.

 

Η ζήτηση σήμερα Τρίτη 11/7 αναμένεται στις 9 το βράδυ να αγγίξει τα 10.000 MW και μαζί με τη ζήτηση άνοδο εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει η χονδρική τιμή ηλεκτρισμού, αφού η Οριακή Τιμή Συστήματος ήδη διαμορφώνεται πάνω από τα 62 ευρώ/MWh για 13 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και ξεπερνά τα 50 ευρώ/MWh για 9 ώρες.

 

Με βάση τις εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος για το τρέχον διάστημα έχει εξασφαλίσει αυξημένες εισαγωγές από τη Βουλγαρία, η ζήτηση προβλέπεται να φθάσει στα 8.360 MW στις 9 το βράδυ, την ώρα που θα έχουν “σβήσει” τα φωτοβολταϊκά. Η ηλιακή ενέργεια που διοχετεύεται στο σύστημα την περίοδο αυτή φθάνει τα 1.600 MW κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Στις 9.00 μμ έχει προγραμματιστεί να ενταχθούν στο σύστημα τα υδροηλεκτρικά με ισχύ 1.908 MW. Στη συνέχεια η συμμετοχή τους θα αποκλιμακωθεί, στα 1768 MW, καθώς η ζήτηση θα μειώνεται όσο βραδιάζει.

 

Πηγή: http://www.businesse...πίπεδα-η-ζήτηση

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.