Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η Γερμανία θα προσθέσει 900 μεγαβάτ υπεράκτιας αιολικής παραγωγής το 2017


Engineer

Recommended Posts

Η υπεράκτια αιολική ανάπτυξη της Γερμανίας επιταχύνεται, έχοντας ήδη φέρει σε λειτουργία 626 μεγαβάτ νέας υπεράκτιας αιολικής παραγωγής το πρώτο εξάμηνο του 2017, και αναμένοντας συνολικά 900 μεγαβάτ από νέες εγκαταστάσεις μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση από βιομηχανικές ομάδες. Εάν η Γερμανία φτάσει τα 900 μεγαβάτ το 2017, θα υπερβεί τα 818 που προστέθηκαν το 2016 και αποτελούσαν το προηγούμενο ρεκόρ.

 

Με το σημερινό ρυθμό επέκτασης, η Γερμανία βρίσκεται σε καλό δρόμο να ξεπεράσει τους κυβερνητικούς στόχους που όριζαν 6.500 μεγαβάτ νέας αιολικής παραγωγής ως το 2020, αναφέρει η ανακοίνωση της βιομηχανίας. Η εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική παραγωγή της χώρας βρίσκεται ήδη στα 4.729 μεγαβάτ από 1.055 ανεμογεννήτριες.

 

Οι βιομηχανικές ομάδες αναφέρουν επιπλέον ότι η υπεράκτια αιολική βιομηχανία απομακρύνεται από την εποχή των δαπανηρών επιδοτήσεων ώστε να καταστεί περισσότερο εμπορικά βιώσιμη και να μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές.

 

«Αυτή η αλλαγή προσφέρει στην επόμενη κυβέρνηση τη δυνατότητα να ανεβάσει τους στόχους επέκτασης στα τουλάχιστον 20 γιγαβάτ αιολικής ενέργειας έως το 2030 και σε τουλάχιστον 30 γιγαβάτ έως το 2035, αξιοποιώντας το οικονομικό και βιομηχανικό πολιτικό δυναμικό της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Τα αιολικά πάρκα της Γερμανίας παρήγαγαν 8,48 τεραβατώρες ηλεκτρισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, παράγοντας περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι δημιουργήθηκε σε όλο το 2015 (8,29 τεταβατώρες).

 

Πηγή: http://www.naftempor...ragogis-to-2017

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.