Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επανεκκίνηση του διαγωνισμού για τα 12 αιολικά πάρκα από την ΔΕΗΑΝ


Engineer

Recommended Posts

Αναβιώνει το έργο για την κατασκευή των 12 αιολικών πάρκων από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Πιο συγκεκριμένα, τα αιολικά σε Μαμάδο Τήνου και Μονή Τοπλού Κρήτης μπαίνουν εκ νέου σε τροχιά υλοποίησης ως ξεχωριστά έργα, όπως φαίνεται κι από την πρόσφατες προσκλήσεις ενδιαφέροντος της ΔΕΗΑΝ, για συμμετοχή σε Διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη, προσφορά. Κριτήριο για την ανάδειξη αναδόχου θα αποτελέσει η βέλτιστη σχέση ποιότητας–τιμής στο νέο αιολικό πάρκο της Τήνου αλλά και έργο repowering της Μονής Τοπλού, συνολικής ισχύος 12 MW (4,5 MW και 7,5 MW αντίστοιχα) και συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού, κατά τη μελέτη της Αναθέτουσας Αρχής, 19,62 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

 

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί διαγωνισμός από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την ανακατασκευή (repowering) αλλά και τη δημιουργία 12 αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 31,8 MW σε Αιγαίο, Εύβοια και Κρήτη, ο οποίος κρίθηκε τελικά άγονος με την εταιρεία να επανασχεδιάζει την διεξαγωγή των σχετικών διαδικασιών με καλύτερους όρους που θα εξυπηρετούσαν την υλοποίηση του έργου.

 

Βάσει του νέου σχεδιασμού, η ΔΕΗΑΝ ομαδοποίησε τα υπολειπόμενα 10 αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 19,8 ΜW, σε ένα ανεξάρτητο «πακέτο». Πρόκειται για τα: Μαρμάρι Ευβοίας, Περδίκι Ικαρίας, Άγιο Ιωάννη Καρπάθου, Σιγρί Λέσβου, Βίγλα Λήμνου, Λακάκια Πυθαγορείου Σάμου, Μελανιό και Ποταμιά Χίου, Προφήτη Ηλία Ψαρών, και Τηγάνι Μυκόνου (νέο) με συνολικό προϋπολογισμό 28,14 εκατ. ευρώ. Ελπίδα όλων είναι η επιτυχία των νέων διαγωνιστικών διαδικασιών που θα ενισχύσουν τις εγκαταστάσεις πράσινης ενέργειας σε Αιγαίο και Κρήτη. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών έχει οριστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....a-apo-tin-deian

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.