Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπερύψωση βάσης από οπλισμένο σκυρόδεμα


Recommended Posts

Ο ιδιοκτήτης θέλει να φτιάξει μια βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα. Θα βάλει τροχοβίλα κάποια στιγμή (του εχω εξηγήσει οτι θα ειναι αυθαιρετη κτλ, τελοσπαντων δεν μας αφορα!). Επίσης θελει καποια στιγμή (ακομά πιο αργοτερα) να χτισει την ανωδομή, οποτε η βάση θελει να εχει κάποια υπερύψωση από το φυσικό έδαφος. 

Το ερώτημα ειναι αν η κατασκευή μόνο της βάσης θεωρείται διαμόρφωση εδάφους ακαλυπτου χωρου οπότε και το υψος της επιφάνειας της βασης δεν θα μπορει να υπερβεί το 1.5 μετρο από το φυσικό έδαφος. Κι αν η κατασκευη θεωρείται διαμορφωση εδάφους μπορω να κατασκευάσω περα από την βαση και εξώστη;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όχι δεν θεωρείται διαμόρφωση εδαφους.Πάντως δεν μας λές αν έχεις αδόμητο οικόπεδο/γηπεδο.Αν θες να βγάλεις κάποια άδεια κτλ

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

 Αδόμητο είναι το οικόπεδο και η άδεια είναι για κατασκευή βάσης από οπλισμενο σκυρόδεμα. Το ερωτημα είναι τι θεωρείται αυτή η κατασκευή από τη στιγμή που δεν υπάρχει δόμηση και υπολογίζεται με αναλυτικό. Και σε ποιους περιορισμούς υπόκειται πέρα από την υποχρεωτική φύτευση. Κυρίως με προβληματίζει το ύψος της επιφάνειας της βάσης από το έδαφος. Αν γινόταν κτίσμα θα μας ενδιεφερε το ύψος του κτίσματος, τώρα που έχουμε μόνο τα θεμέλια και ας πουμε την πλάκα ισογείου τι;

 

Η κατασκευή θα αποτελείται από θεμελίωση, περιμετρικά τοιχια μέχρι κάποιο ύψος, μπάζωμα του κενού που θα προκυψει και έδραση της υπερυψωμένης πλάκας.

Edited by redshift
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη θελεις να βγαλεις αδεια για την υπερυψωμενη βαση (ας πουμε θεμελιωση); Για να καταλαβουμε. Δεν μπορει να θεωρηθει διαμορφωση εδαφους, θα μπορουσε με προυποθεσεις αν υπηρχε μεγαλη κλιση ...νομιζω 20%

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

επειδή έχω την υπόνοια, που πηγαίνει το πράγμα...

 

Θέλει ο συνάδελφος να βγάλει μια άδεια για μια εδαφόπλακα, ώστε ο ιδιοκτήτης-πελάτης του, να τοποθετήσει ομορφα κι ωραια το επόμενο καλοκαίρι καμμια τροχοβίλα, κανα ξύλινο σπιτάκι, κάνα προκάτ, κανα κοντείνερ...

 

Πέφτω μέσα;  (εκει πηγαίνει το μυαλό μου τουλάχιστο, στην Ελλάδα ζούμε).

 

Εάν λοιπόν πέφτω μέσα, δεν ειναι η σωστή άδεια. Διοτι εφόσον εδραθεί κατι πάνω, μιλάμε για δομηση, κάλυψη κτλ κτλ κλτ.

Link to comment
Share on other sites

Ποια υπόνοια? Το ανεφερα καθαρα στο πρώτο μηνυμα που παει το πραγμα!  :)

 

Γενικα θα αρνούσασταν να προχωρήσετε στην εκδοση μιας νομιμης αδειας και στην κατασκευή μια επισης νομιμης κατασκευής με κριτηριο το πως θα την χρησιμοποιησει ο ιδιοκτητης αργοτερα? Φιλοσοφικα (και υπαρξιακα) ερωτηματα του επαγγελματος.

 

Τελοσπαντων, δεν θα το αντιμετωπίσω ως διαμορφωση περιβαλλοντος χώρου, οπως καποιοι συναδερφοι ανεφεραν παραπανω. Σε καποια σημεια λογω της μικρης κλισης του εδάφους μπορει να ξεπερασει το 1.5μ το υψος πλακας από το εδαφος. Θα ενημερωσω το thread για οσους τους ενδιαφερει η περιπτωση.

Edited by redshift
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Tέτοια διαμόρφωση θα πρέπει να έχει σκοπό τη δόμηση σύμφωνα με το άρθρο 4 ν. 4067 όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 4β άρθρ. 20 ν. 4258/14. Οπότε μπορείς να προβείς  σε άδεια δόμησης κτιρίου και έτσι να κατασκευαστεί σε πρώτη φάση νόμιμα η θεμελίωση (η λεγόμενη "πλατφόρμα" για τον πολύ κόσμο) και στη συνέχεια στο χρόνο ισχύος να αποπερατωθεί η οικοδομή.

Μια άδεια που εκδίδεται για διαμόρφωση εδάφους (χωρίς μπετά, τοίχους κλπ) με μέγιστη στάθμη +0,80 είναι με γνωστοποίηση εργασιών προ 48 ωρών.

Link to comment
Share on other sites

Όπως προαναφέρθηκε, άδεια δόμησης με αναλυτικό στους υπολογισμούς.... Καλό θα ήταν επίσης να κατασκευαστεί σε τέτοια θέση, ώστε το μελλοντικό αυθαίρετο να μην πάσχει τουλάχιστον από πλάγιες αποστάσεις ή να μην ζοριστεί στο μέγιστο ύψος μήπως και αλλάξει μυαλά ο ιδιοκτήτης και κάνει μελλοντικά αναθεώρηση της άδειας για νόμιμη οικοδόμηση της ανωδομής (λέμε τώρα...)

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Στο διάγραμμα κάλυψης τι θα δείξει?έτσι από περιέργεια.Αφού θέλει μόνο την βάση δεν θέλει κτίριο.Θα μετρήσει στην δόμηση η κατασκευή-πως θα χαρακτηριστεί? Πχ η περίφραξη θα είανι περίφραξη και ας μην έκτισε κτίριο τούτο εδώ ? Γιατί δεν πάει να βγάλει μια άδεια τώρα να ξεμπερδεύει  πχ για 20 τμ αφού θα μπεί που θα μπεί στην διαδικασία της άδειας δόμησης (το κατάλαβα οτι δεν θέλει όπως είπες αλλά τόσο πιά)?

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρω και παραπάνω, τέτοια κατασκευή αν δεν είναι μέρος άδειας ανέγερσης (δηλαδή είτε μπαζωμένη βεράντα, είτε υπερύψωση θεμελίωσης) κτιρίου δεν αδειοδοτείται αυτόνομα. Θα πρέπει να καταθέσει μελέτες για άδεια δόμησης κτιρίου. 

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.