Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επίδομα ανεργίας σε επαγγελματίες και του ΕΤΑΑ ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας


Engineer

Recommended Posts

Αφού κλείσαμε και αλλάξαμε χώρα, τώρα θυμήθηκαν το κλείσιμο βιβλίων χωρίς συνεχή ασφαλιστική επιβάρυνση, χωρίς διαγραφή από ΤΕΕ και επίδομα ανεργίας. Τόσα χρόνια που βγάζαμε 5 και δίναμε 10 ήταν καλά.

 

Και πολλά άλλα πράγματα τα θυμούνται πολύ μετά και εφαρμόζονται ετεροχρονισμένα στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι μπλοκάκηδες, που δούλευαν χρόνια σε κατασκευαστικές, και ήταν εκ των πραγμάτων εκτός της αγοράς ιδιωτικών έργων και υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν φάει γερά "κανόνια" από τους πρώην εργοδότες τους και έχουν μείνει για πάρα πολλούς μήνες απλήρωτοι. Αυτό το μέτρο τουλάχιστον θα τους βοηθήσει να σταθούν λίγο και να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα. Όπως και να το κάνουμε είναι διαφορετικό να μην έχεις λαμβάνειν τίποτα και διαφορετικό να έχεις έστω ένα μικρό βοήθημα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο τρελό που τα θεωρούμε καλά νέα ή έστω ανακουφιστικά, μιας και το ζητούμενο θα ήταν να μην είναι οι μισοί συνάδελφοι άνεργοι ή ετεροαπασχολούμενοι ή μετανάστες. όπως και να εχει η κατάργηση της υποχρεωτικής πληρωμής βάσει ιδιότητας και μόνο είναι σωστή. Τώρα για το επίδομα, ας δούμε και τι θα ζητουν.

 

Με βάση την εμπειρία διασύνδεσης εφκα -τσμεδε ως τώρα, και το ρυθμό χορήγησης άλλων "παροχων" (όπως το επίδομα γέννας 800Ε που ακόμα χορηγούν του ...2015!!!) εγώ κρατώ μικρό καλάθι για το πότε και πώς θα γινουν εφαρμόσιμα όλα αυτά. 

Ίσως -λεω εγω υποθετικα - μέχρι τα μέσα του 2018 εν όψει πιθανόν εκλογών να τα καταφέρουν. 

Μες το μυαλό μου είσαι.Ξέρεις επίσης πλησιάζει η ΔΕΘ πρέπει να πουν κάτι ε?Δεν τους έχει κάτσει καλά γιατί μετά τον Ιούλιο βγαίναν να πανηγυρίσουν για να ανεβάσου ποσοστά.Δεν τους έκατσε.Βγαίνουν αγορές απλά για να πουν οτι βγήκαν (συμβολικά καλό ήταν αλλά μόνο μπράβο πήραν) δεν τους κάθετε καλά.όπως βλέπετε όποιος κάτσει σε καρέκλα δύσκολα σηκώνεται και μάλιστα αν έχει και ροδάκια σε πάει από αρσιτερά δεξια και τούμπαλιν.Η πραγματικότητα όμως λέει οτι καλοκαίρι όλα οκ δούλευει ο κόσμος λόγω τουρισμού κτλ (ο τουρισμός ανεβαίνει λόγω γεωπολιτικών συγκυριών και όχι λόγω ανταγωνιστηκότητας οικονομίας μας) .Το χειμώνα είναι δύσκολα τα πράγματα και το ξέρουν.Η πραγματική σφαγή θα γίνει του χρόνου αλλά η έναρξη της αρχίζει από τέλος Σεπτεμβρίου

Link to comment
Share on other sites

Το να δοθεί επίδομα ανεργίας σε περισσότερο κόσμο δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το να βγούμε ξανά στις αγορές. Θα αυξηθούν λίγο οι εισφορές ΟΑΕΔ αυτών που βγάζουν πάνω από 20,000 ατομικό ή 30,000 οικογενειακό και θα βρεθούν τα λεφτά, όπως έγινε και με τον Έφκα. Επίσης το να αναγνωριστούν οι επιτηδευματίες σαν εργαζόμενοι αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της αριστεράς, ενώ οι αγορές ποτέ δεν ήταν και στην πραγματικότητα λίγοι παρακολουθούν το αν τελικά βγήκαμε. Ενώ το πρώτο αφορά χιλιάδες κόσμο που "γεννήθηκε" με αυτό το αίτημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ερωτηση: Προς το παρον για να δικαιουται κανεις το επιδομα αρκει να κλεισει το μπλοκακι στην εφορια ή πρεπει να διαγραφει και απο τον ασφαλιστικο φορεα - χασει την ιδιοτητα του μηχανικου? Αν ισχυει το δευτερο, προβλέπεται να αλλαξει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημερα.

Να ρωτήσω ,τελικά δικαιούνται οι αυτοαπασχολουμενοι  μηχανικοι επιδοματος οαεδ.Γιατί από την ιστοσελιδα του οαεδ,αυτο δεν φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, ποιές προυποθέσεις υπάρχουν για την καταβολή επιδόματος; Υπάρχει όριο στο εισόδημα των προηγούμενων ετών προκειμένου να μπορεί να εγγραφεί στον ΟΑΕΔ για επίδομα μηχανικός πρώην ΔΠΥ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ρώτησα σήμερα στο γραφείο του ΟΑΕΔ εάν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με τη λήψη επιδόματος από μηχανικούς οι οποίοι κλείνουν τα βιβλία τους και μου απάντησαν ότι προς το παρόν δεν δικαιούμαστε τίποτα.

 

Edit: Ήμουν με Δ.Π.Υ παρ.9, άρθρ.39

Edited by civeng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.