Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα 20 έργα που θα φέρουν την ανάπτυξη σύμφωνα με τον ΣΕΒ


Engineer

Recommended Posts

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, θα πρέπει οι πρωτοβουλίες να ανακοινωθούν όλες μαζί, σαν ένα πακέτο δράσεων, έτσι ώστε να σηματοδοτήσουν μία οριστική αλλαγή υποδείγματος σε σχέση με τις πρακτικές του παρελθόντος.

 

 

Εάν τα έργα αυτά γίνουν με τους ρυθμούς της δημόσιας διοίκησης και με κρατικούς πόρους (που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν), τότε θα πρέπει να περιμένουμε για δεκαετίες (ή όταν ο Αντετοκούνμπο γίνει παππούς, κατά το ευφυολόγημα Τσακαλώτου σε σχέση με την πρόβλεψη Thomsen για την πτώση της ανεργίας), ενώ η οικονομία θα φυτοζωεί και οι νέοι άνθρωποι θα φεύγουν για να δουλέψουν στο εξωτερικό. Γι’ αυτό, λοιπόν, πρέπει να επιδιωχθεί όλα αυτά τα έργα να γίνουν με ιδιωτικά κεφάλαια που θα δημιουργήσουν οικονομική δραστηριότητα για όλους, και ιδίως για τις επιχειρήσεις που παράγουν διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα. Τα 20 έργα που προτείνει ο ΣΕΒ είναι τα εξής:

 

 

 

1. Μεταφορά της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας από τον Πειραιά στο Λαύριο, με ανάλογη ανάπτυξη των μεταφορικών διασυνδέσεων με την Αθήνα και τον Πειραιά. Επέκταση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού του Πειραιά στα Μέγαρα. Ανάπτυξη του Πειραιά ως ναυτιλιακό/χρηματοοικονομικό κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου, ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων και ασφαλιστικών εργασιών, υπηρεσιών Νηογνώμονα, κ.ο.κ.

 

2. Παραχώρηση/ΣΔΙΤ δραστηριοτήτων λιμένων, αεροδρομίων και μαρινών σε ιδιώτες επενδυτές.

 

3. Ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου υδατοδρομίων.

 

4. Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής και αύξηση χωρητικότητας της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Ιταλίας.

 

5. Δημιουργία Χρηματιστηρίου Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

 

6. Έξυπνα δίκτυα και μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας για ενεργειακή εξοικονόμηση σε δημόσια κτίρια, κατοικίες και επιχειρήσεις.

 

7. Ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών και δίκτυο οπτικών ινών ανοικτής πρόσβασης μέχρι το σπίτι.

 

8. Δημιουργία στο Θριάσιο του πρώτου ολοκληρωμένου πάρκου εφοδιαστικής στην Ελλάδα, διασυνδεδεμένο με το λιμάνι του Πειραιά και το τρένο.

 

9. Δημιουργία στην Θεσσαλονίκη (Στρατόπεδο Γκόνου) του δεύτερου ολοκληρωμένου πάρκου εφοδιαστικής στην Ελλάδα, με έμφαση στα agro-logistics, διασυνδεδεμένο με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το τρένο, και την Εγνατία Οδό.

 

10. Ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού άξονα Κρήτης.

 

Η Ελλάδα έχει δυνητικά πολλά έργα υποδομών και ιδιωτικοποιήσεων προς αναζήτηση επενδυτών και χρηματοδότησης.

 

11. Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης αστικών αποβλήτων, επεξεργασία λημμάτων κ.λ.π.

 

12. Ανάπτυξη συστημάτων ύδρευσης-αποχέτευσης-άρδευσης σε όλη την χώρα με την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ.

 

13. Ψηφιακές υπηρεσίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, στις επιχειρηματικές συναλλαγές, στη Δικαιοσύνη, στα λιμάνια, στην πολεοδομία, το Κτηματολόγιο, τους Δασικούς Χάρτες, Τράπεζα Γης, Δασολόγιο, Σύστημα Διαχείρισης Δασών.

 

14. Αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας με επενδύσεις που καθυστερούν λόγω ανεπαρκούς πλαισίου αδειοδότησης και χωροταξικού σχεδιασμού.

 

15. Δημιουργία Τεχνόπολης στην Αττική για την εγκατάσταση ερευνητικών δραστηριοτήτων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και οικιστικού/εμπορικού ιστού.

 

16. Δημιουργία Χρηματοπιστωτικού Κέντρου στην Αθήνα για την εγκατάσταση μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων, επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης της μεγάλης περιουσίας, καθώς και ασφαλιστικών εταιρειών, για την εξυπηρέτηση πελατείας στην ευρύτερη περιοχή, με ανάδειξη του ρόλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η δραστηριότητα μετατοπίζεται και προς την χώρα μας λόγω γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

 

17. Ανάπλαση αστικών οικιστικών και εμπορικών περιοχών σε παρακμή, με την χορήγηση στοχευμένων φορολογικών κινήτρων.

 

18. Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής (από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο) για οικιστική και εμπορική κατασκευαστική δραστηριότητα.

 

19. Ανάπτυξη και προώθηση της παραθεριστικής κατοικίας, τουριστικών υποδομών εναλλακτικού τουρισμού και οικιστικών χωριών για συνταξιούχους.

 

20. Δημιουργία Πολυχώρων Ψυχαγωγίας και Εκπαίδευσης θεματικού χαρακτήρα με βάση την Αρχαία Ελλάδα, όπως το Μουσείο Δημοκρατίας, Μουσείο Εμπορίου, Μουσείο Βιοτεχνίας κ.λ.π. που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τουριστών.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....fona-me-ton-sev

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι το προβλημα?

 

Τα παρακατω τι εργα ειναι ακριβως?? (και πολλα απο τα υπολοιπα...)

 

13. Ψηφιακές υπηρεσίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, στις επιχειρηματικές συναλλαγές, στη Δικαιοσύνη, στα λιμάνια, στην πολεοδομία, το Κτηματολόγιο, τους Δασικούς Χάρτες, Τράπεζα Γης, Δασολόγιο, Σύστημα Διαχείρισης Δασών.

 

14. Αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας με επενδύσεις που καθυστερούν λόγω ανεπαρκούς πλαισίου αδειοδότησης και χωροταξικού σχεδιασμού.

 

 

Ολο μλκς ειμαστε...

Αερολογιες και τιποτα αλλο..

 

Οριστε ο ΒΟΑΚ.

 

20λέπτα μετα απο το ατυχημα περασα απο το σημειο...

Link to comment
Share on other sites

To 13 σημαίνει ότι βλέπεις ένα χώρο και με ψηφιακό τρόπο μαθαίνεις , τι χρήση έχει , αν χτίζει , πόσο χτίζει και πολλά άλλα που σήμερα είναι επτασφράγιστα μυστικά ...

 

Το 14 επίσης σημαίνει ότι όταν έχεις κάτι αξιοποιήσιμο μπορείς σχετικά γρήγορα να δεις τι μπορείς να εξορύξεις με ποιό τρόπο και όλα τα υπόλοιπα θέματα που απαιτούνται χωρίς να κρέμεσαι από τα γερόντια της Πανεπιστημίου και τους τοπικούς συλλόγους σφραγίδες πρόωρων συνταξιούχων του δημοσίου και άλλους αρακτούς...

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαινω πολυ καλα τι σημαινουν, αλλα δεν αποτελουν εργο...

 

Προσθεσε και αλλο ενα απο μενα.

Αναδιαρθωση Δημοσιας Διοικησης και Υπηρεσιων.

 

Βαλτο στο 21 και κατι τρεχει στα γυφτικα...

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Κουραφέξαλα, αερολογίες, σε δουλειά να βρισκόμαστε, μασαμπούκα ορισμένων, τρία πουλάκια κάθονταν, πάει η μαμακία σύννεφο, αϊ σιχτίρ πια με δαύτους...... Ξεπουλάτε γιατί χανόμαστε.... Μπροστάρης ο ΣΕΒ... Ξέρει αυτός!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μερικά γίνονται ήδη, 7-10-13....

Το Γκάζι δεν είναι στην Αττική;;;;; (15)

μερικές αερολογίες, μερικές αρλούμπες και μερικές αρπαχτές....

α, και το 12 το δοκιμάσανε στο Παρίσι και μείνανε χωρίς νερό για 1 μήνα!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.