Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΦΚΑ: Αναδρομικά και σε 9 δόσεις εφάπαξ και επικούριση για επαγγελματίες από τον Οκτώβριο


Engineer

Recommended Posts

Το άδικο-ανισότιμη μεταχείριση, κατ' εμέ, είναι που στους Ε.Ε. δεν προσμετρούνται τα ατομικά τους ή και οικογενειακά έξοδα διαβίωσης. Εκτός κι αν έχουν οικογένεια με τον έναν εκ των δυο συζύγων μισθωτό, όπερ σημαίνει πως θα πρέπει αυτός να εμφανίζεται ως ο "καταναλωτής" της οικογένειας.

Αν είναι μπακούρι, γράψε ... με μεγάλα γράμματα σε μικρή σελίδα.

Link to comment
Share on other sites

ουτε  τα 9000  σου  μενουν καθαρα 

δεν  εχεις  υπολογισει  κρατικα τιμολογια ΔΕΚΟ  στο σπιτι

θερμανση  , διάφοροι εμμεσοι  φοροι , μαυρα ιατρικα εξοδα

φακελακια , διαφορες  επισκευες   που δεν συμφερει  τιμολογιο 

με  τον ΦΠΑ  τοσο  ψηλα  η  οικονομια  μετατρεπεται   σταθερα εξ ολοκληρου  με  ΜΑΥΡΗ

με 20 καθ εισαι  τελειωμένος  μαλλον θα  πρεπει  να παρεις

δανειο  από  τραπεζα  για  να  τα  καταφερεις  ειδικα αν  εχεις  και  παιδια

η ελλαδα  είναι ο  ορισμος  μιας  πολύ πολύ  μεγαλης  αποτυχίας .

τα 2/3 χρωστανε  ενώ το 1/3  ετοιμάζεται  και  αυτό .

Link to comment
Share on other sites

Και στους ΕΕ ο φόρος υπολογίζεται μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών.

σήμερα ναί (στη δήλωση του 2017 για τα εισοδήματα του 2016)

του χρόνου όχι

θα σου κάνει μια έκπτωση και καλά για το 18 και μετά πάπαλα

μετά δεν θα θεωρούνται έξοδα οι ασφ. εισφορές

αυτό εννοούν ότι θα πράξουν με τις νέες διατάξεις οι συριζοαπατεώνες

και ο φόρος θα είναι και επί των ασφαλιστικών εισφορών

αυτή είναι η φοροκλοπή

αυτή που κάνει το κράτος (και νυν και αεί)

(και η άλλη φυσικά -κλασική φοροκλοπή- καθώς μη αναγνωρίζοντας -το κράτος- τα προσωπικά έξοδα στους ΕΕ φορολογεί δύο φορές το ίδιο ποσό, δηλ. αυτόν που έχει μη αναγνωρισμένα έξοδα και τον εισπράττοντα αυτά με απόδειξη)

Link to comment
Share on other sites

Φορολογικά και αναφορικά στην εμπλοκή τους στον υπολογισμό του φόρου δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς την αντιμετώπιση των εισφορών. Εξακολουθούν (φορολογικά πάντα) να αντιμετωπίζονται ως δαπάνη (και υπό προϋποθέσεις να αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδα), ακόμα και με τις "νέες διατάξεις" που αναφέρεις.

Οι "νέες διατάξεις" που αναφέρεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο νέο τρόπο υπολογισμού της βάσης του εισοδήματος επί του οποίου θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές, δεν εμπλέκουν καθόλου το φορολογικό (δεν επηρεάζουν δηλαδή τον τρόπο υπολογισμού του φόρου) ως σήμερα ισχύει.
Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

ναι, αλλά

περιμένω να το δω

διότι εκτιμώ ότι η ίδια διάταξη που αφορά τις ασφαληστρικές εισφορές (με την λογική που διατυμπανίζεται) θα περαστεί και σε νέο φορολογικό νόμο μετά (στον προϋπολογισμό ή ανεξαρτήτως)

κι επειδή με το 100% της προκαταβολής το έχουν τερματίσει, πρέπει να βρούν νέους έμμεσους τρόπους αύξησης των δημ. εσόδων (φοροποιημένη ασφάλιση+φοροι)

Link to comment
Share on other sites

... σε επιπεδο προσδοκιων για εγγραφή περισσοτερων έσοδων, δεν θα με "βρεις" να διαφωνω...

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που άλλαξε είναι το εξής .

 

Οι εισφορές του 2017 υπολογίστηκαν με βάση τα στοιχεία του Ε1 που αφορούν επιχειρηματική δραστηριότητα , όπου στο ποσό είχαν αφαιρεθεί οι ασφαλιστικές εισφορές του 2016 . 

 

Τώρα θα υπολογίζονται από το Ε3 δηλαδή καθαρό κέρδος προ εισφορών . Στην πράξη θα έχουμε μικροαλλαγές γιατί οι εισφορές θα αυξηθούν , αλλά ο φόρος θα μειωθεί . Το σύνολο της επιβάρυνσης θέλει ψάξιμο . 

 

Αν δεχθούμε ότι κάποιος έχει καθαρά κέρδη 20000 € και είχε πληρώσει και εισφορές 6000 , τότε θα πλήρωνε φόρο στις 14000X22 % =  3080 σύνολο 9080.

Με τον νέο τρόπο στις 20000 θα έχει εισφορές 27 % -5400  ή 38 % - 7600 οπότε ο φόρος είναι 3212 ή 2728 και τα σύνολα 8612 ή 10328 .

 

Εβαλα τα 20000 γιατί εκεί ήταν το όριο με τις παλιές εισφορές του ΟΑΕΕ που ήταν 450 τον μήνα . Προφανώς όσο κατεβαίνουμε θα μειώνονται οι εισφορές και θα αυξάνεται ο φόρος , ενώ όσο αυξάνεται το εισόδημα το αντίστροφο . 

Link to comment
Share on other sites

Να διευκρινίσουμε στο παρόν πως, βάσει της παρακάτω διάταξης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται το υπουργείο Εργασίας να καταθέσει στη Βουλή σήμερα, οι άνεργοι που είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις εισφορές 2017, δεν θα είναι πλέον υπόχρεοι να πληρώσουν επικουρικό & εφάπαξ:

 

"Οι μηχανικοί και οι δικηγόροι υποχρεώνονταν να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία τους από την εγγραφή τους στο ΤΕΕ και τους δικηγορικούς συλλόγους ανεξάρτητα εάν είχαν κάνει έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στην εφορία. Με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, η υποχρέωση ασφάλισης θα συνδέεται πλέον με την έναρξη της επαγγελματικής δραστηριότητας και όχι με την εγγραφή στα επιμελητήρια. Υπόχρεοι καταβολής εισφορών είναι όσοι διατηρούν βιβλία επαγγελματικής δραστηριότητας και για όσο αυτή διαρκεί."

 

Όχι μόνο αυτό, αλλά και επειδή αυτά που πρόκειται να ψηφιστούν θα έχουν αναδρομική ισχύ από 01.01.2017, θα πρέπει να αναμένουν και επιστροφή των εισφορών που έχουν ήδη πληρώσει, εφόσον ήταν άνεργοι. Το αν υπάρχουν τέτοιοι άνεργοι & το πότε μπορούν να αναμένουν την επιστροφή, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

Το νέο καθεστώς σημαίνει 2 πράγματα:

 

1. Τέλος οι προμήθειες και οι υπερτιμολογήσεις. Η υπερτιμολόγηση είναι έσοδο χωρίς έξοδα, συνεπώς είναι κέρδος λογιστικά. Άρα από ποσό της υπερτιμολόγησης στα 100€ τα 19.4€ πηγαίνουν για το ΦΠΑ και άλλα 48,4€ τουλάχιστον (στην χαμηλότερη φορολογική κλίμακα) πηγαίνουν στον ΕΦΚΑ και στην εφορία.

Άρα μένουν 32.2€

Επειδή όμως θα πληρωθεί και προκαταβολή φόρου 100% επί του φόρου (22% στην χαμηλή κλίμακα), θα μείνουν 10.2€ φέτος και τα υπόλοιπα θα συμψηφιστούν του χρόνου.

Συνεπώς για να δώσει κάποιος προμήθεια Χ θα πρέπει να αυξήσει την τιμή κατά10Χ, πράγμα που δεν γίνεται γιατί καρφώνεται σε τυχόν έλεγχο.

 

2. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, όπου όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις.

Αυτή την στιγμή έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, άλλοι είναι συνεπείς και κόβουν όλες τις αποδείξεις και άλλοι δουλεύουν με μαύρα, είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό είναι άδικο.

Επειδή το κράτος δεν μπορεί να εξαφανίσει την φοροδιαφυγή, προφανώς αποφάσισε να κλείσει όσους είναι συνεπείς και θα αφήσει όσους φοροδιαφεύγουν να επιβιώσουν δουλεύοντας επί ίσοις όροις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ένας μισθωτός πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές στο μεικτό του εισόδημα - Η φορολογία είναι στο καθαρό του εισόδημα (μεικτό εισόδημα μείον εισφορές εργαζομένου)

 

Ένας αυτο-απασχολούμενος μηχανικός (1-2 εργοδότες) πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές στο μεικτό του εισόδημα (τιμολόγιο που κόβει) - Η φορολογία είναι στο καθαρό του εισόδημα (μεικτό εισόδημα μείον 16,72% εισφορές εργαζομένου)

 

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός καλείται να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές επίσης στο μεικτό του εισόδημα - Η φορολογία είναι στο καθαρό του εισόδημα (μεικτό εισόδημα μείον ασφαλιστικές εισφορές)

 

Ενώ θεωρητικά η αντιμετώπιση είναι η ίδια, στην πράξη ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει εισφορές και εργαζόμενου και εργοδότη (20%+6,95%+4%+7%) αντί για μόνο εργαζόμενου (16,72%) που ισχύει για τις άλλες δύο κατηγορίες. Το παραπάνω 21,38% είναι το κόστος του Ε.Ε. ο οποίος έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αφαιρεί έξοδα εκτός το ασφαλιστικών εισφορών...

 

Παρακαλώ ενημέρωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου

Ευχαριστώ, Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.