Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Κίνα ξεπέρασε τον στόχο εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας για το 2020


Engineer

Recommended Posts

Η Κίνα έχει ήδη επιτύχει το στόχο εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας για το 2020, εδραιώνοντας τη θέση της ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακής ενέργειας στον πλανήτη.

 

Η Κίνα κατόρθωσε να προσθέσει 10,52 γιγαβάτ ηλιακής δυναμικότητας στο εθνικό της δίκτυο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2017, πέρα από τα 24,4 γιγαβάτ ισχύος που εγκαταστάθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η ασιατική χώρα ήταν ήδη ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακής ενέργειας στον κόσμο και ο εντυπωσιακός ρυθμός πρόθεσης νέων εγκαταστάσεων αναμένεται να αυξήσει περισσότερο τη διαφορά από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία που ακολουθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση της σχετικής λίστας για το 2016, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών.

 

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών της Κίνας το 2016 ήταν 78,1 γιγαβάτ. Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία από την αρχή του έτους, η συνολική δυναμικότητα της Αυστραλίας είναι περίπου 6 γιγαβάτ, ποσότητα η οποία όμως προβλέπεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2020. Οι ΗΠΑ σήμερα έχουν συνολική χωρητικότητα 44,7 γιγαβάτ ηλιακής ισχύος.

 

Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει ήδη επιτύχει το στόχο της να φτάσει τα 105 γιγαβάτ μέχρι το τέλος του 2020. Η χώρα έχει πλέον φτάσει τα 112,34 γιγαβάτ, με τις αναθεωρημένες προβλέψεις της για το 2017 να κάνουν τώρα λόγο για 40 έως 45 γιγαβάτ προστιθέμενης ηλιακής ισχύος μόνο μέσα στο τρέχον έτος.

 

Η αλματώδης ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στην Κίνα οφείλεται εν μέρει στην προσπάθεια καταπολέμησης της ρύπανσης που μαστίζει τη χώρα και της κλιματικής αλλαγής, αλλά επίσης στην εντυπωσιακή πτώση του κόστους και άνοδο της αποτελεσματικότητας κατά τα τελευταία έτη.

 

Πηγή: http://www.naftempor...ias-gia-to-2020

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.