Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα έργα και οι επενδύσεις που θα γίνουν στο Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου


Engineer

Recommended Posts

Συνεχίζεται η προσυμβατική περίοδος για την μεγάλη επένδυση του Θριάσιου Εμπορευματικού Πεδίου. Ο χώρος των 588 στρεμμάτων που έχει μειοδότη την Κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair πρόκειται να μεταμορφωθεί καθώς ετοιμάζεται επένδυση 180εκ.ευρώ.

 

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Goldair στο ypodomes.com μόλις υπογραφεί η σύμβαση θα σημάνει και την έναρξη της επένδυσης που θα διαμορφώσει το χώρο. Τι θα γίνει; Οι πληροφορίες του ypodomes.com είναι σαφείς: Θα κατασκευαστούν αποθηκευτικοί χώροι, θα δημιουργηθούν σιδηροδρομικές γραμμές (υποδομή-επιδομή-ηλεκτροκίνηση), διοικητικά γραφεία και γραφεία ελέγχου ενώ το μεγάλο νέο αφορά στην προμήθεια γερανογεφυρών οι οποίες έχουν κριθεί από την Goldair απαραίτητοι για να γίνεται επιτυχημένα η διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων.

 

Οι γερανογέφυρες έχει αποφασιστεί να είναι σταθερής τροχιάς (πάνω σε ράγες δηλαδή), παρόμοιες με εκείνες που λειτουργούν στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό σημαίνει ότι σημαντικό ποσό της επένδυσης θα πάει στη διαμόρφωση του εδάφους καθώς και οι σιδηροτροχιές και οι ράγες για τις γερανογέφυρες απαιτούν το έδαφος να είναι απόλυτα ευθύ.

 

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσειι και ανοιχτός χώρος αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων ενώ έχει προβλεφθεί και χώρος για τη στάθμευση οχημάτων. Αυτή την εποχή γίνεται η πρόσληψη του ανεξάρτητου μηχανικού που θα επιβλέπει τις εργασίες για λογαριασμό του Δημοσίου.

 

Προς το παρόν αυτό που αναμένεται είναι η σύμβαση να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να επιστραφεί και να οδεύσει προς κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων και ακολούθως να υπάρξει η πανηγυρική υπογραφή παραχώρησης του χώρου με τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές λόγω της δαιδαλώδους αδειοδότησης τα έργα των 180εκ.ευρώ για την μεγάλη επένδυση του χώρου δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τις αρχές του 2018 και η διάρκεια τους προβλέπεται να είναι τουλάχιστον διετής. Αξίζει να αναφέρουμε πως η κοινοπραξία έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τεχνική εταιρεία 6ης τάξης.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....hriasiou-pediou

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.